Wie is er hier nog meer team soep? Ik vind dat met die koude winterdagen ZO lekker. En van deze soep ben ik helemaal fan. Als ik lekker bij de meiden van Heerlak zit te ouwehoeren en blijf hangen, wordt er regelmatig iets lekkers besteld bij café Lalalaa. En met dit weer eet ik dan graag een lekker kopje uiensoep van Levi. Of de Bisque die nu op de kaart staat om af te halen!
En omdat wij zo’n fan zijn van de soep, mag ik speciaal voor kerst zijn recept voor uiensoep met jou delen. Daar word je blij van!! Maar echt!
Wees voorbereid: je moet wel veel juin snijden. Ik ben daar echt HEEEL slecht in. Ik heb alles al geprobeerd, maar tot nu toe helpt vooral het tong uitsteken en je mes onder de kraan houden alleen nog… een beetje…
Maar goed, het recept voor de uiensoep! Hier is het! En als de horeca weer open mag, moet je hem zeker ook gewoon even bij Levi zelf proberen in café Lalalaa. Kei lekker!
Uiensoep van Levi Janssen
Ingrediënten
- 1 kg witte uien gepeld en in ringen gesneden
- 4 liter kippenbouillon
- 3 laurierblaadjes
- 3 takjes geplukte verse tijm
- 0,5 liter witte wijn
- zout en peper naar smaak
Optioneel:
- sambal oelek
- ketjap manis
Om te garneren
- brood crostini's met gesmolten Parmezaanse kaas Ik heb er ook nog cheddar bij gedaan en geraspte oude kaas.. Jammie!
Instructies
- Zet de uien met de laurier en tijm aan in de pan. De uien moeten licht verkleuren.
- Blus het geheel af met de witte wijn en laat deze inkoken.
- Voeg nu de kippenbouillon toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel ook met sambal en een scheutje ketjap. Heel lekker.
- Serveer de soep met de met kaas bedolven broodcrostini's. Heerlak!
TIP VAN LEVI: Scherp mes scheelt huilen. Geen kartelmes gebruiken, hoewel het wel fijn is!
Wat zullen we er eens bij drinken? Ben’s favourites heeft een leuke suggestie voor bij de uiensoep uitgezocht: