high tea royal den bosch social deal
Ik mocht voor Social Deal een heerlijke, luxe High tea gaan doen bij Bakkerij Royal Den bosch. Waarbij je kunt genieten van een kleine greep uit het heerlijke, hartige en zoete assortiment van de banketbakkerij.

Afgelopen week heb ik voor Social Deal weer een super leuke hotspot mogen ontdekken. Nouja, ontdekken.. Voor mij is Banketbakkerij Royal in de Visstraat natuurlijk niet onbekend, maar een High Tea had ik er nog nooit gedaan. En nou weet ik dat je bij de luxe banketbakker erg lekker kunt eten, dus de high tea moet dan wel goed zijn. Samen met mijn vader (ja, ik krijg mijn vader zo ver dat hij met mij wil high teaën, haha) ben ik een middag bij Royal gaan zitten, om te proeven van allerlei hartige en zoete hapjes, met daarbij natuurlijk kopjes thee!

Bakkerij Royal

Ik ben al een hele tijd een ontzettende fan van Bakkerij Royal. Niet alleen omdat ze heerlijk brood hebben, maar ook omdat de winkel er super tof uitziet, ze naast brood en gebak ook super leuke cadeaus verkopen, workshops geven en er achterin ook een café is waar je kunt genieten van een broodje of een High Tea.

Ondanks dat ik een echte “sjeklade-bollen-van-Jan-de-Groot” fan ben en dit ook altijd zal blijven, heeft Royal toch ook wel echt lekker bollen. Ze verkopen ook verschillende smaken en kleuren, maar ik vind het vooral ook echt leuk dat je ze zelf kunt maken. Natuurlijk hoopte ik ook op een kleine bol bij de High Tea. En die wens kwam uit, haha!

De High Tea

Toen ik de bakkerij binnenliep, zat mijn vader al binnen. Hij had al een theepot gepakt aan de bar met heet water. Je kunt namelijk bij Bakkerij Royal onbeperkt je eigen thee halen. Er staat een klein barretje in het café met theepotten, kopjes, een heet waterkraan en allerlei potten losse thee. Je kunt de theepotten zo vaak vullen met water al je wil en je hebt de keuze uit heel veel theesmaken. Super leuk. Al gauw volgde de eerste plank met de hartige hapjes…

De hartige ronde

high tea bakkerij royal bossche buik

De eerste ronde die wij geserveerd kregen, was de hartige ronde. Persoonlijk altijd mijn favoriete ronde. Het was een flinke plank met een kleine linzensalade, een worstenbroodje, een kipspiesje, twee mini quiches en stukjes stokbrood met allerlei lekker beleg. Ik vond de linzensalade met geitenkaas en zongedroogde tomaat echt super lekker en ben altijd fan van de quiches. Maar eigenlijk was ik wel fan van alles op deze plank. Verschillende smaken en voor ieder wat wils.

De zoete ronde

zoete ronde high tea den bosch

Nadat wij de hartige plank soldaat hadden gemaakt, volgde al vrij snel de zoete plank. Terwijl wij wachtten, hebben we even een nieuwe pot thee gezet. Ik had verwacht dat het misschien even zou duren, omdat we niet de enige waren die voor de high tea kwamen, maar de tweede ronde volgde eigenlijk heel snel. Ook deze plank zag er fantastisch uit. Een kleine greep uit het zoete assortiment van de bakkerswinkel. Koekjes, mini gebakjes, scones met lemon curd en natúúrlijk ook twee mini chocoladebollen.

Ik was zelf echt een groot fan van de salted caramel chocoladebol en het witte chocolade frambozen gebakje. Maar ook hier was alles eigenlijk gewoon super lekker. Ik vond het persoonlijk wel veel zoet in een ronde. Omdat ik zelf meer een hartige eter ben, had ik liever de planken tegelijk gehad, zodat ik hartig en zoet wat meer had kunnen afwisselen. Maar dat is echt iets persoonlijks.

Conclusie

Wij hebben echt super lekker gegeten. Je krijgt een goed beeld van de lekkere en mooie producten die Bakkerij Royal verkoopt en de manier waarop de High Tea wordt gepresenteerd vind ik super tof. Vooral de thee-bar is echt tof en slim bedacht. De high tea zelf is ook goed verzorgd. Het is meer dan genoeg en er zit voor ieder wat wils bij. En het is zelfs leuk voor stoere vaders, zoals die van mij, haha!

Bakkerij Royal kun je hier vinden:

De blog is in samenwerking met Social Deal geschreven. De inhoud van de blog is wel vanuit persoonlijke ervaringen geschreven. 

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?