meat den bosch
Samen met mijn mede foodie Madelon heb ik afgelopen donderdag bij M'EAT gegeten. Een avond shared dining van de Green egg. Lees hier wat wij ervan vonden.

Afgelopen week stond er een artikel in het Brabants Dagblad over het, inmiddels een half jaar oude Green egg restaurant M’EAT in ´s-Hertogenbosch. Ik schrok een beetje van de titel “Green egg maakt geen indruk”. Ik ben er zelf twee keer wezen eten met een groot gezelschap, maar had er nog nooit in een klein gezelschap gegeten. Het artikel zelf viel eigenlijk wel mee, maar door zo’n artikel krijgt de lezer toch zijn twijfels over de kwaliteit van het restaurant en het eten. Ik vind het heerlijk om over horecagelegenheden te bloggen en schrijf er meestal pas over als ik er aan paar keer heb gegeten en het écht heel leuk vind. Daarom besloot ik dit keer met mijn mede foodie Madelon een hapje te gaan eten. Eens kijken of wij met z’n tweeën net zo enthousiast zouden zijn als dat ik al was met een groot gezelschap.

kuukskes_meat_den_bosch_restaurant

Als ik de Minderbroederstraat in kom lopen (heerlijk bij mij om de hoek), ziet het er rustig uit. Je merkt echt dat het kouder wordt en dat er eigenlijk niemand meer op het terras zit. Toch ziet het terras er uitnodigend uit met de gekleurde verlichting en de grote parasols. Als Madelon en ik samen naar binnen willen lopen, worden we gelijk verwelkomd door Lauren, één van de gebroeders Roels die het Green egg-concept samen hebben opgezet. Het interieur is lekker industrieel met de betonnen vloer, afgebrokkelde muren, het koperen logo op de muur en de cognac leren stoelen. In het midden staat een grote bar, die het restaurant in twee delen verdeeld. De keuken is ook erg opvallend door de glazen ramen, waar twee grote Green eggs de hoofdrol spelen. De meeste gerechten van de kaart worden op deze ei-vormige grilltoestellen bereidt.
Lauren vertelt ons dat M’EAT niet alleen bedoeld is om er te eten, maar dat er ook aandacht wordt besteed aan het nachtleven. Een deel van het restaurant wordt dan ook als bar gebruikt, waar lekker geborreld kan worden.

Wij mogen een tafel kiezen. We gaan bij het raam zitten en krijgen als starter een papieren zak met brood en drie soorten dips. Een sinaasappel rozemarijn aioli, een doperwtenspread en een aubergine dip met tomaat. Vooral de auberginedip viel bij ons in de smaak.

VOORAF

kuukskes_meat_voorgerecht

Wij krijgen van te voren de keuze of we van de kaart willen bestellen, of gebruik willen maken van shared dining. Dit houdt in dat je verschillende gerechten van de kaart in het klein geserveerd krijgt op een plank. Deze gerechten zijn om te delen. Ik ben zelf een redelijk besluiteloos persoon als het gaat om kiezen wat ik moet eten, ook als ik zelf moet koken, dus dit is voor mij een uitkomst. Madelon was het ermee eens, dus we gaan voor shared dining. Het is dan wel een verrassing wat je krijgt, maar je kunt aangeven of je een intolerantie hebt, of iets gewoonweg niet zo lekker vindt.

Vooraf krijgen we de lamsköfte met harissa en een labne (yoghurtdip) met limoen, de inktvissalade en de wrap met kalfsvlees. Onze favoriet is de inktvissalade. De inktvis is ontzettend zacht en er zit een goede grillsmaak aan. Binnenkort komt er een nieuwe kaart aan, maar de inkvis blijft er, tot groot genoegen op staan. de köfte is goed gekruid. Van mij had het bosuitje iets langer gegaard mogen worden. De ui is nu wat aan de rauwe kant. Ik vind het juist zo lekker als de ui goed zacht is en wat zoeter wordt van smaak. De labne van limoen is wel een hele goede toevoeging. De wrap met kalfsvlees is wat minder uitgesproken van smaak. Echter, de pistacheroom geeft de wrap wel iets verrassends. Al met al, een hele lekkere start.

HOOFDGERECHT

kuukskes_meat_hoofdgerecht

Bij het hoofdgerecht krijgen we ook weer een variatie aan vis- en vleesgerechten. We krijgen de makreel met kim chi, de procureur met parelgort en sukade. Meestal kennen wij sukade van het draadjesvlees, maar hier wordt het als steak geserveerd. Heerlijk mals vlees, medium rare gebakken en met een appelchutney. Lekker ook dat ze herfstgroenten erbij serveren. De pastinaak past goed bij het vlees. De smaak van de vettige makreel gaat goed samen met het frisse zuurtje van de kim chi (gefermenteerde kool) en het zoetje van de pompoen, maar de procureur en de sukade zijn wel favoriet. Met name de procureur is ontzettend mals en valt voor je neus uit elkaar. In combinatie met de textuur van de parelgort en het zoet-zuurtje van de stroop is de procureur echt een feestje voor de mond.

NAGERECHT

kuukskes_meat_nagerecht

Nadat ik letterlijk een kijkje in de keuken van M’EAT heb mogen nemen, waar voor mijn neus mijn nagerecht op de green egg wordt gelegd, bestellen we nog een drankje en krijgen wij al vrij snel onze laatste plank. We hebben eigenlijk al best genoeg gegeten, maar het ruikt zo ontzettend lekker, dat we dit echt niet kunnen weigeren. We krijgen de geroosterde ananas met piña colada saus, de Bread & Butter en de donut met Zwitserse room en aardbeien. De ananas is in combinatie met de saus en het kokos-ijs, echt een cocktail op een bordje. Wel een hele zoete. De ananas heeft een goede grillsmaak en ik ben dol op kokos, dus ik vind dit gerecht ontzettend lekker. Ik kan me wel voorstellen dat dit niet bij iedereen in de smaak zal vallen.  Maar gelukkig verschillen we allemaal in smaak. De Bread & Butter heeft wat weg van een wentelteefje, maar is wat minder zwaar. Lekker fluffy. Het limoenijs is voor ons eigenlijk overbodig. De smaak van de limoen is wat overheersend. Ik denk dat ik het met een bolletje vanille-ijs echt een top gerecht had gevonden. Onze persoonlijke favoriet is de donut met Zwitserse room en aardbeien. De donut heeft een duidelijke grillsmaak, en het gerecht is niet mega zoet. Dat maakt het zo sterk. Ik ben helemaal geen fan van donuts, maar het is een ontzettend lekker gerecht.
Gelukkig blijft de donut ook op de kaart. De aardbeien zullen alleen wel plaats gaan maken voor iets wat meer bij het aankomende seizoen past.

CONCLUSIE

We bestellen nog een kopje thee en maken en gaan dan weer lekker naar huis. Wij hebben een ontzettend leuke avond gehad bij M’EAT. De service is ontzettend goed. Heel vriendelijk personeel en twee onwijs toegewijde eigenaren. Je kunt echt zien dat er passie in zit en dat ze een succes van de zaak willen maken. De kaart is lekker gevarieerd en we hebben goed gegeten. M’EAT is bezig met een nieuwe kaart en ik kan met zekerheid zeggen dat ik hier graag nog eens kom. Sowieso om een borrel te drinken op 11 november, want dan is het feest.

Liefs,
#Kuukskes

 

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?