familieweekend vriendenweekend Den Bosch

Ja mensen, het zonnige seizoen komt eraan en dat betekent dat er een hoop feestjes, vrijgezellenparty’s, vriendenweekenden, verjaardagen en familie-uitjes worden georganiseerd. Er zijn in Den Bosch genoeg leuke dingen te doen die je met je familie of vrienden en vriendinnen kunt doen.

Ik heb even een aantal leuke festivals, workshops, activiteiten en events voor je op een rijtje gezet!

1. Het Nederlands Speciaalbier Festival

het nederlands speciaalbier festival

Op zondag 7 mei keert het Nederlands Speciaalbier Festival terug op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Met 35 brouwers uit Nederland, gezellige muziek, lekkere biertjes en heerlijke hapjes wordt het weer een groot feest.

2. Huur een sloepje en ga lekker (zelf) varen

familieweekend vriendenweekend Den Bosch

De rondvaarten in Den Bosch hebben we inmiddels bijna allemaal al wel eens gedaan, maar zelf varen is natuurlijk nog veel leuker. In een sloepje of in een “Bois le Duck”, het kan hier allemaal. Je hebt verschillende soorten aanbod van bijvoorbeeld Sloepje voor een groepje, Zelf Varen Den Bosch en de Vlotte vloot.

3. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown

Ja ook dit Pinksterweekend (26 t/m 28 mei 2023) hebben wij in Den Bosch weer ons jaarlijkse Jazz FestivalJazz in Duketown“. Met podia door de hele stad, grote bigbands, kleine muziekgroepen in de kroegen, gave optredens en vooral heel veel gezelligheid.

4. Workshops bij Werk aan de Winkel

moederdag tip den bosch: flowerbombs maken op het terras aan de haven

Voor de mensen met de groene vingers en de creatieve geesten zijn de workshops van Werk aan de Winkel een aanrader. van bier tot parfum maken, van tassen illustreren tot een mooie eyecatcher voor in je interieur, het kan allemaal. Bekijk de website voor het (seizoensgebonden) aanbod.

5. Worstenbroodjes en Bossche Bollen workshop bij Bakkerij Royal

sjeklade bollen workshop bij bakkerij royal

Ben je iets minder creatief, maar wil je wel lekker aan de slag en ben jij een enorme lekkerbek? dan zijn de workshops van Bakkerij Royal een aanrader. Ga lekker aan de slag met een groep mensen en maak je eigen worstenbroodjes of Bossche Bollen. Kei leuk en nog super lekker ook!

6. Doe een escape room

Hou jij wel van een beetje spanning, puzzelen en kan jij presteren onder druk? Er zijn in Den Bosch verschillende escaperooms en break-out rooms die je kunt doen. Los de puzzels op, ontrafel de raadsels en werk samen om binnen 60 minuten te ontsnappen.

7. Suppen in Den Bosch

In Den Bosch kan je onwijs leuk suppen. De afwisselende omgeving van natuur, industrie, historie, tunnels en streetart maken de beleving op een SUP extra leuk. Er zijn diverse aanbieders zoals 22 shares of blue, supper Den Bosch en SupClub Den Bosch.

8. Cocktailworkshop bij Hello My Friend

Cocktailworkshop bij Hello My Friend

Ben jij een cocktail liefhebben en zou jij wel eens willen weten hoe je zelf een espresso martini, moscow mule of dark & stormy moet maken? Dan is de cocktailworkshop van Hello my Friend echt een aanrader. Proef je favoriete cocktail, ga zelf aan de slag en kom erachter wie van je vrienden of vriendinnen de beste bartender is! Bij de workshop zit ook een goede borrelplank, dus je komt niets te kort!

9. Foodtruck Festival TREK

van 7 t/m 9 juli is het jaarlijks terugkomende festival TREK weer op de Pettelaarse Schans in Den Bosch te vinden. Live muziek, diverse foodtrucks, acts, gezelligheid en hopelijk een lekker zonnetje. Een gezellig uitje voor jong en oud!

10. Den Bosch Bike tours

DEN BOSCH BIKE TOURS
foto: Ellen van Lent

Er is niets leuker dan de stad verkennen op de fiets. Er zijn veel mooie plekken in Den Bosch die je kunt ontdekken. En dat is natuurlijk helemaal leuk met een local die je er iets over kan vertellen. Den Bosch Bike Tours neemt jou mee op pad en laten je een aantal highlights zien. Naast dat de tour guides je iets gaan vertellen over de Bossche historie, haar inwoners, de cultuur en carnaval, heeft iedere gids ook een eigen, persoonlijke touch aan de tour te geven.

11. Gamen, eten en Karaoken bij Barkade

Een avond gezelligheid met lekker eten, een karaoke booth, cocktails en spelletjes, gamen in een arcadehal, in de weekenden lekker dansen en dat ALLEMAAL op een locatie? Zelfs bij First dates werd het al gezegd, maar Barkade is je plek! In de zomer extra lekker op het terras aan de Dieze op de Tramkade.

Zit er een leuke tip voor je bij? Hier kan je ze vinden:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.