Shoppen in Den Bosch

westside den bosch

Wat ik veel hoor is dat mensen het nu niet zo leuk vinden om te gaan winkelen in Den Bosch. Natuurlijk vind ik het ook leuk om tijdens het shoppen uitgebreid te gaan lunchen, wijnen en dineren, terwijl ik mijn tassen vol nieuwe pareltjes kan showen aan mijn besties. Maar dat zit er nu gewoon even niet in, dus moeten we het anders doen.

waar te shoppen in Den Bosch

Nee, we gaan niet online de markt verpesten, maar je gaat gewoon lekker de stad in en je bestelt je koffietje en lunch gewoon to go! Is het niet zo’n lekker weer? Dat vind ik persoonlijk perfect shopweer. En anders ga je gewoon alleen in de middag even de fijne boetiekjes in en neem je een box vol lekkers mee voor thuis veur de buis, mee de benen op de bank.

culinaire shoproute den bosch
SHOPROUTE: 10x de leukste culinaire winkels

Hieronder staan een aantal winkels en hotspots die perfect zijn voor een Corona-proof dagje shoppen in Den Bosch. Gewoon doen dus!

Kleding shoppen

Zoek jij nog een leuke hersft- of winteroutfit voor het komende seizoen? In Den Bosch hebben we wel wat winkels van de grote ketens, maar het liefst loop ik even binnen bij de kleine ondernemers. Ik shop graag bij Hello Den Bosch (daar kun je gezellig kletsen bij mijn oud- collega’s in de fonteinstraat), Jutt, en Juul (beiden in de kolperstraat).

kleding shoppen in Den Bosch
Hey Den Bosch

Voor een fijne feest outfit en leuke accessoires kijk ik altijd even bij Hey Den Bosch of My jewellery in de minderbroerdersstraat.

San&Mam is ook een van mijn nieuwe favorieten! Extra leuk is dat hier ook de meiden van Heerlak gevestigd zitten. Zo kun je dus je nagels laten doen, passend bij de outfit die je net hebt gescoord! Win Win!!

Voor mooie vintage items loop ik even binnen bij Studio M. vintage! Daar word ik ook erg blij van!

Voor de heren onder ons zijn Hype heroes, DUE, Westside en Blue Brands hele fijne zaken.

westside den bosch shoppen
Westside in de Verwersstraat

Nog niet klaar met winkelen? Hier vind je ook nog een shoproute met allerlei leuke winkels waar je zeker even binnen moet lopen.

SHOPROUTE: 10X KLEDING SHOPPEN IN DEN BOSCH

Koffie to go

Tijdens het shoppen heb je natuurlijk wel je dagelijkse dosis cafeïne nodig! Ik haal lekker een bakkie bij Bagels & Beans, De Graven van Leuven (ook lekker dicht bij Parkeergarage Wolvenhoek), of Fortin.

KOFFIE TO GO DEN BOSCH

Cadeautjes kopen

Als er iemand jarig, geboren, geslaagd of gewoon lief is, koop ik het liefst een leuk cadeautje voor ze. Je hebt hier zoveel leuk winkels voor de mooiste geschenken en het ene nog mooier ingepakt dan het andere.

Mijn favoriete winkels in de stad zijn toch wel Koekwaus, Wanderwood, OAK en ROOTS. Aangezien de meeste vriendinnen van mij ineens kinderen krijgen, word ik ook regelmatig de Petozzi in gestuurd. Niet per se voor mijn eigen plezier, maar het blijft wel leuk voor die kleine frummels cadeautjes te kopen.

Voor leuke woon accessoires kijk loop ik ook altijd even binnen bij Oerwoud, PLANT, PENN&INK N.Y. en Lardes. Of ik scoor een vintage pareltje bij “we will do the hunting”.

koekwaus den bosch
KOEKWAUS heeft zulke leuke cadeautjes.

En eerlijk is eerlijk. Stiekem ben ik ook gewoon een onwijze fan van Dille & Kamille, WAAR en de Søstrene Grene.

