herfst tips & activiteiten in Den Bosch '23
Yes, de herfst is begonnen! De dagen worden korter, het weer wordt kouder en iedereen sluit zich thuis op.. Nou, met deze tips zeker niet..!

Deze herfst is er weer van alles te beleven in en rondom Den Bosch! Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die super leuk zijn om te doen! Wat ga jij dit najaar allemaal ondernemen?

KP proeft de herfst LUX

Kinderboekenweek “Bij ons thuis”

van 4 t/m 15 oktober is het weer kinderboeken week met als thema “Bij ons thuis”. Daarom is er de hele maand (ja, in Den Bosch doen we gewoon aan kinderboekenmaand), vanuit Huis73 van alles te doen, rondom dit thema. Boeken ruilbeurzen, poppenkastvoorstellingen, workshops en voorlees momenten. Bekijk het gehele programma op de website van Huis73.

Maak een mooie herfstwandeling

herfstwandelingen de moerputten

In Den Bosch zijn er zo veel mooie plekken waar je heerlijk even kunt uitwaaien. Geniet van het mooie uitzicht en de frisse lucht in een van deze 8 Bossche wandelplekken!

Bokbier Wandeling in Den Bosch

SPECIAALBIER DRINKEN BIJ TAPPERIJ DE KEYZER

Op zaterdag 14 oktober is er weer een herfst bokbier wandeling in de stad. Wandel langs verschillende horecazaken in de stad en drink overal een glas lekker bokbier, met een bijpassend hapje. Kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende zaken. Houd social media goed in de gaten voor de deelnemers.

Scoor een nieuwe najaarslook

SHOPPEN DEN BOSCH JUUL

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is de zomerkleding weer ingeruild voor een lekkere, warme wintercollectie. Ben jij wel toe aan iets nieuws? In Den Bosch kan je natuurlijk heerlijk shoppen. Want naast de grote, bekende winkels, hebben wij ook onwijs veel leuke, kleine ondernemers die de mooiste merken voor dames, heren en kinderen verkopen! Lekker shoppen dus!

Rondvaart over de Binnendieze

T/m 31 oktober is het nog mogelijk om een mooie rondvaart over de Binnendieze te maken. Er zijn in totaal 5 verschillende routes die je kunt doen en ze zijn allemaal even mooi. Mijn persoonlijke favorieten zijn de historische en de Jeroen Bosch vaarroutes.

Oktoberfest Den Bosch

Op 20 en 21 oktober vindt op de Parade het jaarlijkse Oktoberfest weer plaats. Hos en spring mee op foute hits van onder andere Otto Wunderbar, Wir Sind Spitze, Caro Helene Fischer, Party Criminals, Das Tirol team en nog veel meer! En dat onder het genot van pullen bier, Bratwurst en nog veel meer!

Tickets bestel je hieronder:

Bezoek het Museum

WIN TOEGANGSKAARTEN VOOR HET NOORDBRABANTS MUSEUM

In Den Bosch hebben we natuurlijk een aantal prachtige musea die je kunt bezoeken. Verdwaal door de paden van de vaste collecties of laat je verwonderen door de nieuwe tentoonstellingen die te bewonderen zijn in een van de verschillende Bossche musea.

SMÈRRIG Halloween Festival

Hét grootste Halloween festival van ’t zuiden is terug op 28 oktober! Kom gruwelijk geil griezelen mee ons in ‘t SMÈRRIG spookhuis met duuzende andere griezelkontjes. Belangrijk! Ie-de-reen is ontzettend verkleed – jij toch ok?

Tickets bestel je hieronder:

Ga lekker uit eten in Den Bosch

Werkwarenhuis Den Bosch

Van al dat wandelen, varen en feesten krijg je natuurlijk enorme honger. Gelukkig heb je in Den Bosch genoeg gezellig zaken waar je terecht kan voor een heerlijk (uitgebreid) diner. Of je nou luxe uit eten wil, op sjouw gaat met iemand die bekent niets lust of gewoon lekker een daghap wil bestellen, er is voor ieder wat wils. De leukste en lekkerste tips vind je hier.

Kids High Tea bij CÔTE

HIGH TEA BIJ CÔTE BAR BISTRO
HIGH TEA BIJ CÔTE BAR BISTRO

Speciaal voor de kleintjes serveren ze bij Côte een kinder high tea. Hier worden ze heerlijk verrast met zoete en hartige hapjes geserveerd met (onbeperkt) thee of limonade. Denk aan bijvoorbeeld een mini worstenbroodje, wafel, macarons, verschillende belegde broodjes en een kinder surprise ei. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die kunnen genieten van heerlijke high tea voor volwassenen of een lunch van de á la carte kaart. Helemaal gezellig.

Luister naar Zeverzakken de Podcast

zeverzakken de podcast

Ben je gegrepen door een griepje, of sluit jij je met dit herfstweer toch gewoon liever thuis op met een theetje op de bank? Dan heb ik nog wel een leuke luistertip voor je, namelijk de zeverzakken. Twee buren (waaronder ikzelf, haha) die zeveren over het alledaagse in Den Bosch en de omgeving. Leuke items, Bossche parels en juicy tussendoortjes! De afleveringen van Zeverzakken de Podcast vind je op Youtube of Soundcloud.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?