Jaaa, dat is nogal een titel voor een brownie hè? Maar oh my GOD! Dit recept wil je. Ik heb de brownies door meer mensen laten testen en ik kreeg eigenlijk alleen maar positieve reacties. En daar begin je dan de adventkalender van 2020 mee hè. Te gek!
Daarbij vind ik hem zelf ook echt helemaal super lekker! Kei machtig, en meer dan genoeg voor een weeshuis, maar daar hou ik van! Ik plaats normaal gesproken de recepten altijd op Kuukskes, maar omdat ik steeds commentaar kreeg of ik überhaupt wel een keuken bezit, laat ik toch even zien dat deze Bossche wel degelijk iets kan met een pan en een bakblik.
Dit recept is uitermate geschikt om te maken voor pakjesavond, maar nog handiger om na Sinterklaas gewoon te gebruiken om je chocoladeletters en pepernoten op te maken! Love it.. no food waste.. al zie ik persoonlijk bij dit soort dingen niet in dat er gewaste zou worden, maar dat ben ik!
Nou, genoeg geluld.. hier komtie dan!
Tony’s Chocolonely pretzel chocolade pepernoten brownies
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 300 gram bloem
- 500 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 reep Tony's Chocolonely donkere melk pretzel of restjes chocoladeletter
- 4 eieren
- 300 gram chocolade pepernoten
- grof zeezout naar smaak
- pretzel sticks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote bakvorm met bakpapier en vet eventueel de randen extra in. Ik doe dat eigenlijk altijd! Een vierkante vorm is bij brownies wel heel mooi, maar ik heb een grote springvorm gebruikt, omdat het een vrij groot recept is.
- Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de chocoladestukjes in een mengkom en giet de warme, gesmolten boter eroverheen. Roer het geheel zodat de chocolade gaat smelten.
- Voeg nu het vanille extract, de kristalsuiker en zout (naar smaak) toe. Ik vind het heerlijk als je zout proeft bij chocolade, dus ik neem het niet zo nauw, haha! Roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door. Ik gebruik hier het liefst een handmixer voor. Als de eieren goed zijn opgenomen mix je de bloem erdoorheen tot je een mooi, dik beslag krijgt.
- Spatel tot slot de chocoladepepernoten 2/3 van de pretzel sticks door het beslag.
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad.
- Bedek de bovenkant met de overige pretzel sticks en bak de brownie in ca. 30 minuten gaar. Bij mij gaat de bovenkant vaak hard, dus doe ik er halverwege aluminiumfolie over. Zo wordt de bovenkant niet té donker, maar kan de brownie wel goed doorgaren.
- Laat de brownie afkoelen en snijd hem in stukken. GENIETEN!!
Hou jij ook zo van de combinatie chocolade en wijn? Klik dan vooral even hieronder voor een fijne suggestie van Ben’s Favourites.
Als je bij Ben in de winkel gaat shoppen en je laat deze blog zien, krijg je bij minimale besteding van 25 euro een sixpack tas en bij een besteding van minimaal 50 euro een kelnersmes cadeau! Ideaal.
Wil je op de hoogte blijven van al het lekkers en leuks in Den Bosch? Klik dan op onderstaande brief om je aan te melden voor de nieuwsbrief!