Zalm met gamba's in saffraan saus
Hou jij van de Mediterraanse keuken? Dan is Montimar Restaurant de plek waar je moet zijn. Het restaurant met een lekkere en goede menukaart voor heel Mediterrane prijzen.

Ik hou van buiten de deur eten. En wat is er beter dan goed eten voor heel betaalbare, Mediterrane prijzen? Helemaal niks. En dat kan gewoon hier in de buurt. Want in Hintham zit een leuk en goed(koop) Mediterraans georïenteerd restaurant; Montimar.

catalaanse mosselen Montimar restaurant
Catalaanse mosselen met chorizo

Bij Montimar kun je lekker eigentijds dineren voor kleine prijzen. Mooie gerechten die je het gevoel geven dat je op vakantie bent. En om het concept kracht bij te zetten hebben ook de drankjes deze  “Mediterrane” prijzen. Ik wilde er al een tijdje naartoe en afgelopen week ben ik er met twee vrienden eens wezen proeven.

Montimar Restaurant Rosmalen

Het concept van Montimar heeft momenteel 5 vestigingen waaronder een locatie op Hintham. Bij binnenkomst hangt er een gezellige en ongedwongen sfeer. Je moet wel van tevoren reserveren, want het zit iedere avond vol. Wij kregen binnen een tafeltje bij het raam. Het duurde even voor we geholpen werden, maar dat werd daarna ruimschoots goedgemaakt. Het personeel was lekker vlot en erg vriendelijk.

ribeye met chimichurri bij montimar rosmalen
De Ribeye met chimichurri ziet er ook goed uit.

Voorgerecht

We begonnen de avond met een mandje brood, terwijl we de menukaart doorspitten. Ik besloot deze avond voor vis te gaan. Ik bestelde  vooraf de Catalaanse mosselen met chorizo in tomatensaus. Deze waren erg goed op smaak. Ik was wel blij dat ik die avond niemand meer hoefde te kussen, want er zat flink veel knoflook in het gerecht en ik heb in het schaaltje zitten lepelen tot het allerlaatste stukje chorizo op was. Ik HOU daarvan. Een lekker gerechtje.

catalaanse mosselen bij Montimar rosmalen
Catalaanse mosselen met chorizo

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht ging ik voor de zalmfilet met gebakken gamba’s in saus van saffraan. Het was een flink stuk zalm, de vis was goed gaar en de saus was goed op smaak. Ik ben eerlijk gezegd best wel verbaasd over hoe dit kan met zulke prijzen, maar mij hoor je absoluut niet klagen. De witte sangria ging hier trouwens ook heel goed bij.

Zalm met gamba's in saffraan saus
Zalmfilet met gebakken gamba’s

Nagerecht

Het nagerecht vond ik iets moeilijker kiezen. Als er kaas op het menu staat, ga ik eigenlijk altijd voor kaas, maar er kwamen een aantal zoete nagerechten voorbij, die er erg goed uitzagen. Dit bedachten mijn vrienden gelukkig ook, dus we hadden een mooie oplossing. Iedere en zoet nagerechtje en een kaasplank om te delen. En hier was ik wel blij om. Het kaasplankje was prima. Geen heel bijzondere kazen, maar dat kan ook eigenlijk echt niet voor die prijs (4,50 euro). Maar wel  leuk gepresenteerd en ook het brood erbij was lekker. Als zoet gerechtje had ik de “Tropical”. Gegrilde ananas met kokos-ijs, een macaron en mango. Een lekker  en eenvoudig gerechtje. Vooral het ijs vond ik heel smakelijk.

tropical dessert bij Montimar Rosmalen
De “tropical”
kaasplank bij montimar restaurant rosmalen
De kaasplank was eenvoudig,maar lekker.

Wij hebben een heel gezellige en smakelijke avond gehad. En ik ga hier sowieso vaker eten, want ik word heel blij van dit soort concepten.

Hier kun je Montimar vinden:

Voor nog meer leuke restaurants in Den Bosch klik je hier

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?