eetbar de stadt den bosch

Ga jij dit weekend lekker borrelen met vrienden, vriendinnen, familie of collega’s en zoek je nog een toffe hotspot? Dan moet je eigenlijk even binnenlopen bij Eetbar de Stadt. Daar hebben ze naast een leuke ontbijt-, lunch- en dinerkaart ook een heeeele fijne borrelkaart. Ook voor de mensen die aan dry january doen! Ideaal.

eetbar de stadt den bosch

Ik geef je een aantal redenen waarom je hier moet zijn voor een avondje vol slappe klets, borrels, spelletjes en gezelligheid.

BUN BAO

Wil je een lekker, klein gerechtje voor bij je drankje en ben je fan van vrolijke kleurtjes? Dan moet je sowieso de bao buns bij eetbar de Stadt proberen. Er zijn drie kleuren met ieder een eigen smaak. Ga je voor garnaal, kip of buikspek? Ik ben sowieso team buikspek, al vind ik de bun met garnaal ook wel een toppertje.

eetbar de stadt den bosch

Word jij nou net zo’n fan van de bao buns als ik? Scoor dan even een spaarkaart, zodat je stempels kunt sparen voor gratis bao buns. WINNNN!

gin tonics den bosch

Frietje Rendang

Oké, eerlijk is eerlijk. Toen mede-eigenaar Roel me dit gerechtje aanbeval, was ik een beeeetje kritisch. Ik bedoel, als Indo zijnde ben je streng als het om Indische gerechten gaat. Zeker bij rendang. Ik in ieder geval wel. Maar omdat het recept van zijn tante Astrid was en ik het écht moest proberen, heb ik dat wel gedaan. En eerlijk is eerlijk.. dit is wel echt lekker, haha.

frietje rendang eetbar de stadt

Lekkere frietjes, het vlees is goed op smaak, de atjar-mayo is ook super (al voel ik me natuurlijk altijd wat schuldig tegenover mijn Attie thuis), maar wat het echt nóg lekkerder maakt is de home-made sambal “Dehn-is” (die je overigens voor thuis ook kunt kopen). Die krijg je er overigens niet standaard bij, maar ik vraag hier altijd een beetje sambal als ik kom eten, haha!

de stadt sambal dehn-is

Het is overigens ook leuk om een aantal van deze gerechten te bestellen als avondeten. Dat vind ik eigenlijk leuker nog om te doen dan het bestellen van een groot gerecht.

Gyoza kip

Iets wat ook echt niet mag ontbreken op tafel is de gyoza met kip. Lekker eenvoudig, goed op smaak en eenvoudig maar mooi gepresenteerd. Wijntje of cocktail erbij en je bent klaar.

gyoza kip den bosch
gyoza kip den bosch

Witte choco

Ben jij eigenlijk meer een liefhebber van zoet? Kies er dan ook gewoon een lekker dessert bij. Ik bedoel, wie heeft besloten dat je bij een borrel altijd iets hartigs moet eten? En als je daar dan toch voor gaat, kies dan de witte chocolademousse met meringue, limoen, mango en whiskey. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de whiskey er niet meteen in heb terug geproefd, maar de combinatie van chocolade, fruit en schuim is voor mij al een winnaar.

witte chocolademousse

What.Ever.Platter

Ben je net zo’n besluiteloos persoon als ik en kun je ook nooit zo goed kiezen? Ga dan lekker voor de what.ever.platter. Op deze plank krijg je diverse gerechtjes van de borrelkaart geserveerd. Ideaal om te delen.

borrelplank den bosch

Drinks

Bij al die lekkere hapjes moet natuurlijk ook gedronken worden. Ga voor een lekkere (alcoholvrije) cocktail of kies een van de lekkere Gin Tonics. Vooral de V2C en de Monkey 47 zijn lekker. Super fijn dat er op deze kaart veel alcoholvrije drankjes staan. Ik ben een onwijze liefhebber van een goede borrel, maar een alcoholvrij alternatief is op z’n tijd niet verkeer, haha.

gin tonics den bosch

Kortom, genoeg redenen om lekker te gaan borrelen bij Eetbar de Stadt. Eigenaren Jeroen en Roel hebben een super toffe hotspot gemaakt van het prachtige hoekpand in de Verwersstraat. Dus ga daar naartoe. Je kunt er trouwens ook gewoon lekker koffie drinken.

Eetbar de stadt kun je hier vinden:

Ben jij meer een (speciaal)bier liefhebber? Dan moet je hier ook zeker even kijkje nemen…

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?