Ontdek de Nikkei-keuken bij Restaurant Faran

restaurant faran DEN BOSCH

De heren zitten er al even, maar onlangs ben ik voor de eerste keer bij Restaurant Faran in de kruisstraat geweest. Een paar vrienden van me waren er al geweest en vonden het heerlijk, dus ik was ook wel erg nieuwsgierig geworden. Samen met mijn zusje ben ik er daarom in februari eens een kijkje gaan nemen en ook wij zijn fan van deze nieuwe hotspot.

Wie of wat is Faran?

Faran is de tweede naam van eigenaar Sander van Tiel. Samen met Noud van Rosmalen, Mick van houten vormt hij een mooi team dat zowel in de keuken, als op de vloer staat. Wij zaten zelf aan chef’s table, dus we konden ook goed zien dat er allemaal gebeurde. Het was iets lastiger om hele goede foto’s te maken, dus dat komt nog, haha.

Je kunt bij Faran kiezen uit een vier- of vijfgangen menu, waarbij er voornamelijk gewerkt wordt met seizoens– en streekproducten, waardoor het menu regelmatig wisselt. Hier kun je zelf bijpassende wijnen bij kiezen, je laten adviseren of voor een arrangement gaan, dat aansluit op het menu. De wijnkaart wisselt dus ook regelmatig met het menu mee.

Nikkei-Keuken

Deze keuken heeft invloeden uit Japan en ZuidAmerika. In de tijd dat de Japanners naar Zuid-Amerika emigreerden werden technieken, productkennis meegenomen en gecombineerd met nieuwe ingrediënten, waardoor er nieuwe gerechten ontstonden. Dit zie je bij Restaurant Faran terug, doordat verschillende culturen, bereidingsvormen en producten terug te vinden zijn op je bord. Hierdoor blijft het een uitdaging om nieuwe gerechten te ontwikkelen.

Chef’s Menu

Aimy en ik gingen lekker voor alles. vijf gangen met een bijpassend wijn arrangement. Dit doe ik overigens niet zo vaak, want soms vind ik het een overkill aan smaken, maar bij 5 gangen is het nog wel te overzien. Daarbij ging ik voor een bob arrangement, dat vind ik ook een verschil maken.

Wij hebben heerlijk gegeten. Leuke, afwisselende gerechten, mooi opgemaakte borden en wijnen van verschillende lokale ondernemers (waaronder de collectieve kelder en Ben’s Favourites). Mijn favoriete gerechtje was denk ik de kingfish met pastinaak en de desserts, in combinatie met de heerlijke Alameda Cream (sherry) van Proef Den Bosch. Wij konden ook niet kiezen tussen de kaasplank of een zoet dessert, dus wij gingen voor beiden. Eerst de kaas en tot slot het zoet.

Het was een onwijs fijne avond bij Faran en ik hoop snel weer terug te gaan, om goede foto’s te kunnen maken, haha! Wil je hier nou ook een keertje lekker eten? Zorg dan dat je van te voren reserveert!

Hier kun je Restaurant Faran vinden:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.