KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
Afgelopen weekend vond een nieuwe editie plaats van Korte Putstraat proeft de lente. En ik heb weer bij diverse horecazaken de mooiste gerechten geproefd...

Afgelopen zondag 21 april, vond de 5e editie van “KP proeft..” plaats. En deze editie stond in het teken van de lente. Bij (bijna) alle horecazaken in de Korte Putstraat, kon je voor 5,- euro kennis maken met en mooi en lekker (seizoens)gerecht.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Ik vind dit een onwijs leuk evenement in Den Bosch en ben er nu al een paar edities met Cynthia geweest. We zijn collega’s en vriendinnen van werk en tijdens “KP proeft” helpt ze mij met foto’s maken voor Bossche Buik. Dat is super handig, maar tegelijkertijd ook heel gezellig.

KP proeft de herfst
MET CYNTHIA BIJ KP PROEFT DE HERFST 2018

Ook deze editie hebben wij van diverse gerechten kunnen proeven en in deze fotoblog neem ik jullie mee naar de zaken waar wij deze keer zijn geweest.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Côte Bistro Bar

Het evenement begon al om 12.00 uur, maar veel restaurants waren toen nog aan het opbouwen. We waren sowieso al van plan om bij Côte te beginnen, en zij waren ook al bijna klaar. we begonnen eerst lekker met een kopje koffie en gingen daarna over op de gerechten van de speciale “KP Proeft de Lente” menukaart.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Bij Côte Bar Bistro kregen we gemarineerde zalm met rode ui, crème fraîche, brioche en kruidendressing. Een heerlijk begin van de middag. De zalm was goed op smaak en ik vind brioche zelf gewoon echt heel lekker. Wij vinden het leuk om er een drankje bij te bestellen, dat echt bij het gerechtje past en kregen de Aligoté als advies. Daar gingen we dan ook voor. Lekker!

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
GEMARINEERDE ZALM MET BRIOCHE

Bistro Borage

De volgende halte was bij Bistro Borage, een van de “nieuwere” zaken in de Korte Putstraat. Een restaurant met diverse wereldgerechten en heerlijke mezze planken.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Vandaag kregen we een Thaise surf & turf van hoender, tartaar van gamba, schuim van Tom kha kai, crème van rode cury en papaya salade. Dit was ook echt heel lekker. Ik vind de smaak van Tom kha kai sowieso heel lekker en die ging zo goed met de hoender en de tartaar. De ziltige salade was een mooie frisse tegenhanger. Daarbij was het een mooi kleurrijk gerechtje.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
THAISE SURF & TURF

Restaurant Le Méridien

Bij Le Méridien kregen we een van mijn favoriete gerechten. een tataki van chuck eye steak met een panna cotta van avocado, wasabi en kerrie sorbet. Van de opmaak van dit gerecht alleen al word ik echt heel blij. Prachtige kleuren en veel verschillende componenten. Een klein kunstwerkje. Maar het gerechtje was ook goed op smaak. De kerrie smaak kwam heel goed terug en het vlees was echt heerlijk.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
TATAKI VAN CHUCK EYE STEAK

BANIER

De volgende stop was bij Banier. Hier kun je normaal gesproken vooral terecht voor een lekker drankje, maar tijdens dit evenement kwam Marijn van Doorn een mooi gerechtje bereiden. Dit was een dim sum van kreeft met kreeftenschuim, gerookte knolselderij en rabarber.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
MARIJN VAN DOORN

Nou ben ik gek op kreeft, dus ik had hier echt zin in. Verrassend was het zuurtje van de rabarber die echt een mooie tegenhanger was van de ziltige, hartige smaak van de kreeft. Heel lekker.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
DIM SUM VAN KREEFT

We waren inmiddels ook overgestapt op de Gin Tonic, haha. Niet per se heel passend bij het gerecht, maar BOBBY’s gin is nou eenmaal echt mijn lievelingsborrel, haha. Heerlijk.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Roels

Omdat we een beetje moe (en lui) waren van het op en neer hoppen naar de zaken en omdat we gewoon heel lekker zaten, hadden we gevraagd of we de laatste twee gerechtjes naar ons toe mochten laten komen. En dat kon, dus we zijn lekker blijven zitten, maar hebben nog wel kunnen genieten van de gerechtjes van Roels en Zoetelief.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Bij Roels kregen we een super lekkere poké bowl met asperges, zalm, avocado, rode ui, en nori chips. Dit was ook echt heel lekker. De rijst was erg goed op smaak en de asperges waren mooi gegaard. Daarbij is poké bowl gewoon altijd echt heel lekker. Ik kan dat echt iedere week wel eten. Daar word ik echt blij van. Yumm.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
POKÉ BOWL MET ASPERGES EN ZALM

Zoetelief

En tot slot kregen we nog een ceviche van king fish, avocadocrème, wasabi en wakame. Een heerlijke frisse afsluiter. Ik proefde ook limoen en dat was zo’n fijne combinatie met de vis en de zeewiersalade. Heel fris en heel smaakvol.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

Wij hebben weer een heerlijke middag gehad in de Korte Putstraat. Lekkere gerechten, heerlijk weer, fijne drankjes, maar vooral ook mensen ontmoeten. Kei gezellig en precies zoals Den Bosch hoort te zijn. Ik verheug me nu al op de zomereditie.

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019
CEVICHE VAN KING FISH

Ben je benieuwd waar wij allemaal hebben gezeten tijdens Korte Putstraat proeft de lente? Kijk dan even hier:

Ben je benieuwd naar de andere edities van KP proeft? Kijk dan even hier

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?