Lekkers voor thuis

Shoppen vind ik stiekem het allerleukst als het ook maar iets te maken heeft met tafelen, koken en borrelen. Jullie weten inmiddels ook wel dat ik daar ook echt voor gemaakt ben. En in Den Bosch zitten genoeg leuke winkels waar je terecht kunt voor lekkere hapjes, mooi servies en een biertje of fles wijn voor erbij!

bossche bollen workshop bakkerij royal
Bij Bakkerij Royal kun je terecht voor allerlei lekkernijen.

Koken en tafelen

Ga jij een lekker diner maken voor vrienden (niet te veel hè, dat mag nu niet!) of heb je een romantische avond op de planning staan? Ik haal mijn verse groenten en fruit het liefst op de mèrt. Lekker goedkoop en kei gezellig.

Het stadhuis op de mèrt.

Mijn vlees haal ik het liefst bij Slagerij ’t Stokpaardje. Toen ik nog niet in de stad woonde, ging ik daar met de carnaval altijd al broodjes warm vlees en tartaar met juin eten, maar inmiddels kom ik er ook gewoon voor mijn filet americain, stukje Bossche beuling (of balkenbrij en bloedworst) of ander vlees. Heerlijk. Als ik heel lui ben, wil ik er ook nog wel eens een verse maaltijd gaan halen. I-de-aal.

Een boterham met bloedworst (van Slagerij ‘t Stokpaardje) en appel vind ik zooo lekker!

En dan mijn lievelingsonderdeel van de borrel en het diner; kaas! Daar ben ik zó gek op! Het liefst eet ik alle kaasplanken in heel Den Bosch leeg, maar dat gaat nu even niet. Daarom stel ik ze nu thuis gewoon zelf samen en dat doe ik het liefst met de kaasjes van Mieke, de Zuivelhoeve en Pluk de kaas. Mijn lievelingskaas? Een goede taleggio, blauwe kaas of een lepelkaasje kun je mij voor wakker maken. Maar voor een goede kaasfondue kun je mij ook zeker wakker maken!

win: borrelpakket van de zuivelhoeve
Heerlijke borrelhapjes bij de Zuivelhoeve

Er moet natuurlijk tussendoor ook even iets gegeten worden. Bij deze hotspots kun je lekkere lunch afhalen!

LUNCH AFHALEN HET WARENHUIS DEN BOSCH
Lunch afhalen kan goed bij het Warenhuis.

Brood en gebak

Mijn brood(jes), gebak en kuukskes haal ik op verschillende plekken in de stad. Mijn favoriete bakkers zijn toch wel Meneer de Bakker (worstenbroodjes, yes!!), Bakkerij Royal (die hebben een geweldige high tea en kei leuke workshops) en patisserie SMAAK (heerlijke gebakjes en macarons).

meneer de bakker den bosch
Meneer de Bakker heeft een van mijn favoriete worstenbroodjes.

Als het om chocoladebollen gaat, ben ik toch wel gewoon echt een fan van Jan de Groot. Op andere plekken zijn ze ook echt heel lekker hoor, maar zeker toen ik in Rotterdam woonde, kon ik echt smachten naar zo’n joekel met sjeklaoi en slagroom! Heerlijk! Ik blijf dan ook forever team “Jan”.

Voor nog meer leuke culinaire shoptips klik je hier….

culinaire shoproute den bosch
SHOPROUTE: 10x de leukste culinaire winkels

Er moet natuurlijk ook iets bij gedronken worden

Als er gegeten wordt, moet je er natuurlijk ook iets bij drinken (joh, Kel). Ik hou wel van een lekker wijntje en een speciaalbiertje op z’n tijd gaat er al helemaal in! Mijn favoriete wijntjes haal ik bij Ben’s Favourites in de verwersstraat! Voor speciaalbier kun je heel goed terecht bij Bottles in de stad.

