Bij de winter hoort comfortfood! En dit lekkere stoofvlees met Kolleke Oude Jan bier van Café Bar le Duc is helemaal super! Lekker met friet!

Bij kerst en de winter hoort comfortfood. En als ik iets lekker vind tijdens de koude dagen dan is het wel een frietje stoofvlees met mayo. Echt mijn super ultra guilty pleasure.

En daarom heb ik speciaal voor deze kalender een frietje stoofvlees voor je met het speciaalbier van café Bar le Duc. Kolleke Oude Jan. En dat is lekker!

4 halen = 3 betalen

Als je deze maand (december 2020) met vertoon van deze blog je bier gaat kopen bij Café Bar le Duc of Brouwerij van Kollenburg, dan krijg je het 4 biertje gratis. Deze actie geldt t/m 24 december 2020.

stoofvlees kolleke oude jan bar le duc

Stoofvlees met Kolleke Oude Jan bier van Bar le Duc

Ingrediënten
  

  • 800 g wildpoulet Ik heb ree gebruikt dit keer
  • 250 g uien fijngesneden
  • 200 g spekreepjes
  • 200 g champignons in plakjes
  • 100 g zilveruitjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 75 g tomatenpuree
  • 2 flesjes Kolleke Oude Jan
  • 2 stuks kruidkoek reep in blokjes gesneden
  • 50 g pure chocolade
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak de spekjes in weinig boter. Voeg de uien en champignons toe. Snijd het vlees in blokjes en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verhit het goed, zodat de zuren verdwijnen. Blus het geheel af met het speciaalbier.
  • Doe de kruiden en specerijen erbij en laat het 3-4 uur koken op een laag vuur. Tussendoor goed roeren, ook op de bodem. TIP! Ik doe mijn kruiden altijd in een losse theezakje. Zo kan ik de kruiden er later weer gemakkelijk uitvissen.
  • als het vlees helemaal uit elkaar valt en goed zacht is, mogen de chocolade, zilveruitjes en kruidkoek erbij. De kruidkoek zorgt voor de binding en samen met de chocolade is dit de ultieme smaakmaker!
  • Breng op smaak met zout & peper en geniet.

Zoals ik al eerder zei, ik eet mijn stoofvlees het liefst met frietjes. En die heb ik deze keer lekker bij de Boemerang gehaald!

Het is natuurlijk kei lekker om er een koud biertje bij te drinken. Heb je er liever een mooi glas wijn bij? Dan heeft Ben een goede suggestie voor je…

Wijnsuggestie van Ben’s Favourites: Viu Manent Malbec Reserva

Als je deze blog laat zien, krijg je bij een besteding van minimaal 25 euro een sixpack tas cadeau en bij een besteding vanaf 50 euro een kelnersmes.

Het vlees heb ik bij Mooi Wild gehaald. Zij zijn gespecialiseerd in ree, hert en wild zwijn. Heerlijk!

Hier kun je Stadsbrouwerij ‘t Kolleke vinden:

Wil je op de hoogte blijven van al het lekkers en leuks in Den Bosch? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Please follow and like us:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws op Bossche Buik.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.