thomas trum daily spins
Vanaf nu kan je de kleurrijke en abstracte werken van Rosmalense kunstenaar Thomas Trum bewonderen met de titel Daily Spins.

Een echte lokale artiest in het museum bekijken? Dat kan. Want vanaf nu kan je bij de tentoonstelling “Daily Spins” het werk van de Rosmalense Thomas Trum bewonderen.Hij verwijst hiermee naar de dagelijkse gang van zaken in zijn Bossche atelier, waar hij graag experimenteert met kleur, materiaal en vorm. Een bijzondere toevoeging is hierbij muziek, omdat Trum graag werkt op het ritme van muziek. In samenwerking met Bossche geluidskunstenaar Emiel van den Dungen (Milio) worden de kunstwerken ondersteund door een soundscape van atelierklanken en ritmische loops.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

Thomas Trum

Nadat hij als Brabantse Nieuwe in 2018 een muurschildering had gemaakt in de Tuingalerij van het museum, kocht Het Noordbrabants Museum twee van zijn doeken en is hij al een tijdlang een onderdeel van de vaste collectie. En de komende weken kan je nog veel meer wel van hem bewonderen.

Trum werkt vaak op grote schaal en met bijzondere gereedschappen zoals zelfgemaakte viltstiften en onderdelen van landbouwmachines. Geïnspireerd door ritmische patronen en en maaksporen, vanuit zijn graffiti- achtergrond, maakt hij zijn werken.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

thomas trum daily spins

Het Noordbrabants Museum als canvas

Speciaal voor deze tentoonstelling gebuikt hij de museumzalen als canvas en zijn de kunstwerken direct op de muren en vloeren aangebracht. Hiervoor heeft hij een nieuwe verfspuit ontwikkeld waarmee hij op grote schaal meerder banen tegelijkertijd kan aanbrengen. De sporen die hierbij ontstaan vormen een onderdeel van het eindproduct.

“Daily Spins” van Thomas Trum is van 4 maart t/m 21 mei te bewonderen in Het Noord-Brabants Museum.

De musea van Den Bosch vind je hier:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?