het verhaal van Brabant - Het Noordbrabants Museum
Vanaf nu kun je in Het Noordbrabants Museum "het verhaal van Brabant" bekijken. Vanaf de prehistorie tot de moderne tijd, van toen tot nu...

Dat deze Bossche meid fan is van het Brabantse land, hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Maar stiekem ben ik ook echt een (kunst)geschiedenis gekkie en bezoek ik graag het museum. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd lekker aan het museum hoppen ben. En sinds afgelopen zondag (20 maart 2022) heeft Het Noordbrabants Museum een nieuwe (vaste) tentoonstelling, namelijk “het verhaal van Brabant”.

In deze vaste tentoonstelling komt alles aan bod. Van de wolharige mammoet tot Frederik Hendrik in de tachtigjarige Oorlog, van de slingerstenen uit de Romeinse tijd tot de Gruyter en Unox. Een tentoonstelling met voorwerpen, schilderijen, films en andere vondsten.

Voor zowel volwassenen als voor kinderen is er een audiotour. Op verschillende plekken in de zaal kun je luisteren naar de verhalen uit een bepaalde periode, of passend bij de voorwerpen die er in de buurt liggen. Er is ook een speurtocht gemaakt die de kinderen kunnen doen tijdens hun wandeling door “het verhaal van Brabant”. De illustraties in het boekje zijn gemaakt door Floor Rieder. Tijdens de opening van de tentoonstelling was zij ook aanwezig om tekeningen voor de gasten te maken.

Kortom, als je meer wilt weten over de geschiedenis van Brabant, een dagje uit wil, of gewoon een Brabant gekkie bent, dan is “Het verhaal van Brabant” een bezoekje waard.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?