Het Den Bosch van Mees
In Den Bosch wonen veel bijzonder, leuke en interessante mensen. Vandaag maken we kennis met Mees van 11 jaar uit de Bossche binnenstad...

In de nieuwe rubriek “Het Den Bosch van” laat ik je kennismaken met allerlei leuke, interessante en vooral trotse Bosschenaren. Vandaag; Mees. Een vrolijke, jongen van 11 jaar en een échte Bossche binnenstadsbewoner.

Een onbekende is Mees niet voor mij. Hij is mijn buurjongen van een straat verderop en we komen elkaar regelmatig tegen. Ik had hem gevraagd voor dit interview en hij was gelijk enthousiast! “Als we maar wel langs de Tum Tum lopen“, kwam er nog even achteraan!

Om stipt happy 11.11 uur (zoals afgesproken) sta ik bij de familie van de elfjarige Mees voor de deur. Op z’n sokken doet hij rustig de deur open en drinken we eerst nog even een kopje thee met hem, zijn broertje, zijn oom en zijn ouders om vervolgens op pad te gaan. We lopen langs verschillende plekken in de stad, die voor Mees belangrijk zijn!

Stadspark Mariënburg

Nou Mees, vertel eens iets over jezelf… Ik ben Mees, ik ben 11 jaar en ik ben een Bosschenaar. Ik ben geboren in het Jeroen Bosch ziekenhuis en woon in het centrum van Den Bosch met mijn vader, moeder en jongere broertje Loek.

Wat gezellig! En waar heb je mij nu mee naartoe genomen? We zijn hier bij stadspark Mariënburg. Dat is een parkje waar ik het liefst ga voetballen, of spelen in de speeltuin met mijn vrienden! Niet met je broertje? Nee, we hebben vaak ruzie, dus liever met mijn vrienden uit de buurt of van voetbal. Mijn beste vriend woont in Sint-Michielsgestel, dus daar ga ik ook graag spelen. Dan fiets ik daar gewoon heen. Wow, dat is ver. Maar dan is dit park voor in de stad wel echt een lekkere plek! Ja, ik speel hier heel vaak en het is dichtbij huis. En anders ga ik bij mensen in de buurt zeuren om een “heitje voor karweitje”. Dan ga ik vuilniszakken of flessen wegbrengen. Dat vind ik heel leuk om te doen!

Speel je ook bij een voetbalclub? Ja, bij BLC. Dat is bij het provinciehuis. Ik vind de kleuren groen en geel niet zo mooi. Dat zou eigenlijk blauw met wit moeten zijn. Of rood wit geel. Dat vind ik een prima combinatie.

KC het stadshart

Het Den Bosch van Mees KC het Stadshart

We vervolgen onze weg naar KC het Stadshart. Een van de basisscholen in het centrum van de stad en ook de school van Mees.

Hier zit ik op school en ik zit nu in groep 8. Super leuk, want we gaan op kamp en dit jaar mag ik auditie doen voor de jeugdprinsengroep van Oeteldonk. Oeeh, dat klinkt gaaf! Vind je dat niet spannend? Nee hoor. Maar ik vind op het podium staan ook niet zo eng hoor. Ik ga ook gewoon breakdancen voor publiek. Dat heb ik afgelopen jaar met “Kèk wa’k kan*” ook gedaan! Ik vind alles van de jeugdprinsengroep leuk, maar Keesje lijkt me wel cool om te zijn. Dan hoef ik niet zo veel te praten en ben je het hulpje van Peerke. Weet je eigenlijk al naar welke middelbare school je wil? Ik weet het nog niet. Bij het Sint-Janslyceum heb ik alleen de gymzaal nog gezien. Maar Maurick lijkt me ook leuk! Ik ga gewoon eerst naar alle open dagen en dan zie ik wel.En later word ik profvoetballer. Als dat nou echt niet lukt, dan wil ik denk ik kok worden, want koken vind ik ook leuk!

