DEN BOSCH TIPS: BOSSCHE WATERWANDELING
Er is een nieuwe stadswandeling in Den Bosch waarbij je de route niet alleen loopt, maar ook vaart; De Bossche Waterwandeling! Lees verder...

Wandelaars opgelet (en de mensen die gewoon iets leuks willen doen in de stad ook)!! Er is een nieuwe wandeling in de stad met een leuk extraatje, namelijk de Bossche Waterwandeling. Je gaat de route niet alleen lopen, maar ook een stukje varen over de Dieze en Zuidwillemsvaart. Een kei leuk initiatief van Restaurant Pilkingtons, Café de Unie en Bodega, Hello my friend, Werkwarenhuis, café Lalalaa en De Vlotte vloot.

DEN BOSCH TIPS: BOSSCHE WATERWANDELING
De Vlotte vloot vaart je van de Unie naar Werkwarenhuis, of andersom.

Een wandeling en vaartocht door de stad waar je bij verschillende hotspots komt voor een lekker gerechtje. Wij hebben de Bossche Waterwandeling afgelopen weekend al mogen doen en het was onwijs leuk! Nou is lekker weer natuurlijk sowieso extra fijn met stadswandelingen, maar dat stukje op de boot is wel even extra leuk. Van mij had eigenaar Johan nog wel een rondje extra mogen varen, haha!

Het was kei gezellig!!

De route begint bij een van de opstappunten van boot. Bij het bestellen van je ticket kun je aangeven waar je de route wil starten. Dit is óf Werkwarenhuis, óf café de Unie. Wij zijn begonnen bij Werkwarenhuis. Daar kregen we eerst een lekker Tom Kha Kai soepje en bestelden er een huisgemaakte limonade bij (let op: drankjes niet inbegrepen).

DEN BOSCH TIPS: BOSSCHE WATERWANDELING
Achter dit huisje ligt de steiger om op te stappen vanaf WerkWarenhuis.

Vervolgens gingen we richting het water om mee te varen. Wij konden het in eerste instantie niet vinden! de steiger zit een beetje verstopt achter het rood/witte blushuisje van de Koudijs fabriek. Daar meren de bootjes van de Vlotte vloot aan om je mee te nemen of af te zetten. Te herkennen aan de gele hesjes. Niet te verwarren met “de gele hesjes”, haha!

De gerechtjes zijn lekker! En er zijn vega opties bij de deelnemende horecazaken.

Na een stukje te hebben gevaren in de zon (wat is dat fijn zeg) vervolgden we onze route door de stad. De gerechtjes zien er over het algemeen super goed uit. Ik merkte bij andere stadswandelingen dat sommige zaken het eenvoudig houden, maar ik vind dat je in dit geval echt leuke gerechten voorgeschoteld krijgt.

Daarbij hebben de deelnemende horecazaken van de Bossche Waterwandeling ook allemaal een vegetarische optie voor de liefhebber. Hieronder zie je bijvoorbeeld het pasteitje van café Lalalaa.

De Piratenroute

Wil je gezellig met de kinderen op pad? Dat kan ook. Voor een gereduceerd tarief kunnen de kinderen mee op de “piratenroute” en krijgen ze onderweg ook wat lekkers. Daarnaast verzamelen ze bij iedere hotspot een piraten item, waardoor ze op het einde van de tocht een échte piraat zijn.

Zijn de kinderen nog wat jonger, dan is het misschien handig om een buggy of stepje mee te nemen, want het is misschien voor sommige kinderen wat ver lopen. Wij kwamen Cassandra (Ster uit het Zuiden) tegen, die de route met haar dochter van 4 liep en die hebben gewoon bij de hotspots wat langer pauze genomen.

DEN BOSCH TIPS: BOSSCHE WATERWANDELING
Kijk dit lieve piraatje met haar mama.

Openbare toiletten kom je onderweg ook tegen.

Op de route zijn er een aantal plekken waar je eventueel naar de toilet kunt (bijvoorbeeld de fietsenstallingen). Maar ook de horeca ondernemers kunnen jou vertellen waar de openbare sanitaire voorzieningen te vinden zijn! Het is natuurlijk vanwege de maatregelen nog niet mogelijk om in de zaken zelf naar de toilet te kunnen.

GRATIS FIETSENSTALLINGEN DEN BOSCH
Deze fietsenstalling kom je onderweg tegen in de kerkstraat.

Wanneer is het en wat kost het?

I.v.m de opening van de terrassen etc. zijn er vooralsnog een paar data mogelijk om de Bossche Waterwandeling te doen! Zorg dus dat je er op tijd bij bent. De voorlopig beschikbare data zijn:

24-25 april
1-2 mei

8-9 mei

Een regulier kaartje kost € 40,79 incl. de gerechtjes en de vaartocht (de drankjes zijn niet inbegrepen) en voor de kinderen is een kaartje € 8,29 incl. iets lekkers en de piratenspullen.

DEN BOSCH TIPS: BOSSCHE WATERWANDELING
Frietje rendang bij Café de Unie

Klik op de knop hieronder om je kaartje te reserveren!!

Hier kun je de deelnemende hotspots van de Bossche Waterwandeling vinden:

Dit is een betaalde samenwerking met bovenstaande ondernemers. Lijkt het jou ook leuk om samen te werken met, of te adverteren op Bossche Buik? Stuur dan gerust een e-mail naar samenwerken@kuukskes.nl.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?