costa del silo terrassen den bosch 2021
Gisteren mochten de terrassen van de horeca weer open en in Den Bosch was het gelijk feest. het terrassenseizoen is geopend. Welk terras ga jij als eerste bezoeken?

Wat een mooie dag was het gisteren!! Zodra je de stad in liep, merkte je gewoon die heerlijke, positieve energie! Blije mensen, vliegend horeca personeel, de zon op je moel, een vers biertje van de tap en mijn lievelings.. ongegeneerd mensen kijken. Ik heb vandaag een rondje gelopen door de stad, even wat terrassen getest en heeeel binnenkort komt er natuurlijk een overzicht met ALLE leukste (zomer)terrassen in Den Bosch. Het terrassenseizoen is geopend!

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
Het Jeroen Boschplein

Vorig jaar hadden we met de Bossche Zomer natuurlijk, naast de reguliere en vaste terrassen, ook extra zomerterrassen. Ook dit jaar zullen wij in Den Bosch weer kunnen genieten van een aantal van deze unieke plekken. Houd Bossche Buik daarom goed in de gaten.

TERRASSEN DEN BOSCH TERRAS AAN DE HAVEN
TERRAS AAN DE HAVEN

Het plan was voor mij eigenlijk om de hele stad door te wandelen en foto’s te maken van alle terrassen. Maar dat is uiteindelijk niet helemaal gelukt. Want eerlijk is eerlijk, na mijn eerste biertje was ik eigenlijk ook niet meer weg te slaan. Daarbij zijn een aantal zomerterrassen nog niet af en maak ik het liefst een goed overzicht van alle hotspots voor de komende zomer, zoals ik tijdens de Bossche Zomer 2020 ook heb gedaan.

TERRASSEN DEN BOSCH TERRAS AAN DE HAVEN
KORTE PUTSTRAAT

Maar voor nu vast een klein overzicht van een aantal plekken waar ik gisteren in ieder geval al helemaal blij van werd.

Terras aan de haven

Dit zomerterras was vorig jaar een van mijn favoriete plekken en dat wordt het dit jaar weer. Nog beter overdekt, fijne loungesets, goede cocktails van Dazzling cocktails op de kaart en een hoop lekkere gerechtjes van Bakkerij Royal en Hello my Friend. Hier word ik super blij van.

TERRASSEN DEN BOSCH TERRAS AAN DE HAVEN
TERRAS AAN DE HAVEN
TERRASSEN DEN BOSCH TERRAS AAN DE HAVEN
DARK EN STORMY VAN DAZZLING COCKTAILS

De Graven van Leuven

De Graven van Leuven heeft dit jaar een extra groot terras. Je kunt nu genieten van de zon, tosti’s of een lekker drankje in bijna de hele straat van de Wolvenhoek. Zo gezellig. Dat wordt voor mij toch nog lunchen in de voortuin!

11X TERRAS DEN BOSCH
DE GRAVEN VAN LEUVEN
TERRASSEN DEN BOSCH GRAVEN VAN LEUVEN
DE GRAVEN VAN LEUVEN

Jeroen Boschplein

Ben je al wel eens in het Jheronimus Bosch Art Center geweest? Nee? Je herkent vast het mooie plein dat eraan grenst wel. Het Jeroen Boschplein, met die prachtige fontein. Sense heeft op dit plein al een geweldig terras, maar ook het Viswijf heeft hier wat uitbreiding mogen doorvoeren. Heerlijk eten en drinken met een geweldig uitzicht. Hier word je blij van!

11X LEUKE TERRASSEN ZOMER 2020 DEN BOSCH
Het Jeroen Boschplein
SENSE Restaurant

Minderbroedersstraat

De heren en dames van Tappunt en M’EAT hebben hun terras ook weer lekker open gegooid. Lunchen, borrelen, speciaalbier drinken.. Dat kan hier allemaal. En ik heb ook iets in mijn oor horen fluisteren over ijs… Ik kan niet wachten.

