d'n elfde van d'n elfde foto: Peter van Hoof
Nog 11 nachtjes tot de start van een nieuw carnavalsseizoen op d'n Elfde van d'n Elfde. Wat staat er allemaal op het programma? Je leest het hier...

De herfstvakantie is voorbij en ineens vliegt de tijd voorbij, want over 11 nachtjes slapen openen wij het carnavalsseizoen 2023 “Oeteldonk Omèrrumt Oe”. Op d’n Elfde van d’n Elfde is er weer een mooi programma, maar ook in de weekenden daarna zijn er natuurlijk verschillende activiteiten te doen rondom het mooiste feest van het jaar (wat mij betreft dan).

11-11 D’n elfde van d’n elfde 2022

“Op d’n Elfde van d’n Elfde, zijn we allemaal precies hetzelfde”.. Dit liedje is niet per se mijn favoriet, haha, maar het klopt wel een beetje. Lekker in je kiel en je rôôd-wit-gele das naar de parade om om 11.11 uur het carnavalsseizoen te openen. Het programma op de Parade begint al eerder met muziek en de rest van de dag is er bij de verschillende ordenaorissen, kroegen en pleinen een groot feest.

11-11 OetelKeinderKennisRundje

Omdat d’n Elfde van d’n Elfde dit jaar op een vrijdag valt wordt er voor scholen ook het een en ander georganiseerd. De groepen 5-6-7 van diverse Oeteldonkse scholen zullen in de binnenstad te vinden zijn en kinderen van verschillende scholen kunnen meedoen met het OetelKeinderKennisRundje. Een educatieve fotospeurtocht door de Bossche binnenstad.

Je kunt je als school hieronder aanmelden, door het formulier in te vullen.

18-11 Passie Veur Carnaval

Om de grote tent op de Parade al vast op te warmen voor het Kwekfestijn is het aan de Drie W’s om alle Oeteldonkharten te vullen met het levensverhaal van Knillis. Want wie is die boer eigenlijk, die ieder jaar met carnaval onthuld en begraven wordt?

Van zijn geboorte tot zijn jaarlijkse begrafenis op de carnavals dinsdag waarvan hij gelukkig niet doodgaat. Alles wordt op unieke en eerbiedige wijze verteld. 

Èlluf scenes, pilscipelen of apilselen, feestbende, onvervalste Oeteldonkse carnavalskrakers, filmbeelden, vertellers, processie,  een hoog meezinggehalte en bekende Oeteldonkers, volgelingen van Knillis en jij. Dit wordt een groot feest!

Voor meer informatie en tickets klik je op de knop hieronder:

19-11 Kwekfestijn 2022

De mensen die mij goed kennen weten dat dit wel een van mijn favoriete dagen van het jaar is. De hele dag luisteren naar veel leuke, toffe, en soms wat minder goed gezongen liedjes die kans maken om op de cd van Oeteldonk 2023 te komen. Zo’n 60 clubkes nemen jaarlijks deel aan dit grote festijn en dit jaar is het weer in de grote tent op de parade, bij gebrek aan een theater.

20-11 Preinskeuze Kek Wa’k kan

Zo, dat is een mond vol! Op 20 november wordt de nieuwe jeugdprinsengroep verkozen. Kinderen die aankomende carnaval 11 jaar zijn, hebben zich hiervoor aan kunnen melden en maken kans op een van de moeste carnavalsjaren van hun leven.

Maar dat is niet alles! Ook het keinderkwek is in een nieuw jasjes gestoken en is nu niet alleen meer een liedjes evenement, maar een ware talentenjacht. Je mag een act opvoeren, sketch houden, gedicht voordragen, instrument spelen of natuurlijk een liedje zingen.

Kèk Wa’k Kan is voor alle kinderen tot en met groep 8 en je kan meer informatie vragen op pkkk@oeteldonk.org.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?