Sneller, beter, mooier - de vormgeving van de vooruitgang

Als kind namen mijn ouders mij regelmatig mee naar het museum. Ik vond dat eigenlijk altijd wel super leuk. Zeker als het museum een thema had dat mij als kind aansprak, een goed verhaal had of lekker interactief was. Dit voorjaar hebben Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum tentoonstellingen die leuk zijn voor jong en oud!

Efteling in Het Noordbrabants Museum

Sneller, beter, mooier- De Vormgeving van de Vooruitgang ll Design Museum Den Bosch

Sneller, beter, mooier - de vormgeving van de vooruitgang

In de groots opgezette familietentoonstelling Sneller, beter, mooier- de vormgeving van de vooruitgang smelten design, kunst, natuur en techniek samen tot één “pijlsnelle” beleving.

In de eerste zaal kom je meer te weten over de geschiedenis, betekenis en toekomst van de stroomlijn. Met een familieboekje of audiotour wandel je langs unieke kunstwerken, voorwerpen, voertuigen en modellen die soms zelfs voor de eerste keer in Nederland te bewonderen zijn.

Vooruitstrevende voertuigen en ontwerpers die inspiratie uit de natuur haalden.

In de andere zaal leer je spelenderwijs meer over snelheid, beweging en stroomlijn. Open de boeken, ga fietsen, tekenen en puzzelen en ontdekt op een interactieve manier de wereld van vormgeving van vooruitgang.

Efteling in Het Noordbrabants Museum

De meeste mensen zijn (als kind) al weleens in de Efteling geweest. De komende weken ontdek je alles over de wereld achter het wereldwijd bekende attractiepark in Kaatsheuvel.

Speciaal voor de kids ligt er bij de ingang een kindertour boekje met wat leuke opdrachten!

Nostalgisch voor oud(er) en magisch voor jong. Met figuren als de sprookjesboom, Pardoes, Jokie en langnek kan je magie een beetje herbeleven in het museum. En misschien kom je jezelf wel tegen op de paddenstoelen fotowand!

Het verhaal van Brabant

Een vaste tentoonstelling in het museum is ook nog “Het verhaal van Brabant”. Hier leer je alles over de geschiedenis van onze mooie Provincie. Hier heb ik eerder al een blog over geschreven en de vind je hier

De musea in Den Bosch vind je hier:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.