Wijnhuis rosmalen
Wat ga jij drinken bij je kerstdiner en al die borrelplanken tijdens de feestdagen in december? Neem eens een kijkje bij Wijnhuis Rosmalen.

Ben jij stiekem ook al bezig met het voorbereiden van je kerstmenu, of wil je aankomend weekend gewoon iets lekkers schenken bij je borrelplank? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij Wijnhuis Rosmalen. Want hier kun je terecht voor de lekkerste wijnen, speciaalbieren en nog veel meer.

Piet van Lokven eigenaar van het wijnhuis
Piet van Lokven, eigenaar van Wijnhuis Rosmalen

Wijnhuis Rosmalen

Onlangs ben ik eens een kijkje gaan nemen bij Wijnhuis Rosmalen, een wijnzaak die in augustus zijn 10e verjaardag heeft gevierd. Ik maakte kennis met vakidioten (zo noemen ze zichzelf) Piet, Ruben en Lotte en de leuke winkel met een zeer ruim assortiment. Vakidioten? Ja, deze mensen staan met veel passie, plezier en vooral kennis in de winkel om een brede doelgroep te bedienen. Voor die ene fles wijn op tafel, tot verschillende horecazaken in de omgeving (denk aan LOFF, De Garage en Wijn bij Stijn).

Ik moest zelf ook even wennen toen ik de winkel in liep. Die staat heel vol. Dat is bewust, omdat ze mensen lekker willen laten neuzen, maar het ook veel leuker vinden om zelf voor de klant op zoek te gaan en iets passends te adviseren.

Lotte van Erp in de wijnwinkel

Met ca. 500 wijnen in de winkel kan je wel zeggen dat er voor ieder wat wils is. Met ruim 50 wijnen onder de 10 euro, tot de mooie, exclusievere en zeldzamere flessen uit bijvoorbeeld de Bourgogne. En, heel leuk, ook lekkere regionale wijnen!

Mocht je iets heel bijzonders te vieren hebben, of nog een lekkere fles zoeken voor oud en nieuw, dan kun je de keuze maken uit 18 verschillende champagnehuizen. Daar wordt deze dame dan ook wel weer heel blij van.

Vrij spel

Bij Wijnhuis Rosmalen zitten ze niet vast aan een assortiment. De zaak is compleet zelfstandig en dat betekent dat er ruimte is voor een bijzondere bestelling, en mooie, wisselende producten. Heb jij ergens iets geproefd en wil je dit graag voor thuis nog eens terugvinden? Wijnhuis rosmalen gaat voor je op zoek.

Daarnaast hebben ze ook de maandelijkse rubriek “vrij spel” waarbij steeds een nieuwe druif of wijn een podium krijgt met een mooi of typisch verhaal. Je krijgt dan alle informatie over deze wijn, leuke tips en er is zelfs de mogelijkheid om even te proeven.

Ook hebben ze een steeds wisselende wijn, recept, bier, spirit en cocktail van de maand. Gewoon omdat ze het leuk vinden om de klant kennis te laten maken met het ruime assortiment.

Bierpaleis

Ja, je hebt het al een paar keer voorbij zien komen, maar naast liefhebbers van wijn, zijn de mensen van Wijnhuis Rosmalen ook gek op speciaalbier. Want naast die 500 soorten wijn, verkopen ze ook zeker net zoveel speciaalbieren.

En dan het liefst van de kleinere, lokale en exclusievere brouwerijen. Denk bijvoorbeeld aan Brouwerij Boegbeeld en Brouwerij d’n Draok (die onlangs de eerste Bossche Whisky heeft gelanceerd en die je ook bij Wijnhuis Rosmalen kunt kopen) Dus de bierliefhebbers kunnen hier zeker ook hun geluk op.

Conclusie, voor al het lekkers om te drinken bij je kerstdiner, (Sinterklaas) borrelplank, de oliebollen of gewoon je doordeweekse maaltijd, moet je zeker even een kijkje nemen bij deze wijnwinkel in Rosmalen.

Voor meer informatie over Wijnhuis rosmalen, ga je naar hun website.

Wijnhuis Rosmalen kan je hier vinden:

Deze blog is in samenwerking met Wijnhuis Rosmalen. Wil jij ook samenwerken? Stuur dan vrijblijvend een e-mail naar info@bosschebuik.nl

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?