Bezoek een museum in ‘s-Hertogenbosch

gele salon Noordbrabants museum

In ‘s-Hertogenbosch hebben wij een aantal onwijs leuke, interessante en gevarieerde musea. Op deze pagina vind je van alles over een museum bezoeken in Den Bosch in het algemeen, geweldige kunst in de omgeving, de nieuwste tentoonstellingen en mooie werken die in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch terug te vinden zijn.

De Bossche Bollen Belevenis

Yes, Den Bosch heeft er een nieuw museum bij, en niet zomaar een! Het meest opgeklopte mini-museum ter wereld; de Bossche Bollen Belevenis… Hier leer je alles over de geschiedenis van de Bossche Bol

de bossche bollen belevenis; het meest opgeklopte mini-museum van de wereld. museum Den Bosch
huis van bosch

Het huis van Bosch
Markt 29

Loop binnen en beklim precies die middeleeuwse trap die Jheronimus jarenlang heeft op- en afgelopen. Voel wat Jheronimus moet hebben gevoeld toen hij hier woonde, leerde en werkte. Bewonder acht eeuwen geweldig bewaarde bouwkunst. 

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41

In dit museum is altijd wel iets nieuws te vinden. Naast het geweldige historische gebouw met een prachtige vaste collectie, zijn er ook regelmatig wisselende exposities te vinden.

het verhaal van Brabant - Het Noordbrabants Museum

Design Museum Den Bosch
De mortel 4

In dit geweldige museum kun je terecht voor geweldige inspirerende, maatschappelijk kritische en soms zelf shockerende tentoonstellingen, gericht op design. Van kleding tot grafisch ontwerpen, productverpakkingen tot architectuur.

Nationaal Carnavalsmuseum
Zusters van Orthenpoort 27

Op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster en gelegen aan de Binnendieze, vind je het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval. 

JHERONIMUS BOSCH ART CENTER DEN BOSCH

Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2

Het Jheronimus Bosch Art Center is een uniek eerbetoon aan de kunstenaar Jheronimus Bosch die omstreeks 1450 is geboren en in 1516 is gestorven in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen hier de kunstenaar, zijn werk en zijn leven ontdekken en verkennen.

Kunstlocatie Würth
‘s-Hertogenbosch

Tentoonstellingen van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth.

kunstlocatie Würth Den Bosch. Museum Den Bosch

kunstlocatie Würth Den Bosch. Museum Den Bosch

De Tuin der Lusten: een museum door de hele stad

In 2016 was het 500 jaar geleden dat de wereldberoemde kunstschilder Jheronimus Bosch (Jeroen Bosch) overleed. Het hele jaar was er van alles te doen, zien en beleven in en rondom de stad ‘s-Hertogenbosch.

Daarnaast zijn er ook in de hele binnenstad diverse standbeelden neergezet van fragmenten uit een van Jeroen zijn beroemdste en grootste werken “de tuin der lusten”. Bij ieder beeld wordt ook aangegeven waar je dit fragment kunt terugvinden.

Welke van onderstaande beelden kom jij weleens tegen in de stad?

erfgoed 's-hertogenbosch in het groot tuighuis. museum Den Bosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Het Groot Tuighuis is de thuisbasis van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Hier is te zien en te beleven hoe ’s-Hertogenbosch er in vervlogen eeuwen uitzag, hoe de mensen daar leefden en wie zij waren. 

Het Zwanenbroedershuis
Hinthamerstraat 94

Het Zwanenbroedershuis is het domicilie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, dat is ontstaan in 1318. Het prachtige huis dat de Broederschap heeft laten bouwen is in 1847 door haar in gebruik genomen. Maar al sinds 1483 is dit de plek in ’s-Hertogenbosch waar zij is gehuisvest!

Museum Slager Den Bosch

Museum Slager
Choorstraat 8

Museum Slager is een kunstmuseum in de Noord-Brabantse hoofdstad ‘s-Hertogenbosch, gewijd aan acht Bossche schilders uit drie generaties van één familie, de familie Slager.

Sint-Janskathedraal
Torenstraat 16

Het is officieel natuurlijk gewoon een kathedraal en geen museum, maar het écht de moeite waard om “onze ouwe”, te bezoeken, beklimmen, een kaarsje aan te steken of in de kerstperiode de kerststal te bezoeken. Wat is de Sint-Jan toch gaaf!

sint janstuin den bosch

Voor meer Bossche Buik Maps klik je hier

Blog