coffeelab den bosch
Op de hoek van de stationsweg, tegenover Jan de Groot zit een nieuwe hotspot: COFFEELAB. Een super leuke zaak om te werken, lunchen en koffie te drinken.

Ik woon alweer een tijdje in Den Bosch en ben inmiddels weer helemaal ingeburgerd in de stad. Ik kraam nog wel eens een Rotterdamse OOW uit, maar voor de rest heb ik mijn plekje helemaal gevonden. Of nouja, ik was eigenlijk nog op zoek naar een leuke zaak waar ik lekker kan bloggen en eten tegelijk. Nou is er twee weken geleden een nieuwe koffie-zaak geopend aan de stationsweg, namelijk COFFEELAB. Ik had al wat foto’s voorbij zien komen en omdat ik deze week toch niet op school hoefde te werken, ging ik een kijkje nemen of dit misschien mijn nieuwe flex-werkplek kon worden.

FullSizeRender (93)

Bij binnenkomst ziet het er gelijk super tof uit. Als ik moet beschrijven hoe het eruit ziet, zou ik zeggen: Urban Jungle meets Ikea. Veel planten, houten meubels, veel licht en pastelkleuren. Opvallend is de muur van koffiefilters (die nog niet helemaal af is, maar er wordt aan gewerkt haha).

Ik ga rustig aan een tafeltje zitten met stopcontacten. Er zijn grote stamtafels, community-tables, en je kunt ook aan de lange tafels zitten bij het raam. leuke plekken om te werken, maar ook om gezellig samen koffie te drinken. De grote tafels nodigen uit om lekker met andere mensen te werken of kletsen.

Ik bestel eerst een latte macchiato. Het is rustig in de zaak. Hier en daar wat werkende mensen en wat mensen die gewoon een kopje koffie komen drinken. Na een tijdje krijg ik honger en bestel ik een kopje thee en een gepocheerd ei.

IMG_8587

Thee vind ik altijd lekker. Hier hebben ze wel echt geinige theepotjes. Die schenken uit zichzelf in als je ze op het theeglas plaatst. Dit had ik al wel eens op Facebook voorbij zien komen, maar zelf nog nooit gehad. Het gepocheerde ei was lekker. Lekker brioche-brood, een goed eitje, krokante bacon en avocado. Heerlijk.

FullSizeRender (97)

Als ik klaar ben vraag ik of ik nog wat foto’s mag maken. Ik heb lekker rustig kunnen werken en er zijn echt voldoende plaatsen om rustig te zitten. Ik spreek even met Jeroen Veldkamp, één van de drie eigenaren van de nieuwe hotspot. Hij vertelt me dat dit hun tweede lab is die ze openen. In Eindhoven zit er ook al een bij het station. ietsje ruiger, denk aan Berlijn zegt Jeroen. Den Bosch mocht wat mooier en zachter. Terecht vind ik.

Ook vertelde hij me dat er vanaf aankomende maandag, naast de ontbijtkaart, ook een lunchkaart bij komt. COFFEELAB is nu nog tot 18.00 open. Binnenkort zal de koffiebar tot 21.00 open zijn, zodat je er ook lekker een hapje kunt eten of kunt borrelen. Op de kaart zullen met name healthy dishes komen. Denk aan salades met avocado, quinoa, etc. Ook zal er iedere maand door Noble een gerecht worden bedacht voor op de kaart. Super leuk.

FullSizeRender (98)

Hij vraagt me of ik al wat had gegeten en raadde me aan om toch nog even het wentelteefje te proberen. Ik kreeg een kleintje, omdat ik eigenlijk nog vol zat van mijn lunch. Hij was wel lekker. Ik vind zoet en hartig binnen een gerecht altijd lekker. Dit wentelteefje was van suikerbrood gemaakt en er zat krokant gebakken spek op. Yumm!!

FullSizeRender (99) FullSizeRender (96)

Ik dronk nog snel even mijn thee op en ben toen richting huis vertrokken. Lekker gewerkt, goede koffie, vriendelijke mensen en goed eten. Het is zeker dat ik hier vaker ga zitten om te werken. COFFEELAB is tof!!!

Liefs,
#Kuukskes

FullSizeRender (94)

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?