glutenvrije suikervrije high tea côte bar bistro
Ben jij op zoek naar een High Tea die verantwoord is en waar iedereen van kan genieten? Bij CÔTE Bar Bistro hebben ze de oplossing! Een gluten- en lactosevrije High tea die ook nog eens vrij van toegevoegde suikers én vegetarisch is.

Het is zo gezellig om samen met vriendinnen, je (schoon)moeder, je oma of je zusje een middag lang te genieten van een kopje lekkere thee, met zoete en harige hapjes. Maar tegenwoordig is het best lastig om iets te vinden dat iedereen mag eten. Veel mensen hebben last van bepaalde intoleranties, allergieën, zijn zwanger of eten geen vlees. Maar hier heeft CÔTE Bar Bistro in de Korte Putstraat iets heel moois voor gevonden. Namelijk een gluten- en lactose vrije, vegetarische High Tea zonder toegevoegde suikers. Klinkt verantwoord toch? Maar is het ook echt lekker? Ik ben de High Tea gaan uitproberen met mijn lieve vriendinnetje Lauri. Ik ben heel gezond bezig en zij is zwanger. Een beter testpanel kon je hier dus niet voor vinden…

high tea cote bar bistro

CÔTE Bar Bistro

Het is de visie van CÔTE om, in tegenstelling tot de vele vernieuwende concepten, weer terug naar de basis te gaan. En waar kies je dan voor? Nou in dit geval een Parijse Bar Bistro 2.0. Klassieke Franse gerechten, maar wel met een eigentijdse draai eraan. Dit is terug te zien in de gerechten op de kaart, maar ook in het interieur. Heel erg van deze tijd, maar wel te herleiden uit de Franse bistro’s, waar ik in parijs ook lekker koffie heb gedronken.
Bij CÔTE Bar Bistro kun je terecht voor een lekker ontbijt, een lunch en diner. Daarbij is er ook een kleine marché, waar je terecht kunt voor leuke Franse producten en versgebakken crêpes. En natuurlijk kun je er dus ook terecht voor leuke en lekkere High tea’s.
crêpes bij cote bar bistro
Je kunt bij Côte ook terecht voor heerlijke crêpes en (alcoholvrije) gin tonic

Cake Homemade

Op de schalen van de High Tea liggen ook lekkere gebakjes. Deze worden gemaakt door Mayke van Cake Homemade. Naast dat ze CÔTE runt, heeft Mayke ook een eigen bedrijf in gezonde bananen en chocoladecakes. Naast dat je deze gewoon kunt bestellen, zijn ze dus ook een onderdeel van de verantwoorde High Tea bij Côte Bar Bistro.

cake homemade cote bar bistro cake homemade cote bar bistro

De High Tea

Lau en ik waren erg enthousiast over de inhoud van de High Tea. We kregen bij aankomst een aperitief aangeboden. Wij dronken allebei geen alcohol, dus het werd een gin tonic met de alcoholvrije gin van Seedlip (die is zó lekker). Al snel volgde de thee met de schaal vol lekkernijen.

We begonnen zelf met de hartige hapjes. Dit waren broodjes met avocado en tomaat, baba ganoush en frisse groenten met hummus. Ook zat er een stuk tomatenbrood bij. Dit was erg lekker. Het zag er sowieso fris en vers uit, en ik vind baba ganoush en avocado sowieso heel lekker.  high tea cote bar bistro

Vervolgens gingen we voor de yoghurt en de chocolademousse. Vooral die chocolademousse was echt super lekker. Wel heel machtig, maar super romig en vol van smaak.

cote bar bistro

De gebakjes bewaarden we voor het einde. Ik vond de cakejes van Cake Homemade erg lekker. Vooral de bananencake was lekker luchtig. De “bounty” was super lekker van smaak, maar ook heel machtig. Die kreeg ik niet meer helemaal op.

Lau en ik hebben en hele fijne middag gehad. We hadden erg lekker gegeten. Ik vond de balans tussen zoete en hartige hapjes goed. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, maar het voordeel van deze gebakjes, is dat het niet van die mierzoete troep is. Natuurlijk proef je wel dat het zoet is, maar het proeft wel natuurlijk. Ik ben deze smaak ook wel gewend, omdat ik thuis ook veel zelf maak, dus dat scheelt.

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar deze High Tea en lijkt het je leuk om deze ook eens te gaan doen? Dat kan. hij kost 21,50 per persoon. Je moet wel van tevoren even reserveren, maar dat is logisch. Voor de mensen die helemaal guilty willen genieten, er is ook een gewone High Tea te bestellen bij CÔTE. Maar ik vind het echt goed dat deze optie er is. Zo kan iedereen gewoon genieten van een leuke middag, zonder te moeten letten op wat je wel of niet kunt pakken. Heel tof.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?