Oeteldonk

Opening van d’n elfde van d’n elfde 2019 met Frank en Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen. Foto: Peter van Hoof.

De mensen die mij kennen weten dat ik natúúrlijk onwijs veel van de stad ‘s-Hertogenbosch hou. Maar 3 dagen in het jaar verandert de stad in het durp Oeteldonk. En van Oeteldonks carnaval hou ik zéker zoveel als van Den Bosch. Mijn rôôd-wit-gele das, de muziekskes en de klets die je erover kunt hebben is goud. En nog het werk dat wordt verzet door al die vrijwilligers. Een groot emosjioneel rollercoaster. Ik hou van Oeteldonk.

De Oeteldonkse carnavalender
11 daoge aftellen tot carnaval

De wildemannen (ge kent ze wel van de Knillis pop-up) hebben dit jaar een onwijs leuke aftelkalender gemaakt. 11 dagen tot carnaval mag je iedere dag een vakje openmaken. In ieder vakje zit een unieke Oeteldonkse verrassing.Breng een bezoek aan het Oeteldonks Gemintemuzejum

Terwijl ik dit stukje schrijf zijn helaas alle musea gesloten, maar mocht je komend jaar, zodra alles weer een beetje open mag, in Den Bosch zijn, breng dan zeker een bezoekje aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Hier leer je alles over (Oeteldonks) carnaval. Jazeker, Oeteldonk staat tussen haakjes, omdat er ook over ander soort carnaval wordt verteld.

Natuurlijk heeft het Oeteldonks carnaval wel een hoofdrol in dit museum. Ik word er heel blij van om er doorheen te lopen en te luisteren naar de mooie verhalen van de mensen die er werken.

Ga worstenbroodjes bakken

Bij carnaval horen worstenbroodjes. Oké, wat mij betreft eet je worstenbrood het hele jaar, maar goed.. ze zijn eigenlijk bedoeld voor feest en carnaval is feest. Dus duik lekker de keuken in en ga worstenbroodjes maken. Hieronder vind je een recept.

6x de lekkerste worstenbroodjes in Den Bosch

Heb jij geen zin om zelf uren in de keuken te staan, of ben je gewoon niet zo’n held in de keuken? Op deze plekken in Den Bosch kun je heerlijke worstenbroodjes kopen. Dat is wel net zo gemakkelijk.

Zing keihard mee met de Pleej-lists op Spotify

Wat ik het liefst doe? de hele dag Oeteldonkse muziekskes draoie op de radio. Natuurlijk het liefst met een hoop Dzjiengg-BOEM en alles wat maar te maken heeft met het Kwekfestijn of de Blauwen Aovond. Daar heb ik zelf namelijk echt geweldige herinneringen aan!

D’n elfde van d’n elfde 2021- Carnaval in Oeteldonk 2022

Stadscafé de Basiliek draait de Top 11×11

Yes, het is weer zo ver! Op zaterdag 19 februari 2022 wordt alweer de 5e editie van de Oeteldonk top 11×11 uitgezonden. van 1 t/m 31 januari heb je de kans om jouw favoriete liedjes in te sturen, om de mooiste hitlijst van Oeteldonk te krijgen.

Tot op heden zijn vooral de klassiekers het meest populair, maar ik ben stiekem zelf ook wel van de kolder. En ik ben erg blij dat er steeds meer kolder hoog scoort. Wat is jouw favoriete carnavalsliedje? Laat het vooral hieronder in de reacties weten en vergeet niet te stemmen.

Wie weet hoor jij de 19e jouw favoriete nummers wel terug tijdens dit onwijs leuke programma.

Druk op de knop hieronder om jouw eigen top 11 samen te stellen!

Kun je niet kiezen? Op deze pagina zie je wel een paar van mijn favoriete nummertjes voorbij komen!

Ook dit jaar is het weer behoorlijk spannend wat er gaat gebeuren met het carnaval. Voor actuele en betrouwbare informatie kun je het beste de website en socials van de Oeteldonkse Club in de gaten houden.

D’n elfde van d’n elfde 2021


Boerenkaasfondue

Heb jij wel zin in iets lekkers bij de televisie, maar geen zin om uitgebreid te koken? Deze kaasfondue met boerenkaas is echt een mega lekker een eenvoudig recept. Is weer eens wat anders dan je standaard kaasje en worstje op tafel! En kei gezellig.

