Mövenpick Hotels & Resorts bestaat 70 jaar. En om dit te vieren heeft de wereldwijd bekende hotelketen 7 klassieke gerechten in een nieuw, modern jasje gestoken. Een ode aan Ueli Prager, het grote brein achter Mövenpick. Ik was, samen met mijn zusje Aimy, uitgenodigd om een bezoek te nemen in het Mövenpick hotel in Den Bosch. Daar mochten wij een aantal gerechten proeven die speciaal zijn gemaakt voor dit jubileum.
In Nederland zijn er twee Mövenpick hotels te vinden. In Amsterdam en in Den Bosch. Dat was voor mij gelijk iets nieuws, want voor mijn gevoel zie ik die hotels overal. Maar in Nederland valt dat dus eigenlijk we mee. Er komt trouwens in 2019 wel een nieuwe vestiging in Den Haag. Misschien heb ik dit gevoel er ook wel bij gehad, omdat ik in mijn hele leven heel regelmatig langs het hotel ben gereden. Gelegen aan de a2, naast het provinciehuis, is het een gebouw dat opvalt. Zeker nu het “Boschbeest” er naast is geplaatst.
Bij aankomst werden we erg vriendelijk ontvangen door het personeel. Het was een rustige avond. Ik vind dat altijd wel fijn, omdat ik dan de mogelijkheid heb om even met het personeel te praten. De gasten die er zaten waren voornamelijk hotelgasten. Internationale gasten. Wij mochten zelf een plekje uitzoeken en besloten om bij het raam te gaan zitten. We keken uit over het water en op het provinciehuis. Het was jammer dat het nog zo vroeg in het seizoen was, want volgens mij kun je er ook heerlijk op het terras zitten.
We kregen de kaart. Hierin stonden de 7 gerechten met een foto afgebeeld in de menukaart. Je had de keuze uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en een nagerecht. Op basis van de afbeeldingen waren Aimy en ik eigenlijk heel snel uit. We besloten sowieso om ieder een ander voor- en hoofdgerecht te bestellen, zodat we uiteindelijk 5 van de 7 gerechten konden proeven.
Vooraf kregen we een mandje brood. Al vrij snel kwam het voorgerecht op tafel. Wat ons gelijk opviel, was dat de gerechten er anders uitzagen dan op de afbeelding. Ik moet zeggen dat dat een klein beetje een teleurstelling was. Ik koos de gerechten op basis van de afbeelding en dan is het jammer dat het er anders uitziet. Nou staat er op het menu beschreven dat de afbeeldingen richtlijnen zijn, maar toch schept het een verwachting. Ik zou er dan zelf niet voor kiezen om de gerechten te fotograferen, maar alleen te beschrijven wat er geserveerd gaat worden.
voorgerecht
Wij hadden gekozen voor de coquilles met avocado en de salade met maiskippenborst. Super lekker. De kip was mooi gegaard, maar vooral de peer chutney bij de kip was super lekker. Ook de combinatie van de coquilles met de zachte avocado en zilte olijven was een goede combinatie.
hoofdgerecht
Als hoofdgerecht kregen we de paddenstoelen en gegrilde groenten “Zurich style” en de seafood casimir. Ook deze gerechten zagen er anders uit dan op de foto, maar waren beiden erg lekker. Ik was vooral fan van het gerecht met de zeevruchten. Het was een curry, waar wilde rijst bij geserveerd werd. Goed op smaak. En de vis was ook lekker zacht. Een super lekker gerecht. Het gerecht met de rösti en gegrilde groenten, zag er wat eenvoudiger uit, maar was wel erg lekker. De groenten waren goed gegaard en goed op smaak gebracht. De rösti was ook lekker krokant gebakken.
nagerecht
Het nagerecht was echt heel lekker. de wafel was lichtzoet door de wortel die er in zat en in combinatie met het ijs en de krokante amandelen was het echt een feest. Toen ik het gerecht kreeg, moest ik even goed kijken. Het bordje had een mooie Jeroen Bosch printje, maar er stak een stukje van de afbeelding uit, waardoor ik eerst zoiets had van hè… maar dat was juist wel leuk. Ik werd even op scherp gezet.
Al met al een super leuke avond. Wij gingen helemaal vrolijk naar huis. Deels ook door het super vriendelijke personeel. Want buiten het feit dat het eten erg lekker was, was de bediening ook erg gastvrij.
Mocht je nu zelf nieuwsgierig zijn geworden naar de gerechten, t/m 20 april 2018 zijn de jubileum gerecht nog te bestellen. Daarna komen de asperges op het menu. Ook niet bepaald een straf. Zeker als je dan bedenkt dat je ook op het terras kunt zitten.
Hier kun je de vestigingen in Nederland vinden: