uit eten in Oeteldonk blog slagerij t stokpaardje Den Bosch
Tijdens de carnaval in Oeteldonk is het belangrijk dat je een goede bodem hebt! dit zijn 11 dingen die je moet eten in Oeteldonk!

Ja lieve Bosschenaren.. de carnaval komt steeds dichterbij en het is dan echt belangrijk om goed te eten. Want officieel duurt carnaval maar 3 dagen, maar ik ken inmiddels wel een hoop van mijn volgers en weet heel goed dat er een heel aantal wel IETS meer dan drie daoge op sjouw gaan in ons mooie Oeteldonk.

Wist je overigens dat carnaval ook echt een eetfeest is van oorsprong? het komt o.a. van Carne Vale (Latijn voor afscheid nemen van vlees), de periode van het vasten tot Pasen. In West-Brabant en Limburg wordt het dan ook vaak vastenavond genoemd. De periode voor het vasten. Nou is dat vasten bij ons een bietje achterhaald, maar het eten en drinken doen wij hier in Oeteldonk maar al te graag.

Daarom zet ik een aantal van mijn favoriete hotspots, snacks en tips voor je op een rijtje om de carnaval goed en verzadigd door te komen.

1. Worstenbroodjes

De MEEST onmisbare boodschap op je lijstje is toch wel de favoriete Brabantse snack, het worstenbroodje. Ik gooi eigenlijk standaard mijn vriezer vol met deze allerlekkerste, favoriete snack. Want eerlijk is eerlijk, ik kan dit echt op IEDER moment van de dag eten.

Zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst en een goed recept hiervoor vind je hier.

worstenbroodjes bakken Bossche buik kuukskes

Maar niet iedereen heeft daar zin in en daarom heb ik ook een aantal tips voor je om lekkere worstenbroodjes te kopen om tijdens de carnaval te eten. Voor de lekkerste (Brabantse) worstenbroodjes tijdens de carnaval klik je hier.

brabantsche worstenbroodjes den bosch

2. Slagerij ‘t Stokpaardje

Slagerij ‘t Stokpaardje is qua broodjes eigenlijk voor mij hele jaar door wel favoriet, maar tijdens de carnaval lijken ze toch eigenlijk altijd nog nét iets lekkerder te smaken. Of je nou gaat voor een broodje warm vlees, tartaar mee juin, hamburger, half-om, gezond of een slaatje on the side.. ik word hier echt ZO gelukkig.

Voor welk broodje bij Slagerij ‘t Stokpaardje ga jij?

3. Friet met Frikandel speciaal

Een klassieker en zeker niet de minste! Wist je trouwens ook dat het op 4 februari Nationale Frikandellendag is? Persoonlijk op carnaval en kerstmis na, mijn favoriete feestdag in het jaar! Frikandellen zijn immers onmisbaar in het leven en ik eet hem het liefst “speciaal”. Met curry, mayo en juin. En natuurlijk frietjes on the side. Jammmm!!

4. Peerke (spa) of een Oeteadonk

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik voor 95% uit appeltje spa besta tijdens de carnaval in Oeteldonk, maar ik maak zo nu en dan wel even een uitzondering voor een Peerke. Un Péérelekker Péérbetôôn aan onze Burgervaojer.

Lekker als shotje, maar uiteraard ook met bruiswater (that’s my fave). Heb jij al weleens een Peerke geprobeerd?

Liever geen alcohol? Dan is de Oeteadonk ook leuk om een keer te bestellen bij JOYA. Een bubbeltea in de kleuren (je verwacht het niet… ) rôôd wit én geel!!

JOYA bubble tea Den Bosch Oeteadonk bossche buik

5. Snert

Een van mijn favoriete winters maaltijden is toch wel gewoon snert. Lekker met worst en veel groenten! en natúúrlijk mee roggebrood en spek (of zult)! Zo heerlijk!

6. Cantina San Juan

Deze tip zou ik eigenlijk niet moeten geven, omdat ik wil voorkomen dat ik er zelf niet meer kan eten tijdens carnaval.. maar ik ben echt FAN van Catina San Juan. in 2023 ben ik er denk ik 4 keer geweest tijdens carnaval, haha! Lekker veel plek, goede doorloop en net even een beetje wat anders dan de gemiddelde vette bek die je naar binnen haalt. Fajita’s, burgers en soft shell taco’s die je zelf kan vullen met verschillende vullingen op het menu! Ik ben fan!

11x eten carnaval kantine San Juan

7. Boerenkool mee worst

Deze mag natuurlijke echt niet ontbreken op het lijstje, want als er iets een echte boerenmaaltijd is, dan is het boerenkool mee worst! Kei gezond en het vult ook super goed. Ik hou ervan!

8. Shoarma Deluxe

“Knoflooksaus.. mijn favoriete geur na 23.11 uur”. De iconische woorden van een goede bekende van me tijdens carnaval en 100% waar! En als ik ergens blij van word, is het een kapsalon, pizza of hotwings van Shoarma Deluxe in de Hinthamerstraat. Niet alleen met carnaval overigens, maar ook na het stappen! Hier moet je zijn voor de vette bek!

9. Boeren Kaasfondue

Oké, misschien niet helemaal geschikt voor tijdens de carnaval, maar wel hemels om de veurpret in de dagen vooraf aan te wakkeren met je beste vrienden of je familie. Van deze boerenkaasfondue wordt je heel blij! Klik hier voor het recept.

BOERENKAASFONDUE OETELDONK 2021

10. Foodmarkt de FAM

Tijdens de carnaval kan je bij Foodmarkt de FAM bij alle 8 de keukens vanaf 15.00 terecht voor verschillende gerechten! Ook weer net even iets anders dan je frietje en je gebakken visje! Dus ben je in de Uilenburg, dan zit je hier helemaal goed!

11. Haring op Aswoensdag

Ja en dan rest er natuurlijk nog één hele belangrijke tip; haring! Want op aswoensdag ga je haring happen. Met deze traditie sluit je de carnaval in Oeteldonk perfect af. Daarna mag je natuurlijk ook huilen in een hoekje en de Kiet poetsen.. maar deze mag zeker niet ontbreken op je lijstje!

Smakelijk eten alvast en affeseer, want het is zo woensdagmèrrege!

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?