In 2018 had ik op Kuukskes een bucketlist samengesteld met 18 dingen die ik graag zou willen afvinken. De meeste dingen waren van mijn lijstje afgestreept, maar eten in een sterrenrestaurant was er niet van gekomen. Nou kwamen afgelopen carnaval twee kennissen terug op mijn bucketlist puntje. Zij nodigden me uit om mee te gaan eten bij Sense Restaurant, zodat ik ook dit op mijn bucketlist kon afvinken. Hoe lief en leuk? En zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen juni hebben we samen mogen genieten van een 7-gangen chef’s challenge menu bij Sense.
Sense Restaurant
Aan het Jeroen Boschplein, naast het Jheronimus Bosch Art Center, zit Sense Restaurant in een prachtig monumentaal pand. In 2019 is Sense voor de achtste keer bekroond met een Michelin ster. Patron Cuisinier Dennis Middeldorp en zijn brigade zijn creatief met e beste, pure (lokale) producten. De koffie en wijnen worden biologisch (dynamisch) verbouwd, waardoor de smaak niet alleen goed is, maar de producten ook bijdragen aan het welzijn van de natuur en het milieu.
Sommelier Sven Heijkoop kiest bij de gerechten passende wijnen uit alle windstreken en ook de cocktails worden uitvoerig vernieuwd en verbeterd.
Bij Sense kun je kiezen voor gerechten van de menukaart, maar je ook laten verrassen door de chef, door voor een verrassingsmenu te kiezen. Eventueel met bijpassende wijnen. Voor dit laatste hebben wij gekozen. De gerechten wisselen regelmatig en gaan met de seizoenen mee en ik neem je even mee terug naar een heerlijke avond in juni, op het terras van Sense Restaurant.
Ben je trouwens een kaasliefhebber (zoals ik)? Dan kun je hier je geluk op. Sense heeft namelijk een kar met ruim 30 soorten kaas. Yes!
Voorgerecht
Tussengerechten
Hoofdgerechten
Dessert
Wij hebben een heerlijke avond gehad en ik kom er graag nog eens terug. Wist je dat Sense Restaurant ook regelmatig leuke events heeft? Zoals een Moederdag lunch, of een vegetarische lunch? Ga voor meer informatie even naar de website.
Hier kun je Sense Restaurant vinden: