lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden
Wil jij met de kerst iets anders op tafel zetten dan een flinke kalkoen? Dan is deze lamsrack uit de oven met zwarte knoflook echt heerlijk.

Lamsvlees is echt zooo lekker. voor een bord vol lamsrack kun jij mij echt dag en nacht wakker maken. En speciaal voor de kerst heb ik een lekker recept voor je met een korst van zwarte knoflook en verse kruiden.

lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden
lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Toen ik in Rotterdam woonde, kwam ik voor de eerste keer in aanraking met zwarte knoflook bij Casa Reinders. Toen ik terugkwam in Den Bosch bleken zij ook een marktkraam te hebben in Den Bosch, dus daar werd ik helemaal blij van. Mooie droge worsten, diverse paddenstoelen en andere delicatessen, waaronder dus ook de zwarte knoflook.

lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden
lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Maar wat is dat dan, zwarte knoflook? Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook, waarbij de suikers en aminozuren zorgen voor kleurverandering en scherpte in smaak. De smaak wordt zoet en je krijgt er ook geen stinkadem van. Te gek!

lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Zwarte knoflook is laag in vet, rijk aan antioxidanten en heerlijk om te gebruiken in diverse gerechten. En deze keer dus bij lamsrack. You will love it!

lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Lamsrack uit de oven met een korst van zwarte knoflook en verse kruiden

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 lamsracks van ca. 4 koteletten Ik kan er nog wel meer op hoor, maar laten we het netjes houden, haha!
  • 75 g broodkruimels of paneermeel
  • 25 g verse peterselie, rozemarijn en tijm fijngehakt
  • 4 teentjes zwarte knoflook
  • 1/2 citroen de zest
  • zout en peper
  • roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix alle ingrediënten, behalve de boter en de lamsrack in de keukenmachine tot een mooie rub.
  • Zet een pan op hoog vuur en smelt er een flinke klont boter in. Bestrooi de racks rijkelijk met peper en zout en bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
  • Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Smeer het lamsvlees in met de rub van zwarte knoflook en verse kruiden. Schuif de ovenschaal in de oven.
  • Gaar de lamsrack ca. 20 minuten in de oven (ik vind het heerlijk als het vlees nog een beetje rosé van kleur is.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het vlees even rusten. Snijd dan de het vlees in koteletten of serveer ze gewoon als racks. Heerlijk met gegrilde groenten.
lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Wat voor lekkers ga jij bij de lamsrack drinken? Ben’s Favourites heeft een heerlijke suggestie voor je in petto! Klik op de knop hieronder om te zien wat hij voor je heeft bedacht.

win: wijnproeverij bij ben's favourites

Voor meer leuke recepten om met kerstmis te maken, klik je hier.

KAASFONDUE CAMEMBERT UIT DE OVEN BOSSCHE BUIK
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?