bossche broekies Den Bosch tips
Wist je dat er in Den Bosch veel activiteiten en hotspots zijn die leuk zijn om met kinderen te doen? Ik zet ze voor je op een rijtje...

Dat Den Bosch een leuke stad is en dat er veel te beleven valt, dat wisten we wel! Maar waar ga je heen als je een dag met de kinderen op sjouw gaat? Wat is er te doen, waar ga je eten of babycinno’s (ja dat is zo’n woord dat ik heb geleerd sinds ik bonustante ben van heeul veel lieve keinder) drinken?

Ik heb een aantal hotspots en activiteiten voor je op een rijtje gezet die onwijs leuk zijn om te doen, voor jong en iets ouder. En sommige activiteiten zijn ook gewoon kei leuk voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Yoghurt Barn

Lekker met vriendinnen koffie drinken, high tea-en en tegelijkertijd de kids meenemen? Dat kan heel prima bij de Yoghurt Barn. Met een gezellig zitje vlakbij de speelkeuken kun jij lekker bijkletsen en kunnen de kinderen lekker spelen als ze hun sapje of babyccino op hebben.

Orthenstraat 5-7

Tum Tum snoepwinkel en Tum Tum ijs

Deze bekende snoepwinkel (van de groene puntzakken), mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Als je een dag in Den Bosch bent met de kinderen is het een must om hier even binnen te lopen. Is het echt lekker weer? Zoek dan vooral ook even Tum Tum ijs op. Hier kun je je bekertje ijs feestelijk versieren met lekkere snoepjes.

TumTum snoepwinkel: Ridderstraat 11

Tumum ijs: Minderboerdersstraat 23

kidsproof hotspots en activiteiten Den Bosch tumtum

Tof Koekie

Je moet er tegenwoordig iets verder voor uitwijken naar Rosmalen, maar Tof Koekie is natuurlijk ook een hotspot die op de kidsproof lijst thuishoort. Heerlijke gebakjes, lekkere koffie (en babyccino’s) en een gezellig terras midden op de markt. 

Wil je je kinderfeestje uitbesteden? Dat kan ook. Van dinsdag t/m vrijdag kun je hier vanaf 14.00 gezellig je verjaardag vieren met een prinsessen- of ridderfeestje.

Dorpsstraat 53, Rosmalen

foto: Tof Koekie

Stadspark achter het verguld Cabeltouw

Verscholen tussen de zijstraten van de Vughterstraat zit een heel fijn park waar je lekker kunt neerstrijken voor een picknick. De kinderen kunnen lekker klimmen en spelen (bijvoorbeeld met het levensgrote schaakspel). Een heerlijk rustig plekje midden in de binnenstad. Love it.

Bleekerstraatje 1G

De Oosterhoeve

Vlakbij de Oosterplas vind je zorgboerderij de Oosterhoeve. Een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen, knuffelen met de geitjes en schapen, kijken naar alpaca’s, konijnen, cavia’s, koeien en ezels, scharrelen tussen de parelhoenders, picknicken tussen de vlinders en zwaaien naar de hertjes. 

Een geweldig leuke boerderij die goed wordt bijgehouden door diverse vrijwilligers. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor onderhoud is welkom. Het is ook mogelijk om wat voer te kopen, wat je aan de dieren mag geven. De dieren in de knuffelweide zijn er in ieder geval gek op!

IJsselsingel 1

Brasserie La Porte

Lekker kidsproof eten kan heel goed bij Brasserie La Porte op de Maaspoort. Ze hebben hier een speciale kinderkaart waarbij de kinderen ook gewoon een driegangenmenu kunnen bestellen. Is dat een beetje te veel? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om gewoon voor 1 gerechtje te gaan. 

Kies voor het bekende menu (met een bitterbal of frikandel), of eet met de grote mensen mee door bijvoorbeeld te kiezen voor een biefstukje, een kaasloempia of witvis. Te leuk en lekker natuurlijk!

Maaspoortweg 207

De Graafse Akker

Bij dit openlucht buurthuis, midden in de Graafsepoort kunnen jong en oud, rijk en arm, samen creatieve, sociale en vooral groene activiteiten ondernemen. Een heerlijke plek waar je kunt spelen, tuinieren, feestjes geven of soms zelfs theatershows kunt bekijken.

Wist je dat op 9 juli 2022 er zelfs feest is omdat de Graafse Akker 10 jaar bestaat én mag blijven? Het stuk grond is namelijk gekocht!! Te leuk! Klik hier voor meer info.

Mgr van Roosmalenplein 19c

Art United bij HUIS73

Bij Art United krijg je de kans om te ontdekken wat jij leuk vindt en waar je goed in bent op creatief gebied. Of je nu gek bent op muziek, dansen op TikTok, tekenen of fotograferen, jij kunt je erin verdiepen.

Samen met andere jongeren en coaches kun jij je (nieuwe) talenten ontdekken. En het is helemaal gratis. Je hoeft geen ervaring of voorkennis te hebben. Alleen maar lekker enthousiast mee te doen!

Ook kun je wekelijks deelnemen aan de maakmiddagen en het uitvinderslab. Leuk voor kinderen die interesse hebben in technische snufjes, experimenten en vormgeving. Deelname aan het uitvinderslab kost €2,50 en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De maakmiddag (op woensdagmiddagen van 13.00-17.00) is leuk voor kinderen vanaf 7 en deelname is gratis.

Voor meer informatie over deze activiteiten, klik je hier.

Hinthamerstraat 72-74

Babybieb en verhaaltjestijd bij HUIS73

Als leerkracht in het basisonderwijs weet ik als geen ander dat (voor)lezen echt kei belangrijk en leuk is om met en voor kinderen te doen. Bij HUIS73 vinden ze dit ook en daarom is er voor de (aller)kleinste kinderen wekelijks Babybieb, dreumesbieb en verhaaltjestijd. Spelenderwijs kennismaken met boeken, muziek en luisteren naar verhalen. 

Op de website staat de agenda met alle data en tijden waarop je met je baby of peuter kunt meedoen. Deze tip kreeg ik van mijn besties Tim en Celine. Hun dochter Saar (het knappe model hieronder) vindt het geweldig. Ik denk dat ik maar eens een keertje mee ga!

Hinthamerstraat 72-74

De Bossche suikeroom

Nog zo’n geweldige snoepwinkel in de stad is de Bossche Suikeroom in het tweede korenstraatje. Te herkennen aan de roze puntzakken. Ook hier kun je terecht voor oudhollands snoep, schepsnoep, lekkere snoepcadeaus en een gezellig kletspraatje met enthousiaste eigenaresse Roos.

Tweede korenstraatje 18

Anne & Max

Deze hotspot is ook echt een aanrader als je met (maar ook zonder) kinderen wil koffiedrinken, lunchen of high tea-en. Een fijne speelruimte, een parkeerplaatse voor kinderwagens en veel zitjes in de gezellige huiskamer van eigenaren Rob en Laura. Een super fijne en gezellig plek om even bij te komen van een wandeling, dagje shoppen, of gewoon om bij te kletsen terwijl de kinderen lekker kunnen spelen.

Oude Dieze 25

Hier kun je alle kidsproof tips in Den Bosch vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?