Haute Friture met de “Sterrensnacks” van Sjieke Snacks

sterrenbox van sjieke snacks

De mensen die mij goed kennen weten dat ik echt GEK ben op de “vette bek“. I love snacks. Toen Marijn van Doorn, eigenaar van Sjieke Snacks mij benaderde om de nieuwe box met Sterrensnacks te testen, zei ik natuurlijk direct ja. Maar wat zijn die Sterrensnacks eigenlijk, waar kan je het bestellen en welke “sterren”. zitten achter deze haute friture? Je leest het hier in deze blog.

Sjieke Snacks zijn klassieke (frituur)snacks in een nieuw, krokant ‘jasje’, vol smaak en kwaliteit. In de Sterrenbox zitten 6 snacks die ontwikkeld zijn door verschillende sterrenchefs. Een bekende snackbeleving, met Michelinster waardige producten en ingrediënten. Dat klinkt SJIEK toch? En ook als iets voor mij, haha!

Als een waar testpanel hebben mijn broertje Jordy en ik de snacks even grondig gefrituurd en geproefd. Dat was leuk!! Ik heb thuis geen frietpan, dus frituur ik bijna alles met de airfryer. Dat is met deze snacks niet zo handig. Ze garen wel, maar ze blijven bleek van kleur. Lekker frituren in de olie (of zelfs even in de oven zoals bij een van de Sjieke snacks staat beschreven) is het lekkerst.

En wij aten de snacks gewoon zoals het hoort, met friet! Heerlijk.

Drielse champignon kroket van Restaurant Flicka *

Thomas van Santvoort begon zijn restaurant Flicka 5 jaar geleden in Kerkdriel. Hij werkt graag met groenten uit de regio en daar mogen de Drielse champignons natuurlijk niet bij ontbreken.

Ooeeh deze vegetarische paddenstoelen croquette was wel een van mijn favorieten. Deze was erg goed op smaak gebracht. Daarbij ben ik gewoon GEK op paddenstoelen, dus dat is automatisch een dik pluspunt.

Tom Kha kai kroket van Restaurant Noble *

Patron chef de cuisinier Edwin Kats van Noble en Noble Kitchen heeft ervoor gekozen om een van zijn signature dishes, de Tom kha kai met bakkeljauw te verwerken in een croquette.

Ook deze vonden wij erg lekker. De kokos proef je goed terug en wij zijn hier thuis natuurlijk sowieso weg van Aziatische smaken. Leuke combinatie met de bakkeljauw. Geeft het net even die SJIEKE! smaak.

Kipcorn Thaise curry & garnaal van Restaurant Noble Kitchen *

Tom Schoonus, chef kok van Restaurant Noble Kitchen koos voor een van mijn jeugdfavorieten; de kipcorn. Met een liefde voor de fusion keuken met Aziatische invloeden heeft hij een kipcorn ontwikkeld met een echte Aziatische twist. Gevuld met Thaise curry en gamba’s.

Ik denk dat dit onze favoriet wel was. Een mooie zachte smaak (lekker veel umami) en een goed krokant jasje. Echt kei SJIEK.

Risolle Wagyu & Tomasu van Restaurant Sense *

SJIEKE SNACK : RISOLLE

Patron chef de cuisinier Dennis Middeldorp van restaurant Sense werkt ook graag met de beste (lokale) producten. Dennis werkt graag met Wagyu rundvlees uit Esch en heeft deze verwerkt in een risolle met tomasu (lekker Asian).

Nou is de risolle sowieso mijn favoriete Aziatische snack (je bent een Indo of je bent het niet). En even voor de mensen die niet weten wat een risolle is, het is een gevuld flensje met een paneerlaag, vaak gevuld met kip of groenten. Ik was hier dus wel erg benieuwd naar.

Deze was ook wel SJIEK hoor. Het vlees is heel zacht, het flensje mooi dun en ik vond het leuk om eens een hele andere vulling te proeven dan die wij gewend zijn.

Balleke Vigor van Restaurant Vigor *

Kersverse sterrenchef Lars Albers van restaurant Vigor in Vught ging voor het balleke Vigor. Een mooie twist voor de hoogstaande, gastronomische gerechten die hij in Villa Bleijenburg serveert.

Dit was ook wel echt top hoor. Een gehaktbal, gevuld met foie en gerookt spek (ja mensen, daar ga ik al.. love it). Ik had hem voor de foto geserveerd op een broodje, maar stiekem is hij gewoon in vieren gesneden met een prikkertje (lekker SJIEK) het allerlekkerst.

Dit is overigens ook de enige snack die naast de frituur ook even in de oven moet.

Kaassoufflé pata negra & taleggio van Sjieke Snacks

Yes en de laatste snack is van Marijn van Doorn zelf. Een kaassoufflé met pata negra en taleggio (mijn favoriete Italiaanse kaas). Ik keek hier dus ook echt naar uit. Mijn broertje is wat minder van de kazen, dus die nam een hapje en de rest mocht ik. Dat was voor mij alles behalve een straf.

Krachtig van smaak, veel kaas en lekker het zoute van de pata negra er doorheen. Mocht je net als wij de snacks proeverij gaan doen, raad ik je aan om deze te bewaren tot het laatst. Toch een soort van SJIEKE kaasplank als toetje, haha! Nee maar de smaak is best sterk, dus ik zou hem als laatste proberen, anders vallen er misschien smaken weg van de andere sterrensnacks.

Super leuk om de sterrenbox van SJIEKE SNACKS eens te proberen. Wil jij dit nou ook? Dat kan!

De box kost €22,50 inclusief alle 6 bovenstaande snacks en je bestelt de box via de knop hieronder:

Deze blog is een betaalde samenwerking met Sjieke Snacks.

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder