sushi lokaal 1650 den bosch
Ter ere van hun 5 jarig bestaan, ben ik samen met m'n maatje Luuc gaan eten en borrelen bij lokaal 1650. Wil je weten wat wij ervan vonden? Lees verder..

Afgelopen week vierde Lokaal 1650 zijn 5 jarig bestaan en daar mocht ik bij zijn. Samen met mijn grootste vriend van de middelbare school Luuc, ging ik lekker een avond genieten van kleine hapjes, lekkere drankjes en veel gezelligheid.

Lokaal 1650 is een geweldig pand op de hoek van de korte Putstraat in Den Bosch waar je sinds 2012 lekker kunt eten en borrelen. Eigenaar Rob Sleutjes heeft er samen met (mede)eigenaren Roel Immens en Roel Huesman een mooi concept van weten te maken waarbij shared dining wel centraal staat. De laatste twee heren doen het in de korte Putstraat sowieso lekker met, naast lokaal 1650, ook Roels, Zoetelief en binnenkort een vierde zaak.
Wat ik fijn vind aan shared dining is dat je veel verschillende hapjes kunt proeven. Ik beschrijf wel vaker dat ik een besluiteloze kiezer ben. Platters en plateaus zijn daarom altijd zeer welkom en ik neem graag mensen mee die ook verschillende dingen willen eten. Gelukkig is Luuc ook zo’n persoon.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat het een standing dinner zou worden, waarbij je in borrelachtige setting hapjes en drankjes geserveerd zou krijgen. Uiteindelijk kregen wij een zitplaats en dat vond ik persoonlijk wel fijn. Ik vind zittend eten sowieso fijner, omdat ik de gerechter dan wat bewuster proef.

Bij binnenkomst kregen we een leuke plek bij het raam. Al snel volgden er 7 rondes met verschillende hapjes van de oude en nieuwe kaart. Ik had hier al wel vaker geborreld en kwam er zelf voor het eerst eten, maar Luuc was al helemaal enthousiast. De rondes kwamen in een fijn tempo. Je hoefde niet lang te wachten op de volgende ronde, maar het volgende gerecht kwam ook niet gelijk op tafel zodra je je bestek had neergelegd.

FullSizeRender (21)

In de eerste ronde kregen we de kokos- limoensoep en de gamba kroketjes. Met name de soep vonden we allebei erg lekker. Kokos en limoen zijn sowieso een goede combinatie, maar wat ik vooral erg lekker vond, waren de sojaboontjes die op de bodem lagen. De gamba kroketjes waren wat minder verrassend, maar we heel goed op smaak. Maar de soep was in deze ronde een duidelijk winnaar.

IMG_7690

In de twee ronde kregen we een oester met een Asian Bloody Mary. Dat was echt een lekkere combinatie. Ik had sowieso geluk, want Luuc houdt niet van oesters, dus ik had er twee. Laat ik er nou echt gek op zijn. Ik had nog nooit een Bloody Mary op, maar het deed me denken aan een ietwat scherpe gazpacho. In combinatie met de zilte smaak van de oester, was dat echt heel lekker. Jammer dat het er maar twee waren, haha.

FullSizeRender (22)

In de derde ronde kregen we een etagère met drie gerechten. De beef tataki (onderop), de tataki van tonijn en de carpaccio. De onderste twee gerechten werden al compleet geserveerd, maar de carpaccio werd aan tafel nog afgemaakt. Dat was een leuke bijkomstigheid. De beef tataki vond ik erg lekker door de zachte smaak van het vlees en de geroosterde knoflook. Tonijn vind ik sowieso altijd lekker. Ook hier was hij goed. Hij had van ons nog iets rauwer gemogen, zeker omdat het van die dunne plakjes zijn, maar hij was goed op smaak en de garnering van, als ik het goed zeg krokante wortel, zorgde voor een goede bite. De carpaccio was erg lekker. De combinatie van de truffel en de Granny Smith was wel verrassend, maar ook erg lekker. Ik vond persoonlijk de beef tataki het lekkerst, omdat voor mij de Aziatische smaak goed naar voren kwam en daar ben ik gewoon dol op.

