de bossche bollen belevenis; het meest opgeklopte mini-museum van de wereld. museum Den Bosch
Yes, Den Bosch heeft er een nieuw museum bij, en niet zomaar een! Het meest opgeklopte mini-museum ter wereld; de Bossche Bollen Belevenis...

Yes, er is een nieuw museum in town! En niet zomaar een museum, maar het meest opgeklopte mini-museum ter wereld; De Bossche Bollen Belevenis! In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van onze enige echte Bossche bol (wij zeggen zelf dus gewoon sjeklade bol hè!).

de bossche bollen belevenis; het meest opgeklopte mini-museum van de wereld. museum Den Bosch

In de Raadskelder van het stadhuis kan je sinds deze week voor de enige echte Bossche Bollen Belevenis, over niets meer en minder dan de Bossche bol. Er zit namelijk een hele geschiedenis achter onze bekende Bossche lekkernij. Uiteraard heb ik even al even een kijkje genomen (ik ben niet voor niets de Bossche Buik) en uiteraard heb ik ook even een sjeklade bol naar binnen geschoven om te vieren dat wij er zo’n “lekker” museum bij hebben in Den Bosch.

We love de Bossche Bol

Er staan niet voor niets dagelijks duizenden (buitenlandse) toeristen en Bosschenaren in de rij voor de giga slagroomsoes met de heerlijke chocolade. Wij snappen dat wel! Want in heel Nederland is de Bossche bol te koop, maar ze weten hem eigenlijk nergens te maken, zoals hij hoort! Behalve in Den Bosch natuurlijk! Logisch dus, dat je hem hier geprobeerd moet hebben!

de bossche bollen belevenis; het meest opgeklopte mini-museum van de wereld. museum Den Bosch

De Bossche Bollen Belevenis

Maar hoe zit het dan? Wat is het geheim? Waarom staan mensen hiervoor in de rij? En wie heeft de Bossche Bol eigenlijk bedacht of ontdekt? er gaan diverse verhalen te ronde en meerdere bakkers beweren dat zij de échte sjeklade bollen verkopen! Bij de Bossche Bollen Belevenis wordt het verhaal vertelde zoals Erfgoed ‘s-Hertogenbosch het vertelt. Maar dan wel met een beetje humor en wat flauwekul, want het moet leuk blijven! En dat hebben bakkerij ROYAL en WAFL als je het mij vraagt goed gedaan!

Ben je nou helemaal fan geworden en wil je zelf ook Bossche bollen leren maken? Dan kan je ook een workshop volgen of een DIY-pakketje voor thuis meenemen!

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?