Ga terug
uiensoep van levi janssen lalalaa

Uiensoep van Levi Janssen

Porties: 1 flinke pan

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg witte uien gepeld en in ringen gesneden
  • 4 liter kippenbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes geplukte verse tijm
  • 0,5 liter witte wijn
  • zout en peper naar smaak
Optioneel:
  • sambal oelek
  • ketjap manis
Om te garneren
  • brood crostini's met gesmolten Parmezaanse kaas Ik heb er ook nog cheddar bij gedaan en geraspte oude kaas.. Jammie!

Method
 

  1. Zet de uien met de laurier en tijm aan in de pan. De uien moeten licht verkleuren.
  2. Blus het geheel af met de witte wijn en laat deze inkoken.
  3. Voeg nu de kippenbouillon toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel ook met sambal en een scheutje ketjap. Heel lekker.
  4. Serveer de soep met de met kaas bedolven broodcrostini's. Heerlak!