de bossche draak restauratie den bosch
Op 16 maart 2020 werd de drakenfontein afgebroken voor een restauratie. Inmiddels wordt de fontein weer opgebouwd en is hij in de zomer af...

Weten jullie nog dat vorig jaar maart (die eerste dagen van de lockdown) onze schôônmoeders (of de Bossche draak, of de drakenfontein, of de draak) uit elkaar werd gehaald voor een flinke restauratie??

Sinds een paar weken komt de fontein stukje bij beetje weer terug. De vergulde draak is inmiddels al weggehaald bij het Noordbrabants museum, want ook die moest nog even bijgewerkt worden voor de Bossche draak terug naar zijn eigen plekkie gaat. Het schijnt dat hij er met de zomervakantie weer is.

Ik heb zo veel met de drakenfontein. Toen ik tijdens mijn studie in Rotterdam woonde en ik in die periode voor het eerst carnaval ging vieren in Oeteldonk kwam ik echt HUI-LEND de roltrap af toen de draak zijn grote rôôd-wit-gele das om had hangen. Nog altijd kan ik zo gelukkig worden van dat moment.

Ik kan niet wachten tot ut béést van een drakenfontein weer terug staat op zijn plek. Wat jij?

Onze eigen draak
Als ik me niet vergis
Zie ik bij m’n schôônmoeder
redelijk wé gelijkenis

drakenfontein den bosch
De draak heeft ruim een jaar bij het Noordbrabants museum gestaan.
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?