ITALIAANSE IJSJES DEN BOSCH L'ORO NERO
Het is weer super lekker weer en dan krijg je zin in ijsjes! Maar waar moet je zijn voor het lekkerste ijs in Den Bosch? Ik zet 7 ijssalons op een rijtje..

I scream, you scream.. we all scream for ice cream. Als het warm weer is, kun je mij niet gelukkiger maken dan met een ijsje als toetje. Niet alleen als toetje trouwens. Ook als break van het shoppen, na een fijne wandeling of zittend op de rand van de stadswallen. Wat voor ijsjes? Dat maakt mij niet zo veel uit. Softijs, roomijs, sorbet of fruitijs, ik vind het allemaal lekker.

En omdat ik vast niet de enige Bosschenaar ben die gek is op lekker ijsjes, of als jij en weekendje hier bent en zin hebt in een lekker koude bonk ijs, heb ik hier 7 super goede hotspots met de lekkerste ijsjes voor je! Voor welk ijsje ga jij?

Italiaanse ijsjes bij Gelateria Davide

Bij deze ijssalon in de Hinthamerstraat kun je terecht voor heerlijk écht Italiaans ijs. Opa Umberto Zilli kwam begin jaren ’30 in Nederland en opende in Arnhem een ijszaak. De kinderen gingen verder in het ambacht en vele jaren later kreeg ook kleinzoon David de ijs-kriebels. Samen met zijn partner is hij in Den Bosch Gelateria Davide begonnen.

GELATERIA DAVIDE DEN BOSCH
GELATERIA DAVIDE

Bij Davide kun je terecht voor verschillende smaken “gelati”, ijstaarten en vrolijk gekleurde macarons. Kei lekker.

GELATERIA DAVIDE DEN BOSCH
GELATERIA DAVIDE DEN BOSCH

Softijs De ijsvogel

Ben je gek op softijs? Dan moet je bij de ijsvogel in de kerkstraat zijn geweest. Zij maken sinds 1933 ambachtelijk vanille-ijs en in 2017 is de zaak al overgegaan op de 4e generatie. Het recept voor dit heerlijke ijs is al die tijd hetzelfde gebleven.

DE IJSVOGEL SOFTIJS DEN BOSCH
“SOFTIJS MEE NUTJES” BIJ DE IJSVOGEL

Gewoon een heerlijk hoorntje met vanille-ijs en “nutjes”, daar kun je mij heel blij mee maken. En ja, hier haal je (vind ik) echt de lekkerste!

L’oro Nero

Nog zo’n hele fijne (en voor mij een van mijn favorieten) Italiaanse ijszaak is L’oro Nero aan de Hoflaan (Paleiskwartier). Super lekkere smaken die je niet iedere dag tegenkomt (bijvoorbeeld pistache kokos en bokkenpootjes) en een uitzicht op het moderne Paleiskwartier. Ik kom hier graag na mijn werk in het ziekenhuis, of na een wandeling door het Bossche Broek.

Extra leuk is de spaarkaart. Per bolletje krijg je een stempel en kun je sparen voor een gratis ijsje.

ITALIAANSE IJSJES DEN BOSCH L'ORO NERO
HEERLIJKE SMAKEN BIJ L’ORO NERO

FREZZO

Op de hoek van de lepelstraat (Uilenburg) zit het vrolijke en gezellige FREZZO. Hier kom ik eigenlijk echt heel vaak (ik woon er natuurlijk ook praktisch om de hoek) en ze hebben echt heel veel smaken. Alhoewel, ik heb hier wel mijn duidelijke favoriete smaken. Probeer vooral de ciambella (citroencake) niet, dan blijft er mee voor mij over, haha!!

Naast de vele vaste smaken hebben ze ook een smaak van de maand, en is er ook een zitgedeelte. Deze is tijdelijk nog dicht door de Corona situatie, maar ik hoop dat ze snel weer open mogen.

Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je via Deliveroo ook gewoon ijs voor thuis bestellen. En heeeel toevallig weet ik dat dat heel handig is, haha.

IJsjes bij Zammatteo

Al vanaf dat ik heel klein ben, kom ik bij Zammatteo in de Nieuwstraat (zijstraat van de Hinthamerstraat). Daar maken Enzo Zanin en zijn vrouw Marion heerlijk en eerlijk Italiaans ijs. Eerlijk? Jazeker, want de smaken zijn heel puur en zonder bindmiddelen en kleurstoffen. Vers fruit, melk en eieren. Daar wordt het ijs van gemaakt.

SORBET IJSJES DEN BOSCH ZAMMATTEO
ZAMMATTEO

Met de hele familiegeschiedenis aan de muur en een praatje met lieve eigenaren waan je je even in Italië. Ik word zo blij van deze zaak.

Zorg er wel even voor dat je contant geld bij je hebt, om te kunnen betalen.

SORBET IJSJES DEN BOSCH ZAMMATTEO
ZAMMATTEO

 Tum Tum IJs

Zelfs als je geen Bosschenaar bent, ken je snoeperij Tum Tum in de Ridderstraat. Ook voor mij een stukje nostalgie. Het groene puntzakje met de lekkere snoepjes die je zelf mag scheppen.

IJSSALON DEN BOSCH TUM TUM IJS
FOTO: @TUMTUMIJS

En hoe leuk is het dat we in de minderbroedersstraat ook een Tum Tum IJs hebben. Een ijszaak waar je je eigen ijsje kun tappen en versieren met het lekkers van de bekende snoepwinkel. Je betaalt voor het gewicht dat je in je bakje hebt, dus je kunt zelf helemaal los gaan, of juist wat minder pakken als je niet zo’n hele grote trek hebt.

Lekker!

Ijssalon Lavinia heeft heerlijke room- en sorbetijsjes

Als ik een dagje bij de IJzeren man heb liggen zonnen, sluit ik de dag het liefst af bij Lavinia in Vught (net buiten Den Bosch dus). Heerlijk sorbet- en roomijs, met verschillende verse fruitsmaken. Daarnaast hebben ze ook ijs dat vrij is van suiker, lactose en gluten. Dus bijna iedereen kan hier van het heerlijke ijs genieten! Nu al zin in die zomer op het strand bij IJM.

IJSJES DEN BOSCH EN VUGHT LAVINIA
LAVINIA IJSSALON

Heb je nog niet genoeg tips gekregen? Dan kun je bij Salon de Roosekrans ook nog terecht voor iets lekkers. Een beker roomijs met verse aardbeien en slagroom. Zo lang de aardbeien nog heerlijk en goed te verkrijgen zijn, kun je dit feestelijke bakje krijgen. Dus sla snel je slag! De zomer vliegt voorbij!

IJS DEN BOSCH SALON DE ROOSEKRANS
SALON DE ROOSEKRANS

De lekkerste ijsjes van Den Bosch kun je hier vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?