TERRASSEN DEN BOSCH MINDERBROEDERSSTRAAT
M’EAT EN TAPPUNT IN DE MINDERBROEDERSSTRAAT

De markt

De markt in Den Bosch is natuurlijk ook een heerlijke plek. Lekker naar sjouwende mensen kijken, volop zon en ruim de keuze uit de verschillende cafés en restaurants die open zijn voor lunch en borrel.

TERRASSEN DEN BOSCH DE BOSSCHE MARKT
TERRASSEN DEN BOSCH DE BOSSCHE MARKT

Korte Putstraat

Een van de straten waar ik zelf het liefst doorheen loop is de Korte Putstraat. Hier kunt je misschien wel het beste mensen kijken van allemaal. Wat was het een gek gezicht om te fietsen of wandelen door een lege KP. Gisteren was het weer zoals vanouds. Op het eerste oog lijkt het super druk, maar als je er doorheen loopt zie je dat er overal wel aan de maatregelen is gedacht.

TERRASSEN DEN BOSCH DE KORTE PUTSTRAAT
DE KORTE PUTSTRAAT
TERRASSEN DEN BOSCH DE KORTE PUTSTRAAT
FRIKANDEL SPECIAAL ALS VOORGERECHT DOEN WIJ GEWOON!

LET OP! Er is weer eenrichtingsverkeer in de Korte Putstraat. Je kunt er alleen vanaf de Kerkstraat in. Houd daar dus rekening mee als je ergens hebt gereserveerd.

Zomerterras Zuid

YES! Nog zo’n fijn bonus zomerterras; Zomerterras Zuid. Tussen de parkeergarage en de rugbyvelden in, kun je heerlijk aan het water zitten en genieten van een lekker biertje en de leuke lunch- en borrelgerechten van de heren van Boluca. Een iets andere, maar zeker zo leuke setting als tijdens de Bossche Zomer 2020. Hier kun je mij de komende maanden zeker terugvinden!

Hello My Friend

Van Hello My Friend word ik altijd blij en dat kun je ook wel terugzien in mijn blogs. Fijne mensen, leuke gerechten, lekkere drankjes en gezelligheid. Je moet hier wel snel zijn, want het terras is maar klein. Maar echt.. doen! Ik ben vooral fan van de borrelkaart!

BORRELEN BIJ HELLO MY FRIEND

Stadscafé de Basiliek

Dit is natuurlijk mijn stamkroeg. Bij de Basiliek kun je qua tafels weinig kanten op, maar geloof me.. het is zo de moeite waard om hier een lekker speciaalbiertje te drinken en mensen te kijken. Vanaf de Hinthamerstraat komt het volk de stad in of gaan ze met volle shoppers (want ook DAT kan weer) naar huis. Als jullie maar een tafel vrij houden, want die is dan voor mij en mijn besties.

TERRASSEN DEN BOSCH DE STADSCAFÉ DE BASILIEK
STADSCAFÉ DE BASILIEK
TERRASSEN DEN BOSCH DE BASILIEK
STADSCAFÉ DE BASILIEK

Sint Janstuin

Jaaa ook in de Sint Janstuin is weer aangebouwd. Dit vond ik vorig jaar ook zo’n toffe plek om te zitten. Onder de rook van de Sint Jan, met je moeltje in de zon. Lekker genieten van de gerechten en drankjes van onder andere Restaurant Vrienden en FF Swanjéé. Geweldig.

ZOMERTERRASSEN DEN BOSCH 2020
BORRELEN IN DE SINT JANSTUIN
TERRASSEN DEN BOSCH SINT JANSTUIN
RESTAURANT VRIENDEN IN DE SINT JANSTUIN

Uilenburg

Nog zo’n fijne plek; De Uilenburg. Lunchen en borrelen in de Korenbrugstraat, “Zilte Zondag” en ijsjes in de lepelstraat. Hier heb je voor ieder wat wils. En hier is het ook altijd gezellig.

TERRASSEN DEN BOSCH DE UILENBURG
UILENBURG DEN BOSCH

Maar dat is dus nog niet alles. Ook Costa del Silo en Thuis bij Van Drakestein komen terug, in de Muntel en bij de Citadel komen toffe plekken, dus binnenkort nog veel meer!! Super veel zin in!

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?