Heya Den Bosch! Tentoonstelling FC Den Bosch is geopend!

bossche buik: tentoonstelling fc Den Bosch in het groot tuighuis erfgoed 's-hertogenbosch

Vrijdag 28 juni 2024 opende de tentoonstelling ‘FC Den Bosch – Verweven in erfgoed en passie’ in het Groot Tuighuis. In deze expositie, die in samenwerking met FC Den Bosch Foundation en Erfoed ‘s-Hertogenbosch is gemaakt, kan je de rijke geschiedenis van onze lokale FC bewonderen.

bossche buik: tentoonstelling fc Den Bosch in het groot tuighuis erfgoed 's-hertogenbosch

Verhalen, portretten en objecten vertellen de rijke clubhistorie

De expositie laat de rijke clubhistorie van FC Den Bosch en haar voorgangers zien met de leukste verhalen en archiefstukken van medewerkers, oud-spelers en supporters. Denk hierbij aan unieke foto’s, de KNVB-kampioensschaal, shirts en sjaals, vol herinneringen aan de vele hoogte- en dieptepunten uit de FC geschiedenis.

Maar ook portretten van medewerkers en supporters van alle generaties, met persoonlijke verhalen die je kan zien en beluisteren bij het scannen van een QR-code. Deze portretten staan voor de verbindende factor van mensen, dat voetbal heeft.

Talking football

De opening van de expositie was ook de aanleiding voor ‘talking football’. een initiatief van FC Den Bosch Foundation voor oudere mensen die kampen met dementie of eenzaamheid. D.m.v. oude beelden, plakboeken en foto’s worden de herinneringen ook voor hen levend gehouden.

Henk Mees, verhalenverteller bij ‘talking football’, heeft tijdens de opening van de expositie ook zijn boek gelanceerd over het landskampioenschap van BVV in 1948.

bossche buik: tentoonstelling fc Den Bosch in het groot tuighuis erfgoed 's-hertogenbosch

Bossche alliantie

Deze expositie laat niet alleen de verbinding van mensen zien, maar ook de verbinding tussen sport en cultureel erfgoed. Het is namelijk belangrijk om de voetbalcultuur in Den Bosch levend te houden, vinden de gemeente en de foundation. De tentoonstelling is daarom een van de onderdelen van een bredere samenwerking tussen de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de foundation en de club. Er wordt naast het voetbal namelijk ook gewerkt aan diverse maatschappelijke projecten en activiteiten in en rondom de stad, vanuit de kernwaarden van de club; gastvrij, strijdbaar, hartstocht, groei en Bosch.

Tijdens de opening van de expositie is deze samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van een convenant.

Bezoek de tentoonstelling gratis!

De tentoonstelling is vanaf maandag 1 juli t/m december 2024 gratis te bezoeken op maandag t/m donderdag tussen 09.30 en 16.30 uur.

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.