HELLO MY FRIEND ONTBIJT DEN BOSCH
Ben je een weekend in Den Bosch? Of wil je lekker ontbijten, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Start dan je dag bij één van deze hotspots.

Ga je een weekendje weg naar Den Bosch, of heb je zin om lekker lui te ontbijten, maar niet om uren in de keuken te staan voor pannenkoeken, hard broodjes en gebakken, gekookte of gepocheerde eieren? Dan heb ik hier 12 super leuke hotspots voor je, waar je kunt ontbijten in Den Bosch.

Ik heb al eerder een blog gemaakt met leuke tips om te ontbijten in Den Bosch. Maar inmiddels zijn een aantal van deze zaken al weg en zijn er ook een aantal nieuwe en superleuke hotspots bijgekomen die niet mogen ontbreken in mijn lijstje. Daarom heb ik hier een nieuw lijstje gemaakt met bekende én nieuwe hotspots om te ontbijten.

TIP: Wil je écht up to date zijn van de leukste ontbijtrestaurants van Den Bosch? Check dan vooral even de ontbijtblog van 2023!

1.     Café Herman

In de oude watertoren net buiten het centrum kun je super leuk ontbijten. Met goed weer kun je er heerlijk buiten zitten op het gezellige terras, maar vooral binnen kijk je je ogen uit. Café Herman heeft allerlei leuke kleine hoekjes waar je kunt plaatsnemen, maar daarbij is het ook super tof om te zien hoe de watertoren er van binnen uit ziet. Met de Nationale Monumentendag is de watertoren ook te beklimmen en heb je een geweldig uitzicht over Den Bosch. Maar voor een lekker (zoet) ontbijt zit je hier dus sowieso goed.

Je kunt bij Café Herman terecht voor ontbijt op woensdag t/m zondag van 10.00-12.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

cafe herman ontbijt
CAFÉ HERMAN
CAFE HERMAN
CAFE HERMAN

2.     Coffeelab

Ga je een dag weg met de trein, wil je een dag gaan flexwerken of ben je gewoon in de buurt van het station? Ga dan lekker ontbijten bij Coffeelab aan de stationsweg. Je kunt hier doordeweeks al vanaf 7.00 uur in de ochtend al terecht voor een lekkere bak koffie, een uitgebreid ontbijt of een boterham met kaas (van Mieke). Met een beetje geluk zijn ze nieuwe ideeën aan het uitproberen met koffie of thee en kun je deze proeven.

Je kunt bij Coffeelab DB terecht voor ontbijt op maandag t/m vrijdag van 07.00-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00-16.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

COFFEELAB DEN BOSCH ONTBIJT
COFFEELAB DEN BOSCH

3.     Petit déjeuner bij CÔTE Bar Bistro

Bij CÔTE Bar Bistro waan je je altijd even in Parijs. De eigentijdse bistro in de Korte Putstraat is de ideale plek voor een lekker  “petit déjeuner”. Denk hierbij aan roomboter croissants met jam, yoghurt, Oeufs Bénédicte of crêpes met nutella. Heb je veel tijd en grote honger? Ga dan voor een petit déjeuner CÔTE. Dan krijg je lekker van alles wat. Lekker ontbijten op z’n Frans.

Je kunt bij CÔTE Bar Bistro terecht voor ontbijt op maandag t/m donderdag van 11.00-12.00 uur en op vrijdag t/m zondag van 09.30-12.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

CÔTE BAR BISTRO
CÔTE BAR BISTRO

4.     Eetbar DIT

Voor nog zo’n lekker uitgebreid ontbijt moet je naar Eetbar DIT. Dat is niet alleen super gezellig zitten (zowel binnen als op het terras), maar ontbijten is daar ook fantastisch. Het duurt soms even voor je klaar bent om te bestellen, omdat de menukaart zelf al een groot feest is, maar er staan echt lekkere gerechten op. Je kunt je eigen ontbijt samenstellen. Denk hierbij aan croissantjes, (vega) worstenbroodjes, yoghurt met chia of granola, eieren en fruit. En speciaal voor de zomer zijn er ook extra gerechten te bestellen zoals pan-con tomate en brood met avocado en zalm. LEKKER!!