D’n elfde van d’n elfde 2020 – Carnaval in Oeteldonk 2021

Dit jaar moeten wij ons feest der feesten wel even anders vieren dan dat wij gewend zijn, namelijk digitaal. Dat carnaval echt wordt afgelast is vrij uniek en het doet ook echt wel een beetje pijn. Gelukkig zijn er een hoop mensen die het Oeteldonkse gevuul bij de mensen in huis willen halen. Er wordt van alles georganiseerd en ik heb een aantal van deze initiatieven voor je op een rijtje gezet!

Oeteldonk borrelt thuis

De Oeteldonkse club is hard aan het werk om voor en tijdens de carnaval een mooi, digitaal programma neer te zetten. Op de verschillende dagen komen verschillende programma’s en uitzendingen op televisie die het Oeteldonkse vlammetje in mijn hart wel zéker aan zullen wakkeren.

Stadscafé de Basiliek
Hinthamerstraat 83 5211 MG
‘s-Hertogenbosch

Zet oew eige Knillispop up (+ win-actie = afgelopen)

Wist jij dat Knillis (de vermeend stichter van Oeteldonker en bekend als dé Oeteldonkse boer) dit jaar 99 jaar op de markt zou staan? Dit kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Gelukkig kun jij nu oew eige Knillis thuis onthullen met de Knillispop up. Je krijgt een 11-delig pakket thuisgestuurd met alles wat jij nodig hebt om Knillis op een mooie manier te onthullen én ook weer te begraove (wel pas op de dinsdag hè).

Ik heb begrepen dat de pakketten heel hard gaan en al bijna uitverkocht zijn, maar ik mag 1 Limmitut eedisjon Knillispop up weggeven onder mijn volgers.

Wat kun je precies winnen?

  • 1 Limmitut Eedisjon Knillispop up

Wat moet je hiervoor doen?

  • VOLG @Bossche_Buik en @knillispopup op Facebook en/of Instagram.
  • LAAIK de post van de win-actie op Facebook en/of Instagram (Dubbel meedoen is dubbel kans)
  • LAOT in een reactie WETEN wie er volgens jou een Knillispop up verdient (je mag ook voor jezelf meedoen) en laat weten wat jouw favoriete OETELDONKSE carnavalsliedje is.
  • Vrijdag 29 januari 2021 maak ik in de loop van de dag de winnaar bekend in de stories. Tot dan kun je meedoen.

Wil jij zéker zijn van de Knillispop up in huis? Bestel hem dan nog snel via de knop hieronder:

Bluumkes van Leuven

Die fijne mensen van de Graven van Leuven weten de stad altijd op te vrolijken met leuke ideeën en deze keer gaan ze bloemen verkopen. Of je ze moet afhalen of dat er wordt bezorgd is nog even afwachten, maar dat het gezellige bloemen zijn, dat is zeker.

Bestel een mooie (11 euro), flinke (22 euro) of grote (33 euro) bos rôôd-wit-gele tulpen en zet de bluumkes lekker binnen!

Bestellen kan tot t/m 9 januari 2021 en op 10 t/m 14 januari 2021 kun je de bloemen ophalen! Hier word je toch gewoon helemaal vrolijk van?

D’n elfde van d’n elfde 2019 – Carnaval in Oeteldonk 2020

En Kermit dun Kwakert is natuurlijk een van mijn besties, dus die luister ik ook! Want als ik een hoogtepunt in mijn carnavalsleven mag noemen, dan was het stiekem toch wel ons optreden in PLEIN79 met de Veurnaval 2020. Dat was echt KEI VET!

D’n elfde van d’n elfde 2018 – Carnaval in Oeteldonk 2019

Ga naar de Blauwen Avond

Doe een carnavalswandeling

Normaal gesproken zijn er in Den Bosch leuke Oeteldonkse stadswandelingen. Overal in de stad zijn er beeldjes en figuren te vinden die refereren naar Oeteldonk. In 2019 heb ik de wandeling gedaan en heb er destijds een blog over geschreven.

carnavalswandeling 2019

carnavalswandeling 2019

carnavalswandeling 2019

Herken jij de figuren op de foto’s hierboven en weet jij ze te vinden? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

winactie meneer de bakker worstenbroodjes

Een goede bodem

Bij carnaval wordt er veel gedronken en moet je dus ook GOED eten. In deze blog vind je 11 recepten voor een goede en stevige bodem! Toch belangrijk hè.