favoriete worstenbroodjes bossche buik
Ben jij ook zo gek op worstenbroodjes? Dan heb ik hier 5 tips voor je, waar je naar mijn mening, de lekkerste worstenbroodjes van Den Bosch kunt krijgen.

Als je mij ‘s nachts érgens voor wakker kunt maken, dan is het wel eten. Maar als je me in de ochtend, middag of avond ook blij wilt zien, maar me dan wakker met worstenbroodjes! Want DAAR maak je me écht zo blij mee. maar dan niet die vieze gasverpakkingen van de supermarkt, maar gewoon échte, homemade worstenbroodjes. Met een lekker broodje en lekker vlees.

Daarom vertel ik je nu, waar ik het liefst mijn worstenbroodjes haal. En nee, het zijn niet allemaal de Brabantse, maar ik weet bijna zeker dat ik iedereen (die niet vegetarisch en vegan eten of course..) blij kan maken met deze 6 tips!

1. La Place

Je moet je voorstellen dat ik 6 jaar in Rotterdam heb gestudeerd. Wat een fijne stad. Fijn volk, directe mensen en je kon er alles kopen.. of nee, wacht! Niemand wist wat een worstenbroodje was. En als ze dat dan ergens wel wisten, dan waren het die vieze voorverpakte dingen. Gelukkig was daar La Place. De ENIGE plek in Rotterdam, die wat mij betreft begreep wat Brabantse worstenbroodjes zijn.

Een lekker deegje, met goed gehakt. En het lekkerste vind ik dat de jus van het gehakt dan een beetje in dat brood is gaan zitten. ZO lekker. En het zijn voor mij nu niet eens meer de állerlekkerste worstenbroodjes, maar ze hebben 6 jaar lang mijn heimwee een beetje teruggedrongen. Dus ze verdienen een plekje in dit lijstje. Want La place zit natuurlijk ook gewoon in Den Bosch.

Een worstenbroodje bij La Place kost 1,50 euro.

2. BOERGONDISCH

BOERGONDISCH is een super leuke winkel/lunchroom in de Vughterstraat, waar je terecht kunt voor de lekkerste producten van met name het Brabantse land. Ik ga er soms wel eens een maaltijd afhalen, maar je kunt er dus ook terecht voor een BOERgondisch worstenbroodje.

Dit is niet het typische worstenbroodje dat je uit Brabant gewend bent, omdat dit worstenbroodje is gemaakt van rookworst uit Zwolle en om het worstje zit bladerdeeg in plaats van brooddeeg. Hierdoor vind ik hem wat machtiger dan andere worstenbroodjes, maar het is op z’n tijd wel erg lekker. Deze worstenbroodjes zijn ook best klein, dus het is een prima hapje voor tussendoor. Normaal eet ik het liefst chilisaus of ketchup bij mijn worstenbroodje. Deze eet ik liever met mosterd. Jammie!!

Een BOERgondisch worstenbroodje om mee te nemen, kost 1,95 euro.

Wist je dat… het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken? Door worstjes in brooddeeg dicht te rollen en ze af te bakken, blijft het vlees langer houdbaar. 

3. ‘t Stokpaardje

favoriete worstenbroodjes bossche buik

Van ‘t Stokpaardje ben ik een superfan. Vooral met carnaval. Ik ben er dan bijna dagelijks te vinden voor een broodje warm vlees, of een broodje tartaar mee juin.. hahah! MAAAARRR.. de rest van het jaar ga ik er ook af en toe iets halen, als ik mezelf wil verwennen. En dat doe ik dan bijvoorbeeld met een worstenbroodje. Het broodje alleen is al lekker, maar ik ben vooral fan van het gehakt. Dat is namelijk heel lekker gekruid en een tikje pittig. Niet schrikken mensen, het is echt niet heet, helemaal niet zelfs, maar het gehakt is écht goed op smaak. I LOVE IT! Je kunt er eventueel ook terecht voor mini-worstenbroodjes, maar ik ga altijd voor de gewone. Heerlijk!