Je kunt bij DIT terecht voor ontbijt op maandag van 11.00-12.00 uur en op dinsdag t/m zondag van 10.00-12.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

EETBAR DIT ONTBIJT DEN BOSCH
EETBAR DT

5.     Yoghurt Barn

Van de Yoghurt Barn ben ik vanaf het begin af aan al fan. Ik ga daar doordeweeks graag zitten werken voor de blog en dan bestel ik meestal een “all day breakfast”. Dan krijg je een medium yoghurt special met een croissant of oerbrood en een kop koffie of thee. Zelf je eigen bakje yoghurt samenstellen is natuurlijk zeker net zo leuk. Maar ik ben echt fan van de Crazy Cookie (met stoofpeer in plaats van kiwi) en de hartige Proud Pistachio. Dus meestal neem ik één van die specials, als ik hier ga ontbijten.

Je kunt bij Yoghurt Barn terecht voor ontbijt op maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur, op zaterdag va 09.00-18.00 uur en op zondag van 10.00-18.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

loei lekker ontbijten bij yoghurt barn den bosch

6.     BUURT

BUURT is de ideale plek voor mensen die niet in het centrum wonen. Ik spreek hier vaak af met vriendinnen die bijvoorbeeld met de auto of fiets moeten komen. Het is gemakkelijk te bereiken en op het terras heb je de hele dag zon (als hij schijnt natuurlijk). Doordeweeks kun je vanaf 8.30 uur al terecht om er te ontbijten. Mijn favoriete gerechten van de kaart zijn de ontbijtpizza en de Griekse Yoghurt.

Je kunt bij BUURT terecht voor ontbijt op maandag t/m vrijdag van 08.30-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

BUURT
BUURT

7.     Nom Nom

Nom Nom was natuurlijk al een van mijn favoriete spots in Den Bosch, maar sinds kort kun je er ook heerlijk ontbijten. Ga lekker voor de scrambled eggs met brood en ketchup, of kies het uitgebreide lazy Nombijtje.

Je kunt bij Nom Nom terecht voor ontbijt op dinsdag t/m zondag van 10.00-12.00 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

NOM NOM 073 ONTBIJT DEN BOSCH
NOM NOM

8.     Ontbijten bij Voltaire

Voltaire is een leuk, knus en gezellig zaakje in de stoofstraat, waar je lekker met je koffie en tosti een krantje kunt lezen, een spelletje kunt doen, of gewoon terecht kunt voor goeie klèts. Heb je meer zin in iets zoets? Ga dan voor een lekker stuk (huisgemaakte) taart. Je kunt er alleen niet pinnen, dus zorg dat je contant geld meeneemt.

Je kunt bij Voltaire terecht voor ontbijt op dinsdag t/m vrijdag van 8.30-10.30 uur. Voor overige openingstijden ga je naar de Facebook pagina.

VOLTAIRE ontbijten
VOLTAIRE

9. Frenchie Café

Sinds een aantal weken hebben we er in Den Bosch een SUPER leuke hotspot bij, die niet mag ontbreken op het ontbijt lijstje. In de Orthenstraat zit namelijk Frenchie Café. Hier kun je de hele dag terecht voor lekkere eitjes, unicorn pancakes, toast met aardbeien en geitenkaas en super super tof gebak van LIFE OF PIE AMS. Maar niet alleen het eten is super lekker. Je wordt vriendelijk geholpen en het interieur is zo heerlijk instagrammable. echt een must-go wat mij betreft.

Je kunt bij Frenchie Café terecht voor ontbijt op maandag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.30-17.30 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

FRENCHIE CAFE ontbijten
FRENCHIE CAFE
FRENCHIE CAFE
FRENCHIE CAFE

10. Uitgebreid ontbijten bij Hello My Friend

Wist je dat Hello My Friend een leuke, gevarieerde ontbijtkaart heeft? Of je nou voor hartig (scrambled eggs met een bloody mary) of een zoete pancakes gaat, ze hebben het hier allemaal. En het ene nog lekkerder en kleurrijker dan het andere! Proberen hoor!!

HELLO MY FRIEND ONTBIJT DEN BOSCH
HELLO MY FRIEND

11. Ontbijten bij CRÈME Den Bosch

CRÈME Den Bosch is een fijne plek in de snellestraat (hartje Den Bosch). Je kunt hier terecht voor een eenvoudig of lekker uitgebreid ontbijt, zoals op de foto. De Sunrise vind ik een aanrader. Dat is pap van zwarte rijst met kokosmelk, mango en palmsuiker.

Je kunt bij CRÈME ontbijten op dinsdag t/m zaterdag van 9.00-12.00 en op zondag van 10.00-12.00. Voor overige openingstijden ga je naar de website.

CRÈME  ontbijten
CRÈME

Hier kun je alle leuke hotspots vinden om lekker te ontbijten:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?