korte putstraat proeft de herfst
Afgelopen zondag vond de herfsteditie van KP proeft, in de korte putstraat, plaats. Wij hebben er een aantal gerechten geproefd...

Afgelopen zondag vond de herfsteditie plaats van KP proeft. Een super leuk evenement, waarbij bijna alle ondernemers uit de korte putstraat een lekker en bijzonder gerechtje serveren met een bijpassende drank voor maar 7,50 euro per combinatie. Dit jaar staan de seizoenen centraal en werden deze editie heerlijke herfstgerechten gepresenteerd, vaak in combinatie met een Bock bier.

KP proeft de herfst KP proeft de herfst menukaart

Ik ben samen met mijn collega en vriendin Cynthia op pad gegaan, om een aantal heerlijke gerechten te proeven. Omdat ik momenteel niet drink, ging ik ook op zoek naar leuke drankjes, als alternatief voor dat bijpassende biertje of wijntje. Ik had namelijk geen zin om alleen spa rood te drinken en frisdrank vind ik ook nooit zo’n succes bij een gerecht. Dus we gingen niet alleen voor een mooi gerechtje, maar ook voor een goede (alcoholvrije borrel).

Lokaal 1650

Als eerste gingen we op bezoek bij één van mijn favoriete restaurants, Lokaal 1650. Ik kom daar echt super graag en tijdens KP proeft al helemaal, omdat ze echt één van mijn favoriete gerechtjes zouden serveren: de taco tonijn. Die is zo onwijs lekker. We kregen twee kleine taco’s met tonijn, zeewier salade en twee soorten mayo. Echt een feestje.

taco tonijn bij lokaal 1650 KP proeft

Maar niet alleen de taco was lekker. Ik vroeg naar een alcoholvrij drankje en ik kreeg een cocktail met alcoholvrije gin van Seedlip en gingerale. Het was echt een heerlijke drank. De gin was lekker kruidig en smaakte ook echt naar gin. En het bevat 0 calorieën. Dus het was ook nog eens een acceptabel drankje voor de lijn (op de gingerale na).

KP proeft seedlip gin

LUX

Bij LUX kregen we ook een heerlijk gerechtje. Eendenborst in een saus van blauwe bessen, met een pistachecrème en een venkelsalade. Erg lekker. Ik vond de combinatie van de friszoete bessen en de pistache echt goed en eend vind ik sowieso heerlijk.

KP proeft de herfst LUX

We kregen er een alcoholvrije Merlot bij. Ik moest bij de eerste slok even wennen aan de smaak, omdat hij wat zoeter was dan normaal. Maar ik vond hem wel heel lekker. En hij smaakte ook echt wel lekker bij het gerecht. Dus een geslaagd drankje.

KP proeft de herfst LUX merlot alcoholvrij

Zoetelief

Een van mijn favoriete gerechten van de middag was de tonijn ceviche bij Zoetelief. De tonijn was echt heel lekker op smaak gebracht en kreeg echt iets extra’s door de sesam het zeewier. Ik ben normaal niet zo’n fan van quinoa, maar zo, een klein beetje bij het gerecht, vond ik het wel lekker. Ik dronk hier bruiswater bij. Er was eventueel ook een alcohol vrij bier, of radler, maar dat vond ik er echt niet bij passen.

tonijn ceviche zoetelief KP proeft zoetelief 10 jaar KP proeft de herfst Kuukskes KP proeft de herfst Zoetelief

‘t Pantoffeltje

Toen we onderweg waren naar de Roels kwamen we bekenden tegen, waar we even mee stonden te kletsen. Een van hen kwam naar buiten met een schaal hapjes, die bij ‘t Pantoffeltje werden geserveerd. Dat was ook echt een heerlijk gerechtje van kip met pesto, in bacon gerold. De kip was echt super mals en viel helemaal uit elkaar. Daar kun je me echt blij mee maken, haha!

KP proeft 't Pantoffeltje

Roels

Bij de Roels kregen we een vegetarisch gerecht. Een Flammkuchen met crême fraîche, ricotta, rucola en truffelolie. we moesten op dit gerecht iets langer wachten dan bij de anderen, maar toen het eraan kwam rook je het gelijk. I LOVE TRUFFEL. Het was een erg lekker gerecht. En het vulde ook echt wel goed. Ook hier konden we kiezen voor een alcoholvrij biertje, of een radler, dus ik ging wederom voor het bruisende water. Dat vond ik ook eigenlijk helemaal niet zo erg, want die Flammkuchen had al genoeg smaak van zichzelf.

KP proeft de herfst Roels KP proeft flammkuchen

Allerlei & Visserij

Het werd al wat later op de dag en dat merkte je bij een aantal terrassen al goed. Dat was best jammer, want wij wilden heel graag wat proeven bij Borage. Maar we hoorden dat ze dat gerecht in de keuken niet meer maakten. Maar het was nog geen half 6. Dat was wel heel zonde.

KP proeft Allerlei visserij

Gelukkig stond er nog meer lekkers op de kaart. We dachten even dat Allerlei ook al aan het opruimen was, maar die hadden alleen de buitenbar ingeruild voor extra terras. Wel begrijpelijk, want het was zo’n lekker weer. We konden gelukkig gewoon lekker gaan zitten en gingen voor een plekje, naast een bos prachtige bloemen. Vervolgens kregen we een rouleau van gevogelte met een mousse van eendenlever. Ik vond het echt heel lekker. En het het was ook mooi gepresenteerd op het bord.

KP proeft de herfst allerlei

Er werd eigenlijk een glas sangiovese bij geserveerd, maar wij kregen een alcoholvrije prosecco aangeboden. Een lekker en feestelijk alternatief, vonden wij.

korte putstraat proeft allerlei & visserij

Côte Bar Bistro

Inmiddels hadden wij wel heerlijk en genoeg gegeten, maar er was nog wel een klein gaatje voor een lekker toetje. En wat is er dan lekkerder dan een heerlijke crèpe met nutella en banaan? Eigenlijk niks. Oke, een kaasplank, maar nu was een zoet gerecht eigenlijk wel heel welkom. Sowieso leuk, want Côte was de enige zaak, die een zoet gerecht op het menu had staan. Omdat ze de crèpes buiten klaarmaakten, kwamen de heerlijk zoete geuren al in de hele straat op je af. Dus we moesten en zouden daar eindigen.

KP proeft crepe cote bar bistro

En terecht. Het was echt lekker. Een mooi dun flensje met nutella en banaan. Het zegt eigenlijk alles al. Kon niet missen. Wat een aangenaam pluspunt was, was dat ze hier ook Seedlip gin hadden. Dus om de avond feestelijk af te sluiten, eindigden we nog met een heerlijke alcoholvrije gin cocktail.

Conclusie: Het was weer een zeer geslaagde editie van KP proeft in de korte putstraat. Heb je het event nou gemist, of baal je er ook zo van dat het maar een dag duurde? Op 16 december is de wintereditie alweer. Heb je iets om naar uit te kijken. Wij in ieder geval wel!

Hier kun je de zaken waar wij zijn geweest, vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?