Société Musicale d’Oeteldonque ‘Attenooije!’ wint het 64e Kwèkfestijn

attenooije wint 64e kwekfestijn met gij, mijn Oeteldonk

Op 18 november 2023 vond het 64e Kwèkfestijn plaats in de tent op de Parade. S.M.O. Attenooije ging er voor de tweede keer met de beker vandoor, met het lied ‘Gij, mijn Oeteldonk’.

Het Kwèkfestijn

Het Kwèkfestijn is een Oeteldonks songfestival, waarbij een groot aantal Oeteldonkse clubkes strijden om een plekje op de nieuwe Oeteldonkse cd. De winnaar mag het lied spelen bij aankomst van Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI op het station en is een jaar lang de trots eigenaar van de Joep Peeters Bokaal noemen.

Ik doe zelf al een aantal jaren mee en dit jaar mag ik met trots zeggen dat we hebben gewonnen!! Dat is voor mij wel extra bijzonder, omdat ik mezelf de eerste vrouwelijke solist mag noemen. Een keer eerder heeft een vrouw in een duetvorm ook gewonnen, dus dit is best uniek.

Met het lied ‘Gij, mijn Oeteldonk’, wilde Attenooije met een nieuwe samenwerking iets nieuws proberen en een statement maken. Het lied gaat over vernieuwing, borgen van de tradities, de ziel van Oeteldonk altijd in het achterhoofd houden, ondanks alle veranderingen die plaatsvinden in deze gekke, bijzondere tijden.

Hieronder kan je de tekst en het filmpje vinden van het winnende Kwèkfestijn lied door S.M.O. Attenooije!; Gij, mijn Oeteldonk.

S.M.O. ‘Attenooije!’ met Gij, mijn Oeteldonk!

Tekst: Huub van Mackelenbergh en Bram van der Schoot
Melodie: Chiel Nugter
Arrangement: Roel van der Krabben

Couplet 1
Mun clubke wil un mupke speulen, maor d’r is gin plek
Straote vol, crowd control ik wor knettergek
Ik wil graog un bietje dweilen, maor blef op mun plek
Tis te gek, wir un hek ut zweet staot in mun nek

Opmaat refrein (1 keer)
Ik kwèk en protesteer
Want ut doet un bietje zeer
Ons durp van weleer
Is zun eige soms nie meer

Refrein
Gij, mijn Oeteldonk
Zal van oe houwe en veur oe gaon
Gij, mijn mooie Oeteldonk
Meej jou kan ik de wereld aon
Gij, mag best veranderen
Mar laot oew ziel nie zomar gaon
As ge bij oe eige blèft
Zal de tijd oe beter staon

Couplet 2
Ik wil graog un pilske vatte maor de kroeg is vol
Buiter bars, plastic glas, gin prijs is meer te dol
Afgelaoie treinen, vol meej volluk aon de rol
House meziek, raor pebliek, heet lak aon protocol

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.