11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCHDe Parade Den Bosch

LET OP: Deze blog is van 2020. Niet alle terrassen zijn hetzelfde of zijn er (nog) niet! Wil je op de hoogte blijven van de terrassen in 2022? Klik dan op de afbeelding hieronder…

ZOMERTERRASSEN DEN BOSCH 2020
Terrassen Den Bosch 2022

We hebben er allemaal naar verlangd en helaas even op moeten wachten, maar we mogen weer heerlijk flaneren en mensen kijken. Dat is iets wat wij als Bosschenaren maar al te graag doen. En gelukkig zijn alle terrassen weer open. Ik heb voor jou de 11 leukste terrassen op een rijtje gezet. Zowel de oude vertrouwde, als (tijdelijke) nieuwe terrassen.

Een aantal van deze terrassen zijn nog in ontwikkeling en zullen in de loop van de maand openen, maar dan weet je ze vast te vinden!

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
De Keulse Kar

LET OP: Door de maatregelen en veranderingen in deze gekke tijd is het handig als je even per straat of restaurant kijkt wat de afspraken zijn. Let op de pijlen, probeer te reserveren en heb vooral geduld en respect voor al het geweldige horecapersoneel. Het is voor hen net zo wennen als voor ons. Zo blijft het voor iedereen leuk en mogen we hopelijk de hele zomer genieten van onze favoriete bezigheid. Bourgondisch genieten!

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
De Parade

1.     Jeroen Boschplein

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
Het Jeroen Boschplein

Ben je al wel eens in het Jheronimus Bosch Art Center geweest? Nee? Je herkent vast het mooie plein dat eraan grenst wel. Het Jeroen Boschplein, met die prachtige fontein. Sense heeft op dit plein al een geweldig terras, maar ook het Viswijf heeft hier wat uitbreiding mogen doorvoeren. Heerlijk eten en drinken met een geweldig uitzicht. Hier word je blij van!

2.     Onder de rook van de Sint Jan

Sint Janstuin

TERRAS SINT JANSTUIN FF SWANJEE, DE PALM, DE KEULSE KAR
Lekker borrelen aan de voet van de Sint Jan, bij FF Swanjéé, café de Palm, ‘t bonte Palet of de Keulse Kar.

Terrassen met het uitzicht op de Sint Jan, dat kon op een aantal plekken al wel. Maar letterlijk aan de voet van de Sint Jan zitten, dat is iets nieuws. En dat kan nu. FF Swanjéé, de Palm en De Keulse Kar mogen de tuin gebruiken voor stukken terras. Zoek je een plekje in de schaduw? Dan heeft café ‘t Bonte Palet ook een paar heerlijke tafeltjes in de hoek van de tuin. Dit wil je niet missen.

De Parade

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
De Parade Den Bosch

De andere kant van onze ouwe Sint Jan blijft ook niet ongerept. Verschillende ondernemers van de Parade en de Korte Putstraat mogen een plekje creëren onder de rook van de Sint Jan. Ja ja, de parade wordt een groot terras. En dat ziet er gaaf uit. Van deze uitbreiding krijg je toch écht heel veel zin in de zomer.

3.     De Korte Putstraat

11X TERRAS DEN BOSCH
Korte Putstraat

Een van de meest bekende en favoriete straten van de stad is toch wel de Korte Putstraat. Hier vind je natuurlijk voor ieder wat wils, heb je de leukste kroegjes en restaurants en kun je heerlijk mensen kijken. En ook deze zomer zijn zij open. Je kunt via de Lange Putstraat de terrassen op en via de kerkstraat er weer uit. Handig dat eenrichtingsverkeer!

Wil je wat meer beschut zitten en eventueel overdekt, maar toch buiten? Dan zit je goed bij Restaurant Picasso in de Kerkstraat.

UIT ETEN DEN BOSCH
Restaurant Picasso

4.     De terrassen op de Markt

11X TERRAS DEN BOSCH
De Markt

De markt is voor ons natuurlijk een oud en vertrouwd terrasgebied. Om aan de 1,5 afstandsregeling te voldoen, zijn de terrassen een stuk verlengd. Hierdoor zal een deel van de versmarkt ook verplaatst worden naar o.a. het burgemeester Loeffplein.  Je kunt dus gewoon weer heerlijk genieten van een lekker hapje en drankje in de zon, met uitzicht op het prachtige stadhuis. Fijn.

5.     De Wolvenhoek Rooftopbar

11X TERRAS DEN BOSCH
Rooftopbar Wolvenhoek

Wist jij al dat er een dakterras op de Wolvenhoekgarage is? Ik heb hem vorig jaar ontdekt en je hebt er een geweldig uitzicht. En vanaf juli komt hier nog iets veel leukers bij. Pizzabar DEEG, Van Zuid Events en P79 hebben de handen ineengeslagen en gaan een heuse rooftopbar beginnen met diverse kleine events, maar vooral natuurlijk een hapje en een drankje! Super tof, maar nog even afwachten dus. Dit wordt voor mij waarschijnlijk iedere avond rollend naar huis. Gelukkig woon ik om de hoek, haha!

