Efteling in Het Noordbrabants Museum

Er was eens… een museum vol sprookjes, giftige appels, prinsessen, kikkers, magische spiegels en 2 Indische waterlelies. Ja die lelies zie je niet iedere dag hoor, dat waren mijn zusje Aimy en ik dit weekend, toen we een kijkje gingen nemen in de nieuwe tentoonstelling van Het Noordbrabants Museum; De Efteling.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

70 jaar Efteling

In 2022 bestond de Efteling 70 jaar en dit moest natuurlijk gevierd worden. Na een klein uitstel is de tentoonstelling dan eindelijk in Den Bosch te bewonderen. Een kijkje achter de schermen bij een attractiepark dat harten van over de hele wereld doet veroveren. In ieder geval al bijna 33 jaar het mijne.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

Om het wonderlijke verhaal van de Efteling te kunnen vertellen opende de Efteling speciaal voor deze tentoonstelling haar schatkamers, met de meest bijzondere schatten. Denk bijvoorbeeld aan de eerste krabbels van het Sprookjesbos door Peter Reijnders, originele tekeningen van de welbekende Anton Pieck, de eerste spiegel van Sneeuwwitje. En voorwerpen van het pas gesloten Spookslot, die sinds de sluiting nog meer gekoesterd worden. Wist jij bijvoorbeeld dat Kate Bush haar eigen “grafsteen” in het spookslot heeft?

Spot je foto bij de paddenstoelen wand

Iedereen heeft er wel een, een foto op de paddenstoel van het sprookjesbos. Je kon je foto insturen voor de tentoonstelling en nu hangen al die foto’s aan een grote wand. foto’s van “heel lang geleden” en iets minder lang geleden, maar allemaal te leuk om te zien.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Efteling toen en nu

Hoe het park begon als een bos dat bedoeld was om het barre bestaan van arme gezinnen op te vrolijken, is het nu een attractiepark van wereld formaat met de vele ontwikkelingen, toevoegingen en prachtige details.

Daarnaast is er in de loop der jaren veel veranderd in de wereld en zo ook in de Efteling. Buiten de entree tickets en de achtbanen, is er ook genoeg discussie geweest op de manier waarop figuren wel of niet worden neergezet. Deze ontwikkelingen zie je ook terug in Het Noordbrabants Museum.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

Reserveer een spookslot.. eeuhh tijdslot

Op dit moment is het reserveren van een online ticket met tijdslot verplicht. Een tijdslot bepaalt je aankomst bij de ingang van het museum, daarna mag je tot sluitingstijd blijven. Heb je eerder al een ticket zonder tijdslot gekocht? Dan is deze gewoon geldig! 

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Het appeltje van Sneeuwwitje

Efteling in Het Noordbrabants Museum

Speciaal voor de Efteling tentoonstelling kan je in de museumbrasserie een huisgemaakt “appeltje” bestellen. Een super mooi en lekker gebakje, ontwikkeld door Maison van den Boer.

Hier kan je de musea van Den Bosch vinden:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.