douwe egberts den bosch
Het Douwe Egberts Café in Den Bosch heeft twee maanden geleden een makeover gehad en het is super leuk geworden. Ideale plek om bij te kletsen, te werken of voor een koffie to-go.

Ik was weer eens op zoek naar een leuke plek om lekker te werken. Ik had via Social deal een waardebon gekocht voor het Douwe Egberts Café in Den Bosch en besloot om daar te gaan zitten. Ik had er eigenlijk nog nooit zitten werken. Maar wat ik dus even had gemist, was dat DE twee maanden geleden een makeover heeft gehad. En het is super tof geworden. Voor mij zéker een plek om vaker te gaan zitten.

bossche buik: DEcafe den bosch

Voorheen vond ik de hoeveelheid werkplekken niet heel aanwezig. vooral relaxte stoelen en plekken om even bij te komen met een kop koffie. Nu heeft het café veel meer kleine tafels, wat hoge tafels achterin en een bar aan het raam, waar je lekker kunt zitten werken. Daarnaast is het sowieso nog steeds gewoon een plek om lekker met iemand te zitten kletsen, of om een boekje te lezen aan de grote tafel of in één van de knusse zithoeken. Love it!!

Het ontwerp

Het ontwerp van de vernieuwde koffiezaak is van Fabiënne de Graaff. Als afstudeerproject van haar studie aan het Sint Lucas, is ze met eigenaar Roel Castelijns om de tafel gaan zitten en hebben ze samen gekeken naar de wensen en aanpassingen. Wat in 4 jaar studie ontwerpen op papier waren, werd voor Fabiënne nu eindelijk werkelijkheid.

Na diverse trend tours bij koffiezaken in Utrecht, Den Bosch en Eindhoven werd er een 2D/3D ontwerp gemaakt, met als uitgangspunten, de nieuwe, huiselijke en moderne stijl. Insta-waardige plekjes, zoals de ontwerpster het zelf noemt.

In een korte tijd, waarin ook de overname van Doppio voor de eigenaar plaatsvond, is het Bossche DEcafé in een nieuw, hip jasje gestoken. En voor Fabiënne kwam de droom tot werkelijkheid om in een eigen ontworpen café, koffie te kunnen drinken. Het einde van haar studie, en wellicht het begin voor haar carrière. Check voor meer Fabiënne haar instagram account: @fab_ies

Fijne kleuren

Wat meteen opvalt aan dit DEcafé, zijn de kleuren. nergens meer de oubollige combinatie van room met rood (no offence), maar gewoon cognac leren stoelen, gele muren, donkergroen behang en stoere zwarte kasten. Fris en verrassend. Ik vind ook de rieten lamp bij de zithoek en de zwart-wit foto’s heel tof.

 

DEcafe kuukskes green teaser DEcafe den bosch

Aan de bar bestellen

Wat nog steeds hetzelfde is, is dat je je drankje en versnapering bij de bar besteld. Of je er nou gaat zitten, of een koffie to-go bestelt. Als je gaat zitten wordt het vervolgens wel gewoon naar je tafel toegebracht. Je bestelling staat steeds lekker snel op tafel. Fijn.

DEcafe den bosch bar Ice cappucino nutty DEcafe Den Bosch

Bonen voor thuis

Natuurlijk kun je de ouderwetse DE koffie ook gewoon in zakken kopen. De barista’s malen de bonen zoals jij ze thuis nodig hebt. ideaal.

Kortom, voor mij een plek om vaker naartoe te gaan. Ik kwam er voornamelijk met carnaval na de intocht om op te warmen, maar ik zal er nu zéker vaker gaan zitten om lekker te bloggen. En dat raad ik jou ook aan! Niet per se om te bloggen, maar zeker voor een lekker bakkie met je vriend, vriendin, oma of papa. Gezellig!!

DEcafe Den Bosch Kuukskes

Hier kun je het Douwe Egberts Café vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?