kermis lekkernijen Den Bosch
Ga jij dit jaar naar de Bossche Kermis Vergeet dan vooral niet om de volgende 11 kermis lekkernijen te proeven...

Het allerleukste aan de kermis vind ik toch altijd wel al die lekkernijen die op iedere hek van de kermisstraten te vinden zijn! Van vis tot snoep, van fruit tot chips op een stokje! Het is er allemaal! En ik heb 11 verschillende kermis lekkernijen voor je op een rijtje gezet!

Paling

Een van mijn persoonlijke lekkernijen op de kermis is toch wel de gerookte paling. Lekker op een wit zacht broodje op de kermis, of gewoon een pondje voor thuis (bijvoorbeeld op een toastje of door de salade). Het is tegenwoordig een beetje aan de prijs, maar wat mij betreft onmisbaar als je op de kermis bent!

Churros

kermis lekkernijen Den Bosch: churros

Meestal ben je team oliebol of team churros, maar ik vind het allebei echt mega lekker. Als kind noemden wij ze thuis altijd de oliebollen piemels en ik vind het echt typisch vakantie eten. Maar ook op de kermis ontbreekt de kraam zeker niet! Kei lekker met Nutella of kaneelsuiker!! YUMMM!

Wijnbal

De wijnbal is natuurlijk écht een klassieker. Urenlang sabbelen op zo’n plakkerige bal in een NOG plakkeriger stukske plastic. Maar met 1 ding was je lang zoet. En natuurlijk daarna nog zo’n lekkere rode tong van de hoeveelheid kleurstof die er in de wijnbal verwerkt zit.

Weet jij eigenlijk waarom zo’n ding een wijnbal heet? Ik niet namelijk. Dus laat het vooral weten in de reacties hieronder!

Alles van de oliebollenkraam

Aaaaah oliebollen. Ik eet ze twee keer per jaar en dat is met oud & nieuw en tijdens de kermis. En op de foto hierboven ging ik voor de Berliner bol, want met een toef banketbakkersroom of confituur erin is het wat mij betreft echt het allerlekkerst.

Wat een traktatie!! Ben je nou niet zo van de oliebollen? Dan zijn de soezen en de wafels natuurlijk ook een super goed alternatief! Lekker met heel veeeul poedersuiker.

Banaan met slagroom

Oké, deze snack komt uit Zeverzakken de podcast en is dus kennelijk echt een klassieker. Ik kende het zelf niet echt en ik ben ook bang dat het op de kermis niet meer zo snel te vinden zal zijn, maar de banaan met slagroom hoort erbij!

Een bakje met een banaan, een flinke toef slagroom en eventueel nog toppings als vruchtjes en chocolade saus. Van mij mag het terugkomen op de Bossche kermis.

Kaneelstokken en zuurstokken

Je hebt pas de ultieme kermis beleving met een zuurstok of kaneelstok in je hand. Ik ben zelf echt team kaneelstok. ZO lekker!! Ik kan er wel lang mee doen. Ik koop er meestal 2 of 3 en breek ze dan in stukken voor in de snoeppot. Zo heb ik er lekker lang plezier van! Maar ik kan ook niet ontkennen dat zo’n stok weleens in een keer op gaat als ik hem al aanbreek op de kermis zelf!

Er zijn diverse snoepkramen op de Bossche kermis waar je ze kan krijgen. Oh, en ben je nou niet zo’n snoepstokken fan, dan is nougat ook een goede tip! Heerlijk!

Gesuikerde noten

Het lekkers van deze kraam kan je vanaf het begin van de straat al ruiken. De geur van vers gebrande en gesuikerde noten is een van de lekkerste geuren die er bestaan. Haal een zakje met amandelen, pinda’s of ander lekkers, gecoat in een crispy suikerlaagje. Echt verslavend lekker.

Suikerspin

Ja, dit is gewoon jeugdsentiment. Zonder suikerspin is je bezoekje aan de kermis niet af. Het mooiste aan de suikerspin is denk ik de beleving. je voelt de suiker werken en je gaat even flink stuiteren. En daarna komt natuurlijk die giga dip, als de suiker is uitgewerkt. Vergeet ook hier de roze tong niet! Suikerspin is echt te gek, haha!!

Appel met suikerlaag

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze appel echt puur voor de foto heb gescoord. Het stuk fruit, gedipt in suikersiroop op een stok vind ik altijd een beetje een tegenvaller. Zodra de suiker op is, zit je met die appel en dan kan je wat mij betreft net zo goed een grote lolly bestellen, haha!

Wie van jullie is er wél team suikerappel? Laat het weten in de reacties!

Fruit met chocolade op een stokje

Voor deze lekkernij op een stokje kan je mij dan weer WEL wakker maken. stukjes aardbei, ananas of banaan op een satéprikker, gedipt in witte, melk of pure chocolade. Wat een feest!!

Chips op een stokje

kermis lekkernijen Den Bosch: chips op een stokje

Last, but not least, de chips op een stokje! Dit is een van de weinige hartige snacks die je op de kermis tegenkomt. Relatief nieuw en voor mij eigenlijk vooral bekend van de kerstmarkt, maar inmiddels niet meer weg te denken bij een bezoekje op de kermis. Ik vind het er vooral heel geinig uitzien. Qua smaak vind ik het iets minder bijzonder, maar het hoort wat mij betreft zeker op het kermis lekkernijen lijstje!

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?