Tinie & Tonnie Het Bossche Bespaarteam Den Bosch gemeente 's-Hertogenbosch bossche buik
Wist je dat het Bossche Bespaarteam je gratis kan helpen met slimme oplossingen om energie te besparen in huis..? Lees verder...

Brr.. wat een kou hè! Heel eerlijk.. ik zet met dit soort temperaturen de kachel het liefst op standje oven! Maar goed, we weten inmiddels allemaal dat dat niet helemaal verantwoord is voor het milieu en daarbij is sinds de prijsstijgingen het ook echt geen grapje voor de portemonnee, om dat iedere dag te doen! We moeten allemaal een beetje kijken hoe we energie kunnen besparen.

De verwarming een tikkie lager, elektrisch koken en iets minder lang douchen zijn voorbeelden die we allemaal wel kennen, maar niet alle mogelijkheden zijn direct zichtbaar of zelf aan te pakken. Je woont bijvoorbeeld in een huis met een laag label of je hebt maandelijks toch hoge stookkosten die niet te verklaren zijn. Het Bossche Bespaarteam kan je hierbij helpen.

Ik ken wel een aantal maatregelen die ik zelf in huis kan treffen, maar lang niet alles. Voor die extra tips kan je je aanmelden bij het Bossche Bespaarteam.

Wat is het Bossche Bespaarteam?

Het Bossche Bespaarteam helpt de inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, die moeite hebben met het betalen van de hoge energierekening. Het team bestaat uit twee verschillende soorten “hulp”:

Klusser: Een klusser! Deze komt bij je thuis om gratis energiebesparende maatregelen in huis te installeren die je direct kan gebruiken. Denk aan tochtstrippen, ledlampen en radiatorventilatoren. 

Financieel Coach: Het is mogelijk om naast de klusser, een extra financieel coach aan te vragen. Deze coach kijkt mee naar de energierekeningen en geeft hierbij specifieke bespaartips. Ook kan hij meekijken of je alle regelingen waar je recht op hebt, ook daadwerkelijk krijgt. 

Voor wie is het Bossche Bespaarteam en wat kost het?

Als je in de gemeente ’s-Hertogenbosch woont, zijn bovenstaande hulpmiddelen helemaal gratis. Iedereen kan zich kosteloos aanmelden en een afspraak maken met het Bossche Bespaarteam. Het Bossche Bespaarteam richt zich met name op mensen die in een woning wonen met een laag label en daardoor een hogere energierekening hebben. Ideaal toch?

Hoe meld je je aan?

Jezelf aanmelden bij het Bossche Bespaarteam is kei eenvoudig. In slechts drie stappen, krijg jij energiebesparende tips en tools op maat. Deze vind je hieronder:

  1. Je meld je aan via deze link, of telefonisch via de gemeente (073 6155155 ). Het is ook mogelijk om je aan te melden via een van de wijkpleinen.
  2. Het Bossche Bespaarteam neemt telefonisch contact met je op. Samen maak je dan een afspraak met een tijd en datum waarop de financieel coach en/of klusser bij je thuiskomt.
  3. Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken datum en tijd. Het team werkt in dienst van de gemeente en stelt zich voor. Per woning kan het iets verschillen hoelang de werkzaamheden duren, maar houd rekening met maximaal 1,5 uur.

Deze blog is een samenwerking met Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Tinie & Tonnie Het Bossche Bespaarteam Den Bosch gemeente 's-Hertogenbosch bossche buik
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?