vegan en vegetarische hotspots in Den Bosch
Wist je dat je bij heel veel hotspots in Den Bosch heerlijk vegetarisch en vegan kunt eten? Ik zet even een aantal zaken voor je op een rij..

De laatste tijd krijg ik steeds meer de vraag over waar je lekker vegetarisch of vegan kunt eten in Den Bosch. Gelukkig zijn er steeds meer leuke hotspots in de stad waarin de alternatieve keuzes voor vlees en vis (en andere dierlijke producten) steeds ruimer wordt. Ik vind zelf alles lekker, maar merk ook dat ik steeds vaker een vegetarisch gerecht van de kaart bestel. Voor de afwisseling, voor de gezondheid en voor de planeet. En gewoon omdat het vaak creatieve en lekkere gerechten zijn. Want ja, de Vega quiche en de salade geit kennen we inmiddels wel, maar er zijn inmiddels meer leuke opties. En onderstaande hotspots begrijpen dat!

Mocht je date wel gewoon vlees of vis willen eten, dan kan dit bij onderstaande hotspots ook! I-de-aal!

Noemme

Bij Noemme ga je volgens eigenaressen Jessie en Karlijn op een flexitarisch avontuur. Zij laten zien dat minder (of helemaal geen) vlees en vis eten alles behalve een uitdaging is. Bij Noemme kun je terecht voor lekker veel vega(n) gerechten, maar ook de liefhebbers van vlees en vis kunnen hier terecht voor een lekker gerecht.

Omdat ze bij Noemme allemaal echte Bourgondiërs zijn, kun je er terecht voor zowel ontbijt, lunch, diner, borrel, vergaderingen en feestjes.

Chez Minée

Oeeh bij het Parijse Chez Minée kun je heerlijk ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Dit alles met een Frans tintje. qua menukaart is ongeveer de helft vega en soms helemaal vegan. Dus voor ieder wat wils. Ik heb zelf het vegan ontbijt geprobeerd met pulled aubergine en huisgemaakte chocopasta en ik ben fan! Ook van de flat white (havermelk) in het mooie cocktailglas.

Pollevie

Als je al een paar jaar in de top 100 van beste groente restaurants in de wereld staat, dan doe je het goed! Bij Pollevie kun je heerlijk lunchen en dineren met een glas bijpassende, mooie wijn. Je kunt voor een menu gaan met vlees en vis of helemaal vegetarisch. Groente heeft te allen tijde een belangrijke rol in het gerecht. heel gaaf.

De Garage

In de voormalige werkplaats van Garage Pompen & Verlouw kun je sinds een paar maanden terecht bij de “niet Italiaanse Italiaan” De Garage voor een heerlijke (vega(n)) lunch, borrel of diner.

Ik kon niet zo goed kiezen tussen een broodje steak of de burrata en heb uiteindelijk voor het laatste gekozen. Dit was me een partij lekker. De schnitzel van knolselderij werd me ook aangeraden, dus die ga ik de volgende keer zeker proberen. en de torta di Riso ook, haha! Nu al zin in.

Eetbar de Stadt

Als je een liefhebber bent van Asian streetfood, dan is eetbar de Stadt helemaal leuk voor jou! Ik kom er graag om te dineren/borrelen, maar zo nu en dan ga ik er ook ontbijten of lunchen. Hier staat er op de kaart van alles wat, dus heel geschikt voor alleseters en vega(n) eters. Op de foto zie je de Eryngii. een “mamadum” met koningsoesterzwam, macadamia, hennep mayonaise en radijs. Lekker!!

Yalla Yalla

Yalla Yalla is al een hele tijd een van mijn favoriete (vega(n)) restaurants. Er is niet echt een menukaart, maar je kunt wel aangeven of je vlees, vis, gemengd, vega of vegan wil eten. Er wordt dan van alles op tafel gezet. Heerlijk. Leuke mensen en heerlijk eten. Je moet wel met grote honger gaan, want wat je op de foto links ziet, was voor twee personen. En dit was alleen het hoofdgerecht. Wij hadden ook nog iets voor en na, haha! De mezzeplank op de foto rechts is leuk als voorgerecht of bij de borrel.

Café Herman

Oeeh ook bij Café Herman kun je terecht voor lekker veel vega(n) lunch- diner- en borrelgerechten. Daarnaast kun je iedere zondagochtend een lekkere ontbijtplank krijgen. Deze staat niet op de kaart, maar kan je aan de tafel wel bestellen. kleurrijk, rijkelijk belegd en met heerlijke vegan gebakjes van Nats Rawline en de heerlijke koffie van La Jeu.

Hello My Friend

Bij Hello my Friend ben je aan het juiste adres als je van de kleurrijke wereldkeuken houdt. Heerlijke (streetfood) gerechten van over de hele wereld. Ook met lekker veel vega(n) opties. De soft corn taco’s met jackfruit (zie foto links) zijn echt te gek.

Fifty Fifty

Aaah de taco’s van Fifty Fifty vind ik ook zo lekker. Ik kan nooit kiezen tussen Healthy of Guilty, dus meestal neem ik er van beide kanten een. Alle gerechten zijn te bestellen als soft shell taco, burrito of salade.

Anne & Max Den Bosch

Bij Anne & Max hebben ze tegenwoordig een hele mooie, planeetaardige menukaart. Wat dit inhoudt? O.a. dat er geen meerprijs meer op de plantaardige melk is en er staat geen avocado meer op het menu. In plaats daarvan wel een heerlijke erwtenspread. Plantaardig eten is namelijk al een hele mooie stap, maar dat is nog niet altijd vriendelijk voor de planeet. Anne & Max probeert hier op deze manier nog meer rekening mee te houden. Vind ik top!

Restaurant de Beren

Restaurant de Beren is zo goed bezig. Naast het omgooien van het “vreetschuur” imago (wat er qua eten en restaurants echt al lang niet meer is, maar gelukkig zien steeds meer mensen dit), kun je hier ook echt goed terecht als je vega(n) eet. Naast een aantal mooie vega(n) opties op het menu, is het mogelijk om bijna de hele borrelkaart te veganizen. Dat vind ik echt zo gaaf. En met het nieuwe concept “dare to share” kun je ook meer kleinere gerechten bestellen, zodat er voor ieder wat wils op tafel staat. Erg leuk en lekker. Vooral voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen omdat alles lekker lijkt.

Hier kun je de hotspots vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?