De Bossche Zomer is weer terug! En ik heb 11 leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet die helemaal gratis te doen zijn! Kei leuk!

Ook dit jaar heeft de Bossche Zomer weer een hoop leuke activiteiten die leuk zijn om te doen. En dat ook nog eens helemaal gratis. Want ja, lekker op het terras zitten is natuurlijk heel lekker, maar ook een beetje duur. En leuke dingen doen hoeft helemaal niet veel (of soms zelfs geen) geld te kosten! Daarom heb ik een aantal toffe, gratis activiteiten voor je op een rijtje gezet die je deze zomer in Den Bosch kunt doen!

1. Zinnig Zuiden aan ’t water

Op zaterdag 17 en 24 juli organiseert Zinnig Zuiden twee spoken word avonden, op het nieuwe platform en podium aan de Zuid Willemsvaart. Per avond zullen 5 artiesten uit de regio optreden. Dit zal tussen 20.00- 21.30 uur zijn.

2. Rondom Dieske

Wist je dat er komende zomer iedere vrijdag- en zaterdagavond optredens plaatsvinden rondom Dieske? Kleine gezelschappen en solisten zullen hier diverse vormen van cultuurhistorie en kunst tentoonstellen. Lezingen en presentaties in combinatie met muziekoptredens van diverse (jonge) artiesten. Hoe leuk?

de bossche zomer gratis activiteiten

Klik op de knop hieronder voor het gehele programma van de komende weken:

Het is trouwens ook leuk om een van deze avonden te combineren met het zomerterras Brasserie Cé bij Dieske. De brasserie van Hotel Central heeft hier een super schattig terras geplaatst waar je terecht kunt voor lunch, borrel en diner. Te leuk ( maar niet helemaal gratis natuurlijk, haha).

3. Sint Jan Quest

In en rondom de Sint-Jans Kathedraal is er deze zomer speciaal voor kinderen een Sint-Jan Quest. Open de Quest op je telefoon en de bekende Erwtenman zal in je scherm verschijnen.

de bossche zomer gratis activiteiten

Tijdens de puzzeltocht gaan de kinderen op zoek naar verschillende plekken en personen in en rondom dit belangrijke monument. Door de raadsels samen op te lossen, leer en ontdek je steeds meer over de historie van onze ouwe Sint-Jan. Ontrafel de code en open het speciale gastenboek. Een glazen sokkel waar de kinderen hun eigen handtekening kunnen achterlaten.

Je downloadt de Sint-Jan Quest eenvoudig in de App Store voor iOS of de Google Play Store voor Android.

de bossche zomer gratis activiteiten

4. GLOOR

De komende zomer kun je op 6,7,8,13,14,15,20,21 en 22 juli luisteren en kijken naar de voordracht van de gedichten van stadsdichter Doeko L, onder muzikale begeleiding van Bart van Dongen en/ of stadscomponist Bart de Vrees.

Bovenstaande data zijn ze te zien en te beluisteren tussen 8.30-8.55 uur bij het sluiswachtershuisje van sluis 0 op de Hinthamerbrug.

5. Zwoele zomeravondwandeling

Heb jij onlangs de liefde van je leven ontmoet, of ben je al jaren samen en zoek je iets leuks om te doen in de stad? Ga samen de zwoele zomeravondwandeling maken en sta even stil bij jullie liefdesrelatie.

Laat die romantiek maar even helemaal opbloeien. Voor meer informatie klik je op knop hieronder:

6. Fotowandeling door de binnenstad van Den Bosch

Tot 1 november kun je door de binnenstad van Den Bosch een gratis fotowandeling maken, waarbij je langs 16 beeldverhalen komt. Deze verhalen zijn te vinden via QR codes op verschillende locaties in de stad. De verhalen zijn gemaakt en vastgelegd door de Photolovers.

Zij hebben door Afrika en Azië gereisd en hier prachtig materiaal van gemaakt. Voor meer informatie over de route, de locaties en zelfs iets lekkers, kun je terecht op de website via de knop hieronder.

7. Wijkwandeling door de Graafsewijk

Theatergezelschap Paleis voor Volksvlijt geeft tijdens de Bossche Zomer een stem aan de bewoners van de Graafsewijk d.m.v. de Wijkwandeling. Dit is een route waarbij je langs ontroerende, herkenbare en onthullende vertellingen loopt in de bekende en unieke buurt.

Tijdens de wandeling maak je kennis met de bewoners van de karakteristieke wijk.

Wat heb je nodig? Een mobiele telefoon met internet en oortjes. Via de website vind je de 10 locaties met QR codes en de ingesproken verhalen van ca. 5 minuten.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de wijkwandeling.

8. Wijkwandeling door Boschveld

Naast een wandeling in de Graafsewijk, kun je een soortgelijke wandeling door Boschveld maken. Andere wijk, nieuwe verhalen en zeker zo vermakelijk.

Luister naar de geschiedenissen en bijzondere gebeurtenissen in deze kleurrijke wijk. De betrokken buurtbewoners zijn, net als in de Graafsewijk wandeling, geïnterviewd door journalist Maino Remmers (o.a. Radio 1 Journaal).

Deze zomer is er aan de wandeling ook een uitverkochte theatervoorstelling gekoppeld, namelijk ZIJ (een opvolger van WIJ). Een rauwe voorstelling over een Turkse familie die in een volkswijk een supermarkt opent, wat nogal wat stof doet opwaaien. Deze voorstelling is een initiatief van Paleis voor Volksvlijt.

Voor meer informatie over de stadswandeling, klik je op de knop hieronder.

9. Struinen in de Tuinen Den Bosch

Op zondag 5 september zullen er in verschillende stadstuinen in Nederland gratis optredens te bewonderen zijn en zo ook in Den Bosch. Onze stad heeft tientalen prachtige (verstopte) plekjes waar je kunt kijken en luisteren naar de verschillende deelnemers. Voor meer informatie klik je op de knop hieronder.

stadswandelingen den bosch jeroen bosch tuin

10. Zomerterassen in Den Bosch

Ook dit jaar zijn er weer een hoop toffe zomerterrassen te vinden in Den Bosch die gratis toegankelijk zijn. Op de terrassen kun je terecht voor diverse (gratis) evenementen of gewoon een hapje en drankje (tegen betaling uiteraard). Houd Bossche Buik in de gaten voor het laatste nieuws over de zomerterrassen van De Bossche Zomer 2021.

11. Kunstenfestival ArtiBosch

Op zondag 5 september 2021 zal het Kunstenfestival ArtiBosch weer plaats vinden op de Parade in ’s Hertogenbosch.

Een jaarlijkse kunstmarkt met een diversiteit aan exposities en optredens. Leuk voor jong en oud. ArtiKids heeft een leuk programma om kinderen creatief aan de slag te laten gaan en er komt een kunst- en designroute die langs verschillende galeries en musea gaat in Den Bosch.

Het thema: Kleur-en-Rijk.

Voor meer informatie klik je op de knop hieronder:

Wil je er zeker van zijn dat je niets mist op Bossche Buik? Meld je dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?