Kel weet het wel zomer editie week 33
In deze zomer editie van "Kel weet het wel" laat ik je een aantal van mijn favo to-do's en hotspots zien, waar je deze zomer in Den Bosch echt moet zijn.

Is het bij jou in huis een beetje te doen? Ik ben dan wel een halve Aziaat, maar daar is in huize “wild pig from hell” niks van te merken. Zelfs in mijn nakie loopt het zweet al in de bilnaad. Niet heel lekker om de blog mee te beginnen. Maar wel een goede reden om even de fijne plekjes op te noemen die voor verkoeling zorgen, of gewoon net wat minder erg zijn dan thuiszitten in de oven. Daarom even een speciale zomer editie van “Kel weet het wel”.

tramkade den bosch
Tramkade Den Bosch

Lekker aan het water chillen in Den Bosch zomer editie

Wat ik echt het allerfijnst vind met warm weer is zwemmen. En er zijn wel een paar fijne plekken waar dit kan. Ik ben zelf team Zuiderplas, omdat dit letterlijk 5 minuten van huis is en zowel gras als strand heeft. Ook de Oosterplas en het engelenmeer zijn prima vertoeven.

zuiderplas den bosch bossche buik
FRUITPLANK BIJ IJM

Ben je minder van het zwemmen en wil je gewoon lekker in de zon of schaduw liggen? Dan zijn de IJzeren vrouw en diverse stadstuintjes en grasvelden langs de Buitendieze en bij de citadel ook wel echt heel fijn. Of ga lekker picknicken in het Zuiderpark.

PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH
PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH

Tip voor deze zomer editie: Mocht je bij de IJzeren vrouw liggen, ga dan niet het water in. Daar is inmiddels al blauwalg gevonden.

Wil je lekker zonnen en heb je geen zin om zelf te sjouwen met veel eten en drinken? Ik zit het liefst met vriendinnen bij de IJzeren man. Lekker lunchen, chillen en vooral niet te veel nadenken. Zo lekker.

IJZEREN MAN IJM
BORRELEN BIJ IJM

Nog zo’n heerlijke plek waar je het vakantiegevoel krijg is natuurlijk de Kemping. Die is al een paar keer vaker voorbij gekomen, maar ik ben dan ook gewoon een mega fan!

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER

De lekkerste ijsjes van Den Bosch

Bij de zomervakantie horen ijsjes. Stiekem vind ik met deze hitte perenijsjes gewoon de beste uitvinding op de HELE wereld, maar bij deze leuke Bossche zaken kun je ook goed terecht.

Ben je team Italiaans ijs? Dan zijn Gelateria Davide, L’oro nero en Zammatteo echt mijn favorieten. Zeker als je van (h)eerlijke fruitijsjes houdt, is Zammatteo echt te gek.

ITALIAANSE IJSJES DEN BOSCH L'ORO NERO
HEERLIJKE SMAKEN BIJ L’ORO NERO

Ben jij een onwijze zoetekauw en ben je gek op snoep? Dan is Tum Tum ijs de plek voor jouw. Je betaald op gewicht, dus je kunt je bakje zo vol doen als jijzelf en je portemonnee aankunnen.

ITALIAANSE IJSJES DEN BOSCH L'ORO NERO
L’ORO NERO

Voor het lekkerste softijs mee nutjes ga je natuurlijk naar de IJsvogel in de Kerkstraat en voor de mensen die iedere dag een andere smaak willen testen is Frezzo echt de hotspot.

IJSJES DEN BOSCH FREZZO
FREZZO

Heb je de hele dag lekker bij IJM in Vught gezeten en wil je nog een beetje verkoeling? Dan is IJssalon Lavinia ook erg goed.

Gin tonic ijsjes maken

Zelf ijsjes maken is natuurlijk ook super easy en kei lekker. En deze Gin Tonic ijsjes zijn helemaal dubbel en dwars feest. Wie maak ik hier heel blij mee?

Mosselen eten bij Terras aan de Haven

Je hebt mij vorige week al zien genieten van die heerlijke kreeften bij het Terras aan de Haven. Aankomende zondag 16 augustus staan de mosselen op de planning en natuuuurlijk ben ik daarbij! Ik schaam me dood, want ik heb ze dit jaar dus nog niet op, terwijl ik dat zo lekker vind. Dit wordt dus mijn eerste pannetje dit jaar en ik ga voor een goeie. Zin in! Zie ik je daar?

LOBSTER NIGHT TERRAS AAN DE HAVEN DEN BOSCH
LOBSTER NIGHT OP HET TERRAS AAN DE HAVEN

Wil je liever zelf mosselen bereiden thuis? Dan heb ik hier twee leuke recepten voor je. Mosselen in witte wijn en mosselen in speciaalbier. Lekkerrr!!

Bourgondische zomer

Deze week zitten er weer een aantal nieuwe leuke zaken in het paviljoen van de Bourgondische zomer. Het is de beurt aan Le Bateau, Crème en The Legends Sportsbar. Dat belooft een hoop gezelligheid, borrels en lekkere hapjes! En voor de fanatiekelingen onder ons zijn de jeu de boules banen natuurlijk ook gewoon weer open.

BOURGONDISCHE ZOMER PARADE

Het zomertheater

Deze week kun je in het zomertheater genieten van Rowwen Hèze en Tino Martin. De concertkaarten vliegen de deur uit, maar er zijn voor Tino op zondag 16 augustus in de middag nog wat kaarten beschikbaar. Dus haal ze snel.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het me bijzonder lijkt om een concert mee te maken waar je niet mee kunt zingen. Zeker bij ABBA fever van afgelopen week. Ben jij er geweest en zo ja, hoe heb jij dat volgehouden? Laat het me weten in een reactie onder de blog :D. I need tips, haha!

Madame saté voor op de barbecue

Ga je in het weekend barbecueën en zoek je nog iets lekkers voor op de grill? Ik ben fan van de saté van Madame saté. Ze verkoopt verschillende soorten vlees/ vega met diverse marinades en homemade sauzen. Super lekker!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Eigenaresse Iris staat donderdag met haar saté ook weer bij Zomerterras Zuid. Die gaan overigens heeeel goed samen met de heerlijke nachos van Bar 35.

zomerterras zuid madame saté
Saté spek van Madame SATÉ en de nachos van Bar 35

Zelf sangria maken

Een van mijn favoriete zomerdrankjes is toch wel een goed glas met sangria. En dit kun je via deze zomer editie kei eenvoudig zelf maken. Hier vind je een eenvoudig en snel recept voor een goede kan zomerse sangria.

Heerlijk eten bij Het Viswijf

In de zomer eet ik graag vis. Daar word ik echt zo blij van. En bij Het Viswijf kun je iedere dag buiten het reguliere menu om, de lekkerste verse vis bestellen. Met of zonder zoutkorst, oestertjes vooraf, uitzicht op het Jheronimus Bosch Art Center en lekkere wijn van Stijn. Heel veel gelukkiger kun je mij niet maken.

Maison BON Apartment

Wil je lekker een weekend naar Den Bosch en ben je met 2-4 personen? Huur dan een van de appartementen van Maison BON. Een heerlijke plek in de Lepelstraat met uitzicht op de Uilenburg. Dat wordt de hele dag shoppen, borrelen en ’s avonds rollend naar huis.

maison BON apartments den bosch

Leuk voor de kids

14 augustus staat het geweldige Piraten Avontuur weer op de planning. Een kei leuke voorstelling van I&L Entertainment voor jong en oud. Er is een voorstelling om 14.00 uur en om 16.00 uur en hier kun je kaartjes bestellen.

Op de agenda

Ben jij gek op speciaalbier en silent disco? Dan is op 23 augustus de Silent Disco Tasting bij Rooftopbar de Wolvenhoek zeker iets voor jou. Lekker biertjes proeven en tegelijk genieten van de bierbeschrijvingen onder begeleiding van bijpassende muziek. Kei leuk. Perfect voor deze zomer editie van “Kel weet het wel”.

ROOFTOPBAR WOLVENHOEK SILENT DISCO TASTING

Houd je meer van de wijn? Ga dan lekker naar de Bossche wijnspijs proeverij van PROEF, Ben’s Favourites en Barrique. Maak kennis met heerlijke wijnen en ontdek welke gerechtjes het beste matchen. En dat midden in het Zuiderpark. Heerlijk. (23 augustus).

WIJNSPIJS PROEVERIJ IN PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH
WIJNSPIJS PROEVERIJ IN PICKNICKPARK ZUID

Wil je in het weekend actief de stad ontdekken? Vergeet dan niet een stadstour met gids te boeken bij Den Bosch Bike Tours.

DEN BOSCH BIKE TOURS
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?