Wil je liever iedere maand verrast worden met (nieuwe) speciaalbiertjes? Dan is een abonnement bij HelloBier ook echt iets voor jou! Iedere maand krijg je een box thuis met speciaalbier om te proberen! Hoe leuk!!

Maar ik drink natuurlijk niet de hele dag door alleen maar alcohol. Soms moet je ook even iets anders drinken, haha! Ik ben een onwijze theeleut en vind de thee van Twistea en Werk aan de Winkel echt heel lekker!

shoppen den bosch werk aan de winkel
Werk aan de Winkel

Bij Drab en Coffeelab haal ik het liefst zakken met verse bonen. Meestal als cadeautje, want ik heb zelf zo’n kl*te apparaat van Nespresso in huis ( I know, bonenkoffie is veeeul lekkerder. Wie sponsort mijn gloednieuwe apparaat?). Ik vind koffie ook altijd wel leuk om cadeau te geven! Heerlijk!

DRAB DEN BOSCH KOFFIE
DRAB Den Bosch

En als je dan gezellig bezoek over de vloer krijgt en je hebt al die lekkere gerechten bereid, of al die kaasjes gesneden, dan wil je ze natuurlijk ook leuk en gezellig serveren. Bij de gedekte tafel in de Vughterstraat hebben ze heel mooi en origineel servies. Wil je liever iets moois op maat gemaakt hebben? Neem dan zeker een kijkje op de website van de Houtsmith en Bij Lien.

Buikie’s Box

Ga jij dit weekend lekker borrelen en wil je tegelijk ook je lokale ondernemers steunen? Bestel dan nu een Buikie’s Box. Daarmee steek jij een hart onder de riem bij diverse ondernemers in Den Bosch.

Buikie's box den bosch.
Buikie’s Box

En anders scoor je nog bij een van deze hotspots een heerlijke maaltijd voor in de avond! Jammie!

Heerlijke rijsttafels van Sang lee
YALLA YALLA is ook heel lekker als je naast vlees en vis ook vega(n) eet!

Decembershoppen

Nog een goede reden om de winkels in te gaan? Schoencadeautjes, pakjes voor onder de boom, kerstpakketten en nog veel meer feestelijks voor de komende maanden! Ik hou ervan! Ben jij team Sint of Kerst? Ik sowieso KERST!!

hello den bosch december shoppen in den bosch
Ik hou van de etalages van Hello Den Bosch
mrs santa den bosch

Je ziet het mensen, je kunt er voor jezelf gewoon een hele fijne dag van maken in Den Bosch! Dus kom gewoon (met gepaste afstand en niet met 10000 tegelijk) naar de stad en ga gewoon lekker shoppen. Doe dat met een gezellig mondkapje op je moeltje en dan valt het allemaal wel mee!

BOSSCHE BUIK MONDKAPJE
Dit leuke mondkapje komt van Marion Janssen-Quaadvliet

2 thoughts on “Shoppen in Den Bosch

    1. Hoi Sharon, wat een lief berichtje en wat onwijs leuk om te horen! Vanaf nu kan het ook weer met een terrasje onderweg! Zo fijn! Liefs, Kel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PARKEERGARAGES

PARKEREN PARKEERGARAGE DEN BOSCH

Den Bosch heeft verschillende parkeergarages in en rond het stadscentrum, waar je je auto kunt parkeren. Je vindt ze hier...

GRATIS STADSBUSSEN

GRATIS HOP-ON HOP-OFF STADSBUSSEN

Wist je dat er in 's-Hertogenbosch ook gratis hop-on en hop-off stadsbussen zijn die je bij verschillende locatie brengen? Hier vind je er meer informatie over...

OPENBAAR VERVOER

TREINSTATION DEN BOSCH

Je kunt 's-Hertogenbosch natuurlijk ook met de bus of trein bereiken. Hier lees je er meer over...

GRATIS FIETSENSTALLINGEN

GRATIS FIETSENSTALLING DEN BOSCH

Wist je dat je in Den Bosch je fietsen gratis kunt stallen? Hier vind je de gratis fietsenstallingen in de stad.