Oeteldonk

Opening van d’n elfde van d’n elfde 2019 met Frank en Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen. Foto: Peter van Hoof.

De mensen die mij kennen weten dat ik natúúrlijk onwijs veel van de stad ‘s-Hertogenbosch hou. Maar 3 dagen in het jaar verandert de stad in het durp Oeteldonk. En van Oeteldonks carnaval hou ik zéker zoveel als van Den Bosch. Mijn rôôd-wit-gele das, de muziekskes en de klets die je erover kunt hebben is goud. En nog het werk dat wordt verzet door al die vrijwilligers. Een groot emosjioneel rollercoaster. Ik hou van Oeteldonk.


11x Deze dingen heb je nodig voor een geslaagde carnaval

Hoe bereid jij je voor op het feest der feesten? Ik heb 11 tips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij ervoor zorgt dat je niks vergeet tijdens de carnaval!


De Oeteldonkse carnavalender
11 daoge aftellen tot carnaval

De wildemannen (ge kent ze wel van de Knillis pop-up) hebben dit jaar een onwijs leuke aftelkalender gemaakt. 11 dagen tot carnaval mag je iedere dag een vakje openmaken. In ieder vakje zit een unieke Oeteldonkse verrassing.Breng een bezoek aan het Oeteldonks Gemintemuzejum

Terwijl ik dit stukje schrijf zijn helaas alle musea gesloten, maar mocht je komend jaar, zodra alles weer een beetje open mag, in Den Bosch zijn, breng dan zeker een bezoekje aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Hier leer je alles over (Oeteldonks) carnaval. Jazeker, Oeteldonk staat tussen haakjes, omdat er ook over ander soort carnaval wordt verteld.

Natuurlijk heeft het Oeteldonks carnaval wel een hoofdrol in dit museum. Ik word er heel blij van om er doorheen te lopen en te luisteren naar de mooie verhalen van de mensen die er werken.Ga worstenbroodjes bakken

Bij carnaval horen worstenbroodjes. Oké, wat mij betreft eet je worstenbrood het hele jaar, maar goed.. ze zijn eigenlijk bedoeld voor feest en carnaval is feest. Dus duik lekker de keuken in en ga worstenbroodjes maken. Hieronder vind je een recept.


6x de lekkerste worstenbroodjes in Den Bosch

Heb jij geen zin om zelf uren in de keuken te staan, of ben je gewoon niet zo’n held in de keuken? Op deze plekken in Den Bosch kun je heerlijke worstenbroodjes kopen. Dat is wel net zo gemakkelijk.

Zing keihard mee met de Pleej-lists op Spotify

Wat ik het liefst doe? de hele dag Oeteldonkse muziekskes draoie op de radio. Natuurlijk het liefst met een hoop Dzjiengg-BOEM en alles wat maar te maken heeft met het Kwekfestijn of de Blauwen Aovond. Daar heb ik zelf namelijk echt geweldige herinneringen aan!

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?