bossche bollen workshop bakkerij royal
Bakkerij Royal heeft iets super tofs ontwikkeld. Een Doe-Het-Zelf pakket voor sjeklade bollen. Zo kun jij voortaan in de keuken zelf aan de slag! Ik heb het pakket vast getest voor je! Lekker!!

Je hebt ze misschien in de stad al zien staan. Die gezellige, roze kubussen van Bakkerij Royal. En ja, dit is echt leuk! Want naast de 5 verschillende smaken sjeklade bol, waarmee de bakkerij zich onderscheidt van de anderen, is er nu ook een Doe-Het-Zelf pakket ontwikkeld. Hier zitten de basisingrediënten in, waarmee je maar liefst 6 sjeklade bollen kunt maken. Met de échte sjeklade.. Pure sjeklade, die niet breekt. En goede slagroom! Want dat maakt een sjeklade bol écht Bosch.

bossche bollen workshop bakkerij royalbossche bollen workshop bakkerij royal

En daarom was ik, samen met de meiden van Bezoek Den Bosch, Den Bosch City Blog, CuliNessa en Indebuurt Den Bosch, uitgenodigd om de pakketten eens te testen. Samen met Jules Lauwerijssen (eigenaar) gingen wij de uitdaging aan. En het bleek inderdaad mee te vallen. Met een paar hele goede tips kregen wij toch hele mooie (oké, vooral lekkere) sjeklade bollen op tafel!

Stap 1: het soezendeeg

Ik had zelf eerst een vergadering op mijn werk, waardoor ik helaas het mixen van het deeg heb moeten missen. Nou zit er in het pakket dus een mooie deegmix, waar alleen nog water aan toegevoegd hoeft te worden. Dus dat is super fijn. Ik heb wel de bolletjes mee kunnen scheppen, dus veel had ik gelukkig niet gemist.

bossche bollen workshop bakkerij royalbossche bollen workshop bakkerij royal

De bollen moesten op 5 cm afstand van elkaar geschept worden. Vervolgens gingen ze 25 minuten de oven in.

Zo hadden wij mooi even de tijd om wat andere lekkernijen van de bakkerij te proeven en vast aan de slag te gaan met het maken van de slagroom.

sjeklade bollen workshop bij bakkerij royal

Stap 2: de slagroom

Wat een échte sjekladebol ook heel lekker maakt is de slagroom. Het is belangrijk dat je koude slagroom hebt met een vetpercentage van 35!!! procent. En daarbij natuurlijk suiker, want ongezoete slagroom is echt niet lekker in een bol. bossche bollen workshop bakkerij royal

sjeklade bollen workshop bij bakkerij royal

Thuis zou ik de slagroom kloppen met mijn handmixer, maar vandaag deden we het compleet handmatig. Daar krijg je echt enorme spierballen van (en spierpijn kan ik je vertellen). Gelukkig deden Marloes en ik samen en konden we elkaar afwisselen.

Toen de slagroom klaar was, moest de slagroom in de spuitzakken geschept worden. Het is nog best een uitdaging om dat zonder te knoeien te doen. Het leukste van deze taak? Het aflikken van de garde, haha!! Who doesn’t like that…

Niet veel later was het deeg gaar, dus dat kon uit de oven. Ze waren iets minder mooi van vorm, maar wel heel mooi van kleur!!

Stap 3: de chocolade

Zoals ik al eerder zei, is het belangrijk dat de chocolade echt pure chocolade is en niet mag breken. Geen melk dus. Maar hoe komt hij dan zo zoet? Nou, de chocolade wordt dus gemengd met suikerwater (ja fitgirls, daar gaan jullie sixpacks). We hebben dus eerst suikerwater gemaakt van suiker en water. Belangrijk is hierbij dat je niet roert, hoe verleidelijk dat ook is. De suiker kan dan aanbranden en dat is precies wat je niet wilt.

bossche bollen workshop bakkerij royal

Toen de siroop iets was afgekoeld mocht de chocolade er doorheen. En natuurlijk moest hier tussendoor ook éven van geproefd worden. Maar het was nog te warm helaas, dus de chocolade moest nog even afkoelen.

Stap 4: de sjeklade bol maken

Eigenlijk is het de bedoeling dat je de soezen eerst in de chocolade dompelt en daarna past vult met slagroom. Logisch, want die chocolade is nog warm en als je met de slagroom in de chocolade gaat, wordt die slagroom warm. Dat is niet zo lekker.

bossche bollen workshop bakkerij royalbossche bollen workshop bakkerij royal

Maar nu deden we dat voor een keer wel, omdat de chocolade nog even langer moest afkoelen en we de Bossche bollen toch gelijk zouden opeten. In ieder geval eentje. De slagroom dus eerst en daarna de chocolade.

Vervolgens gingen ze nog op een gezellig papiertje en mochten ze in de doos. Onze wolkjes, eeuh bollen zagen er echt schattig uit. En voor een eerste poging hadden wij het behoorlijk goed gedaan, al zeg ik het zelf.

bossche bollen workshop bakkerij royal

Het was in ieder geval echt super leuk om te doen. Heb je nou echt geen goede oven, of ben je nog een beetje onzeker over je eigen bak-talent? Dan kun je ook nog even wachten met de doos en de complete workshop ook bij Bakkerij Royal doen. Kei leuk met een feestje of om iemand cadeau te doen. Klik hier voor meer informatie.

Maar wil jij wel thuis aan de slag, of zeurt je beste vriendin uit Rotterdam altijd dat je bollen mee moet nemen, dan is dit pakketje echt super leuk. Voor 9,95 euro heb jij 6 potentiële sjeklade bollen in een super leuk doosje.

TIP: eet een Bossche bol nooit met mes en vork. Dan zien we gelijk dat je een toerist bent. En noem hem liever ook gewoon sjeklade bol. Dat klinkt veeeul lekkerder.

bossche bollen workshop bakkerij royal

bossche bollen workshop bakkerij royal
Ze waren dus echt heel lekker!!!

Hier kun je bakkerij Royal vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?