FullSizeRender (27)

Er werd ons gevraagd of wij ook orgaanvlees aten. Luuc gaf aan dit niet te doen. Ik wilde het wel eens proberen. Ik bestel het eigenlijk nooit in een restaurant, maar daarom wilde ik het juist een keer wel doen. Luuc kreeg als alternatief de vega bun. Die zag er super schattig uit en hij vond hem ook erg lekker. Ik kreeg de geschaafde eendenlever met smacks, lychee en brioche. Er werd me uitgelegd dat ik met de lepel goed vanaf de bodem wat op moest scheppen, zodat ik alle onderdelen van het gerecht goed samen zou proeven. Ik vond dit gerecht eerlijk gezegd niet super. De smaak was verrassend en als klein hapje bij een borrel zou ik het erg lekker vinden, maar als gerecht vond ik het te zoet. Alle onderdelen zijn zoet, waardoor ik het geheel wat veel vond. Ik vond de textuur van het gerecht wel prettig. die lever is super zacht, en de smacks onderin zorgen met de lychee voor de bite. Sommige mensen zullen trouwens denken, wat bedoelt zij met die smacks.. Maar dat zijn die gepofte tarwekorrels die je als kind vroeger door je yoghurt of melk deed. Er zit dus wel een beetje nostalgie in dit gerecht. Ik zou het zelf als etagère gerecht niet zo snel bestellen, als hapje bij de borrel wel.

crunchy_gamba_roll_lokaal_1650_kuukskes

Het volgende gerecht was voor ons beiden denk ik wel één van de favorieten. We kregen van te voren al stokjes op tafel en we waren al nieuwsgierig wanneer we ze mochten gaan gebruiken. Nu dus. Wij kregen de crunchy gamba roll. Dit was echt super lekker. Precies zoals sushi moet zijn. Dit hadden wij gerust de rest van de avond ook nog kunnen eten, maar het was voor ons helaas de enige sushi die we kregen deze avond. Niet dat we mochten klagen, want tot nu toe was alles heerlijk geweest. Maar dit was toch wel een een heel fijn gerecht. Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar de spicy tuna die ik bij een andere tafel voorbij zag komen. Een goede reden om nog eens terug te komen dacht ik zo.

FullSizeRender (32)

Bij de volgende ronde kregen we een spinazie- salade met de Aziatische eend. Dit was ook erg lekker. de Spinazie was goed op smaak gebracht en de eend was lekker zacht gegaard en vooral niet te vet. De sojaboontjes en de taugé zorgden voor een lekkere, frisse bite. De salade had een goede dressing en ging ook goed samen met de eend. Ik merkte sowieso wel dat met name de Aziatische gerechten het bij ons erg goed hadden gedaan.

FullSizeRender (40)

De laatste ronde, het “dessert van Tim”, waren een grote macaron met frambozen en het chocolade- sorbetijs. Die macaron was echt gigantisch. Super lekker op smaak overigens. Doordat hij zo groot was, was de buitenkant niet zo crunchy als normaal bij een kleine, maar de binnenkant was wel precies goed en de vulling was erg smaakvol. Daarbij ziet zo’n grote macaron er wel goed uit. De chocoladesorbet vond ik ook wel lekker, maar hij was minder goed op smaak dan de macaron. Die amandel-crumble was wel erg lekker bij het ijs.

Na het eten hebben we nog even lekker na-geborreld, en daarna zijn we bij partner-bedrijf Roels nog even verder gegaan met biertjes drinken. Wij hebben een hele leuke avond gehad, met leuke gerechten, verrassende smaken en een prettige sfeer. Ik zal zeker vaker teruggaan naar lokaal 1650. En dan niet alleen om te borrelen, maar zeker ook om er te eten.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?