GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
Heb jij altijd al een keer bijzonder willen overnachten op het water? Dat kan nu op de GM-26 in Den Bosch. Een Bed & Breakfast op een boot.

Wil jij een keer bijzonder overnachten in Den Bosch? Bijvoorbeeld op een boot? Dat kan! Want de GM-26 is een Bed & Breakfast op het water! Een klassieke IJsselmeerkotter uit 1948 waarmee jij op meerdere plekken kunt overnachten!! Hoe leuk?

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
GM-26 BED & BREAKFAST
GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
KIJKEN NAAR KNAPPE MATROZEN

Waar is Aimy” en ik mochten overnachten in deze bijzondere “Bed and Boat” aan de Brede Haven in Den Bosch. Een plek die al magisch is van zichzelf, maar nu nóg net een beetje specialer wordt! In deze blog lees je er meer over…

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
AIMY (RECHTS) EN IK OP DE GM-26

16.00 uur. Aankomst op de Tramkade, waar de GM-26 op ons ligt te wachten.

We beginnen onze overnachting bij de Tramkade, waar de GM-26 al op ons ligt te wachten. Als eerste krijgen we een rondleiding van eigenaar Kapitein Pronk (Vincent van Uden).

IJsselmeerkotter uit 1948

De IJsselmeerkotter is geweldig opgeknapt en geschikt voor 2-4 personen. In de winter zal je het niet koud krijgen door de petroleumkachel en in de zomer geniet je gewoon van het heerlijke weer aan dek. Hoe leuk?! De douche- en toiletkabine zit aan de achterkant van de boot.

Via een trappetje naar beneden kom je in de kajuit. Je hebt er een keukentje en een zit- eethoek die je eventueel kunt om laten bouwen tot bed. In de boeg van het schip, is een slaapkamer gebouwd. Het is lekker knus ingericht en overal hangen oude foto’s van de GM-26, die vroeger als vissersboot diende.

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
WELKOM IN DE HUT VAN KAPITEIN PRONK

17.00 uur. Cuizien komt met ons diner voor vanavond.

Normaal gesproken is het natuurlijk heerlijk om te genieten van de horeca en terrassen in de Bossche binnenstad, maar dat is nu niet mogelijk. Gelukkig kun je op de boot ook gewoon zelf koken.

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
DE KEUKEN IS VAN DE GEMAKKEN VOORZIEN

Wil je het helemaal luxe? Laat dan Marjolein Janssen van Cuizien je diner en of borrel/ontbijt verzorgen. Wij hadden het geluk om het kerstdiner te proeven en het is kei lekker. Je krijgt de gerechten panklaar geleverd, dus je moet er zelf nog even mee aan de slag. Maar dan heb je ook wat!

Lekker in combinatie met een fles wijn van Bij Dirk of een biertje van Stadscafé de Basiliek.

17.30 uur. Een stukje varen over de Dieze en de Ertveldplas, richting Engelen.

Toen we onze spullen hadden geïnstalleerd was het tijd om een eind te varen. Vincent en Zoë namen ons een eind mee het water op, richting Engelen. Daar vertelde Vincent ons dat het dus ook mogelijk is om de GM-26 voor meerdere dagen (en plekken) te boeken. Zo krijg je eigenlijk je eigen cruisetocht in Brabant. Hoe leuk?

Je kunt kiezen uit verschillende solocruise arrangementen of een uitgebreide, op maat gemaakte cruise.

Dat deden wij niet hoor. Wij hebben gewoon lekker een stuk gevaren waarna we naar onze bestemming, de Brede Haven gingen.

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
ZWAAIEN NAAR DE BOSSCHE KRAAN. OOK EEN BIJZONDERE PLEK OM TE OVERNACHTEN.

Het was trouwens wel koud op het water hoor, tijdens het varen. Dus zorg dat je een lekkere warme trui en/of jas meeneemt. Het is overigens ook niet de bedoeling dat je zelf gaat varen. Alleen kapitein Pronk staat aan het roer.

19.00 uur. Aankomst op de Brede Haven en daarna heerlijk dineren op de GM-26.

Eenmaal aangekomen bij de haven was het tijd om flink op te warmen. We hebben een fles wijn opengetrokken en ons diner bereid. Nou ja, afgemaakt.

Thema overnachting op de GM-26

Het is dus mogelijk om de GM-26 in een thema te laten versieren. Wij kozen voor een gezellig kerstthema, vanwege de tijd van het jaar, maar het is ook mogelijk om op een echte pakjesboot te overnachten (hoe leuk om zo je 5 december te vieren). Om het thema helemaal af te maken, gingen wij ook voor een drie-gangen kerstdiner van Cuizien. Zo hadden wij gewoon echt al een beetje Kerstmis op de boot. Kei leuk!

22.00 uur. Lekker slapen

Na zo’n middag varen, nieuwe indrukken en eten bij de kachel wil je lekker op tijd naar bed. Dat doe je dus, zoals eerder beschreven in de boeg. Met een heldere nacht kun je naar de sterren kijken via het raam boven je hoofd. Lekker romantisch.

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
BREDE HAVEN BY NIGHT

Maar zeker ook de volgende ochtend na het slapen, even het weer te checken, zoals hieronder haha!

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
EVEN GLUREN BIJ DE BUREN

09.00 uur. De dag starten op de GM-26 met het ontbijt van Cuizien.

Ook de volgende ochtend waren Aimy en ik goed voorzien van allerlei lekkers. Marjolein (Cuizien) had heerlijke wentelteef tosti’s voor ons, met een vers sapje en een ontbijttaartje. Heerlijk!

Daarna was het nog tijd om even wat foto’s te maken van de GM-26 en een van de mooiste stukjes van Den Bosch, de Brede Haven natuurlijk.

GM-26 BED & BREAKFAST BIJZONDER OVERNACHTEN OP EEN BOOT DEN BOSCH
DE BREDE HAVEN DEN BOSCH

11.00 uur. Uitchecken!

Na uitgebreid te hebben ontbeten, foto’s te hebben gemaakt en nog een stukje te schrijven in het verslag, was het tijd om uit te checken. Kapitein Pronk kwam de sleutel ophalen en we hebben nog even na zitten kletsen.

Wij hebben een erg leuke overnachting gehad en ik ben persoonlijk ook heel benieuwd hoe het straks is, als het weer wat beter wordt! Dat wordt denk ik urenlang borrelen op het dek. Helemaal mijn ding.

Kapitein Pronk, bedankt voor het fijne verblijf. Wij hebben het onwijs leuk gehad!

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?