Is het nou iets te druk bij de Wolvenhoek? Dan kun je ook heerlijk borrelen bij eetbar de Stadt zelf, of bij de Graven van Leuven. Bij de Graven kun je vanaf 12 juni ook genieten van een van de cocktailavonden op de vrijdag. Zo vet!

cocktails bij de graven van leuven

6.     De Stoofstraat

pintxos en tapas bij barzza den bosch

Op het eerste oog wat minder opvallend, maar voor iedere Bosschenaar heel bekend; de Stoofstraat. De bekende gezelligheid met iets meer ruimte voor de gezellige en knusse terrassen. Bestel een lekkere pizza bij Stefano’s, Spaanse tapas bij Barzza of een lekkere tosti bij Voltaire. Gezellig. Is het vol? Loop dan even de Snellestraat in, om wat lekkers te pakken bij DIT, The Shoege of NomNom (op de hoek van de Postelstraat).

7.     Minderbroedersstraat

UIT ETEN DEN BOSCH
M’EAT en Tappunt in de Minderbroedersstraat

Yes, hoe leuk is het terras van M’EAT en Tappunt? Ja, kei leuk! En speciaal voor nu hebben ze de handen ineengeslagen en er een groot terras van gemaakt. De broers Roels hebben flink getimmerd en gebouwd en een compleet nieuw terras neer weten te zetten waarbij je op het hele plein kunt genieten van de hapjes en drankjes van beide zaken. Je kunt dus gewoon een wijntje van M’EAT bestellen met een flammkuchen van Tappunt, of iets lekkers bestellen van de Green Egg met vers getapt speciaalbiertje van Tappunt. I-DE-AAL. En vooral kei leuk.

8.     De Karrenstraat

BORRELEN DEN BOSCH
De Karrenstraat

Deze straat staat wat meer bekend om de feestjes tot in de late uurtjes. Omdat dat voorlopig nog niet mogelijk is (de feestcafés mogen helaas nog niet open), werken de ondernemers samen en wordt de straat één groot terras. Zo worden meerdere plekken beschikbaar gesteld om terrassen uit te breiden. Dat is fijn!

9.     De terrassen van de Uilenburg

BORRELEN DEN BOSCH
Lepelstraat in de Uilenburg

De Lepelstraat en de Korenbrugstraat zijn zo gezellig om lekker te terrassen. Let hier even goed op de richtingspijlen. Veel ondernemers mogen hier hun terras ook uitbreiden, zodat de sfeer weer helemaal als vanouds is. Een prachtig stukje Den Bosch. En ideaal voor een lekker ijsje als toetje (Love de Frezzo).

10.Terras aan de Haven

TERRAS AAN DE HAVEN DEN BOSCH

Dit is zo tof. Bakkerij Royal, Hello my Friend, Jack’s foodbar en Wijn bij Stijn hebben een terras gemaakt op de steigers van de smalle haven. Met een gezamenlijke bar en een menukaart met de toppers van iedere zaak is dit DE plek waar je komende periode moet zijn. Lekker aan het water, dichtbij de Uilenburg en vlakbij het station. Kei gezellig. Wat een toffe samenwerking is dit. Deze bar kun je vanaf de 14e (ongeveer) juni verwachten.

Kom je vanaf het station, of moet je er juist naartoe? Neem dan vooral ook even een kijkje bij Bakkerij Royal en Coffeelab. Hier kun je ook heerlijk zitten. Bij Coffeelab hoef je voor het terras zelfs niet te reserveren. Gewoon plaatsnemen. Geniet al vroeg in de ochtend van een lekker kopje koffie in de zon.

KOFFIE DEN BOSCH COFFEELAB
Coffeelab Den Bosch

11.Tramkade

tramkade den bosch
Tramkade Den Bosch

Last but not least, De Tramkade. Deze fijne plek aan de rand van Den Bosch was al tof, maar is nu omgetoverd tot een Bosch, tropisch strand. Hier kun je natuurlijk dus ook terecht voor lekkere cocktails, parasols, ijsjes en verschillende soorten streetfood. Maaar.. pas op voor de badmeester (of juf). Die houdt een oogje in het zeil. Wil je liever een plekje in de schaduw en genieten van de waterfietsen bij de Sieb? Verover dan een plekje bij de Barkade.

barkade den bosch
Barkade Den Bosch

Hier kun je de leukste terrassen vinden:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

3 gedachten over “11 x De leukste terrassen deze zomer in Den Bosch”
    1. Hoi! Haha, dat kan kloppen. Dit is een verouderde blog uit 2020. Die van 2021 wordt regelmatig geupdate met nog meer leuks! Vandaag ook even bij de KASerne geweest! Super tof

  1. In de zomer zou ik ook graag nieuwe restaurants willen uitproberen in Den Bosch. Hier kom ik niet zo vaak, maar ik hoor goede verhalen over restaurants en gezellige terrassen! De rooftopbar ga ik in ieder geval voorstellen aan mijn vriendinnen wanneer we een weekendje weggaan in het voorjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.