Een worstenbroodje bij ‘t Stokpaardje kost 1,50 euro.

4. Vlaamsch Broodhuys

Toen ik in Rotterdam nog op zoek was naar lekkere worstenbroodjes, werd ik door mijn huisgenootje gewezen op de worstenbroodjes van het Vlaamsch Broodhuys. Ik werd al gewaarschuwd.. Nee Kels.. dit is niet waar je om vraagt, maar dit is wel lekker. Dus geef het een kans. En ja.. Deze worstenbroodjes zijn echt heel lekker. Inderdaad heeft het niet z heel veel weg van een echt worstenbroodje, maar mijn hongerige hart gaat hier toch wel echt een tikkie sneller van kloppen. Waarom? het worstje is gewoon lekker. Het heeft wat weg van een hotdog, maar dat broodje is echt zo lekker. Het lijkt bijna op brioche. En dat zoetige brood vind ik altijd heel lekker in combinatie met iets hartigs. En als je er dan ook nog homemade ketchup bij serveert, dan maak je mij blij. Dat deden ze namelijk bij Picknick Rotterdam , en dat was erg lekker.

Het Vlaamsch Broodhuys kun je in Den Bosch in de Vughterstraat vinden. Je bent voor dit worstenbroodje wel iets meer kwijt dan voor de anderen, maar ik vind ze de moeite waard om eens te proberen.

Een worstenbroodje bij het Vlaamsch Broodhuys kost 3,80 euro.

Wist je dat… Brabantse worstenbroodjes sinds 2016 op de lijst met waardevol en uniek immaterieel erfgoed van UNESCO staan vermeld? Dit omdat een worstenbroodje vaak wordt gegeten met vrienden of familie bij een gezellig samenzijn en speciale gebeurtenissen. Inmiddels eten wij de fijne broodjes het hele jaar door. Er worden jaarlijks zo’n vijfentwintig miljoen worstenbroodjes geconsumeerd. 

5. Meneer De Bakker

favoriete worstenbroodjes bossche buik

Yes!! Van deze worstenbroodjes word ik zo blij. Ten eerste ben ik fan van de bakkerswinkel achter het verguld harnas. Want het personeel bij Meneer de Bakker is leuk, het brood is lekker en de winkel is op zondag al vanaf 8.30 uur open (ZO FIJN!!!). Daarbij doen ze ook mee aan de “to good to go” app. Waar ik overigens nooit meer aan toe kom, omdat die zo snel is uitverkocht. Gelukkig hebben ze er wel bijna altijd worstenbroodjes. En die zijn Brabants.. en echt lekker. Een lekker broodje en echt super lekker, juicy gehakt. Van dat gehakt maken ze soms ook pizzabroodjes en die zijn ook echt to die for. Het ideale katerontbijt.

Een worstenbroodje bij Meneer de Bakker kost 1,60 euro.

6. Brabantsche worstenbroodjes

Als wel eens over de Bossche markt hebt gelopen, kun je ze vast niet gemist hebben. De Brabantsche worstenbroodjes. Stuk voor stuk met liefde bereid door gepassioneerde bakkers.

brabantsche worstenbroodjes den bosch

De Bakkers vinden het leuk om te experimenteren met smaken en ingrediënten. Zo ontstaan er worstenbroodjes die passen bij de smaak en dieetwensen van en ieder. Leuke (seizoens)smaken zoals worstenbroodjes met asperges, sambal, kipgehakt, maar ze hebben bijvoorbeeld ook lactosevrije en vegan worstenbroodjes. Hier maak je toch gewoon iedereen blij mee?!

Een worstenbroodje bij Brabantsche worstenbroodjes kosten (omgerekend) tussen de 1,35 en 1,80 euro. Dit is afhankelijk van het soort worstenbroodje waar je voor gaat.

Wil je nu liever zelf worstenbroodjes maken? Want dat is eigenlijk het ALLER ALLERLEKKERST. Dan heb ik hier een lekker recept voor je…

Hier kun je de adressen vinden voor de (naar mijn mening) lekkerste worstenbroodjes:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?