De Graven van Leuven

Het Den Bosch van Mees De Graven van Leuven

Hé maar Mees (al lopend langs de Binnendieze, richting De Graven van Leuven), als je meedoet met de jeugdprinsenverkiezing, hou je dan ook echt van carnaval? Ja, dat vind ik het allerleukste feestje. Ik ben ook wel echt een party animal. Ik ga het liefst carnaval vieren bij Tum Tum en de Graven van Leuven. Daar komt mijn familie ook altijd en daar is het lekker druk, ze draaien harde muziek en je zit lekker op elkaar geplèkt tijdens de carnaval. Niet sjiek, maar dat zijn Bosschenaren ook niet. Die houden van feesten.

En ik mocht ook een keer bij de Graven duiken. Duiken??? Ja, ik had toen een nieuwe duikbril gekocht en toen ging ik met mijn hoofd in de spoelbak. “tip” om te doen, haha! Bij de Graven heb je trouwens ook de lekkerste tosti’s. Dat moest ik zeggen van Roland, want dan krijg ik een gratis cassis. Haha, dat hebben jullie weer goed geregeld, maar wacht nog even.. carnaval vieren bij de Tum Tum, leg dat eens uit? Ja, ik mag daar altijd snoep halen tijdens de carnaval en dan haal ik van die ijsjes, zoveel als ik kan. Die mag je dadelijk wel proeven, want daar gaan we nog heen toch?

Nou, dat bezoekje kon dus echt niet meer uitgesteld worden. Na een pauze drankje gingen we toch maar snel richting de ridderstraat, het hoogtepunt van dit interview.

Snoeperij Tum Tum

Ja, dit is dus écht mijn lievelingswinkel. Maar waar zijn die ijsjes..? Oh hier!! Ja, die moet je echt proeven. Die zijn zo lekker fluffy van binnen!! Oh, mag ik ook nog 2 van die pepers? Dan moet jij die ook proeven.. want die zijn ECHT heel pittig. Die moet je echt met een glaasje water proeven. En ik vraag even een extra zakje, want anders wordt al mijn snoep heet.

En daar lopen we dan, met een big smile op Mees zijn gezicht en twee zakjes snoep, richting de kermis. We lopen langs de verschillende attracties en Mees weet er een hoop over te vertellen. De breakdance gaat echt zo snel. En de booster vind ik het leukst! Die gaat zo hard en kei hoog.

Stefano’s Pizzeria

Het Den Bosch van Mees Stefano's pizzeria

De laatste stop is bij Stefano’s in de stoofstraat. Hier ga ik het liefste uit eten met papa en mama. Soms ook met oma. Die maakt altijd bramen jam en die verkoop ik met mijn broertje Loek in het Lombardje. Van dat geld gaan we dan pizza of pasta eten. Ik eet het liefste pasta met pesto of Bolognese.

Het Den Bosch van Mees De Binnendieze

Onderweg naar huis heb ik nog een aantal laatste vragen voor Mees, die hij vrij snel weet te beantwoorden.

Friet of patat: Friet natuurlijk, omdat dat veel beter klinkt. Patat, dat klinkt gewoon niet. Ik eet ze het liefst met een hamburger en ketchup.

Sjeklade bol of worstenbroodje: Oeeeh, dit is wel een moeilijke. Maar dan kies ik de worstenbroodjes. Van de markt.

Wat mag van jou nooit uit Den Bosch verdwijnen: Carnaval natuurlijk. Ik hou van het feesten, en het is gewoon heel gezellig met de familie.

Wat is DE tip om te doen in Den Bosch: Met een bootje op de Binnendieze. Of de Sint-jan beklimmen, maar alleen als je geen hoogtevrees hebt. En vergeet de Tum Tum niet!!

Dankjewel voor het leuke interview Mees!

*Kèk wa’k kan is een talentenjacht voor kinderen tijdens de jeugdprinsenverkiezing

Hier kan je alle tips van Mees vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?